Tort de ciocolată cu cremă fină și ganache de ciocolată

Yields: 12 Servings Difficulty: Easy

Când te bucuri împreună cu cei dragi de un tort de ciocolată bun, momentele dulci nu mai contenesc să creeze amintiri minunate. Straturile bogate, foarte fine de ciocolată, ce se armonizează cu pandișpanul, sunt un răsfăț irezistibil pentru simțuri.

Pentru ca tu să ai parte de clipe ca-n povești, am creat rețeta perfectă de tort pe care să îl împarți cu familia și prietenii. Se prepară rapid și fără prea mult efort din Blatul de tort cu cacao Boromir, pe care îl însiropezi și îl completezi cu creme catifelate de ciocolată și gem de zmeură. Iar la final, îl îmbraci într-o glazură satinată de ganache de ciocolată ca să-i conferi un decor fermecător.

Tortul cu cremă de ciocolată, surpriza dulce ideală

tort de ciocolata

Nu doar iubitorii de ciocolată vor adora tortul de ciocolată pe care l-ai pregătit cu toată dragostea pentru cei apropiați. Acest desert îmbină atât de frumos aromele și texturii încât va fi pe placul tuturor. Gustul cremos de ciocolată se îmbină armonios cu pandișpanul însiropat cu sirop de portocale și gemul de fructe dulce-acrișor. În plus, te poți juca și cu alte arome după cum îți place. În cazul în care vrei ca crema de ciocolată să fie mai bogată în gust poți folosi și mascarpone.

Deși noi am preparat un sirop de portocale ca să surprindem și mai bine aromele festive, tu îl poți însiropa cu rom sau cafea. De asemenea, poți înlocui gemul de zmeură cu un alt sortiment sau poți renunța complet la el. Noi te sfătuim însă să folosești neapărat și un gem de fructe dulce-acrișor pentru a echilibra aroma dulce a desertului.

Ca să te bucuri de contrastul dintre gustul ușor amărui și cel dulce, îți propunem să pregătești un ganache de ciocolată neagră. Totuși, în locul ciocolatei negre poți folosi și ciocolată albă dacă vrei ca tortul de ciocolată să iasă mai dulce. Aspectul său va fi spectaculos oricum. După ce l-ai acoperit cu ganache, îl poți orna cu mousse sau frișcă, iar dacă presari și fructe de pădure, fulgi de migdale sau coajă de portocală rasă va fi și mai încântător.

tort de ciocolata reteta

Tort de ciocolată din Blatul Boromir

Cu Blatul de tort Boromir este mai simplu ca niciodată să obții o bunătate de tort într-un timp foarte scurt. Textura sa foarte pufoasă, dar și aroma delicată de cacao, creează o combinație delicioasă când sunt completate de crema și glazura de ciocolată. Întrucât nu este nevoie să prepari tu pandișpanul, îți va rămâne mai mult timp pe care să ți-l acorzi ție și oamenilor dragi. Încearcă și rețeta noastră de tort cu nuci pentru a da farmec zilelor speciale.

Poți comanda online Blatul cu cacao de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi și Blatul de tort simplu, alături de alte ingrediente și delicii de cea mai bună calitate. Te așteptăm cu mare drag să ne vizitezi oricând vrei să descoperi gusturi tradiționale sau inedite, pline de savoare.

tort de ciocolata de sarbatori

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Începe prin a prepara siropul cu care să însiropezi blatul. Gătește apa cu zahărul într-o oală pe foc mic până când se topește zahărul. După aceea, ia oala de pe foc și lasă siropul la răcit la temperatura camerei. Amestecă siropul răcit cu lichiorul sau sucul de portocale.
  • Urmează să pregătești crema pentru tortul de ciocolată. Topește ciocolata într-o oală amestecând încontinuu, după care trebuie să mixezi smântâna dulce și zahărul într-un vas separat până când devine fermă și pufoasă. Combină ciocolata topită cu ¼ de frișca, amestecând repede pentru ca să nu se formeze granulații. Adaugă treptat câte ¼ de frișcă până când se termină, și amestecă. Pune crema într-un poș de ornat.
  • Asamblează tortul de ciocolată astfel: așază un strat de blat pe un platou rotund, însiropează-l și întinde un strat uniform de gem de zmeură sau alte fructe. Folosind poșul, pune deasupra ½ din crema de ciocolată în cecuri concentrice. Procedează la fel și pentru al doilea Blat Boromir. Deasupra trebuie să mai pui ultimul blat și să îl însiropezi fără să îl completezi cu crema sau gem. După ce ai terminat de asamblat tortul îl poți lăsa în frigider pentru mai multe ore astfel încât să devină ferm.
  • Mai trebuie doar să prepari glazura și desertul tău este aproape gata de savurat la masa festivă. Într-o oală mică, topește ciocolata și încălzește la foc mic smântâna dulce amestecată cu unt în altă oală. Când vezi că a început să fiarbă crema, ia-o de pe foc și combin-o cu ciocolata topită. Trebuie să amesteci ușor în ea pentru a nu încorpora bule mici de aer în ganache. Îmbracă tortul de ciocolată în glazură și ornează-l cu fulgi de migdale, coajă de portocale rasă, fructe de pădure sau ciocolată rasă. Poftă bună!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *