Tiramisu cu mascarpone și arome festive: rețeta lui Jamie

tiramisu cu mascarpone reteta
Difficulty: Easy

Nimic nu se potrivește mai bine pe masa de sărbătoare decât un delicios tiramisu cu mascarpone. Cremos, fin și bogat în arome, acest desert îi surprinde de fiecare dată pe cei dragi cu savoarea sa inconfundabilă.

Cum se apropie Crăciunul, ne-am lăsat inspirați de rețeta lui Jamie Oliver de tiramisu festiv pe care îl poți prepara foarte ușor, astfel încât întreaga familie să se bucure de un gust cu totul special. Descoperă în continuare cum să pregătești cel mai bun tiramisu cu mascarpone, ricotta și ciocolată din Pișcoturile Boromir. Va fi pe placul tuturor invitaților!

Tiramisu cu cremă de mascarpone, rețetă festivă

Tiramisu cu cremă catifelată de mascarpone, ricotta, pișcoturi și ganache de ciocolată este prăjitura perfectă pentru orice ocazie specială. Gustul de cafea se împletește minunat cu brânza pufoasă, pișcoturile însiropate și crema de ciocolată, astfel încât răsfățul este mai spectaculos decât ți-ai putea imagina. Iar ciocolata și coaja de clementină rasă deasupra vin să completeze acest deliciu la final. Nu ai cum să nu rămâi de-a dreptul fermecat de iscusința și creativitatea lui Jamie.

tiramisu cu crema de mascarpone

Pentru a-i conferi mai multă savoare prăjiturii tiramisu cu mascarpone, Jamie a însiropat pișcoturile atât cu cafea, cât și cu puțin vin roze dulce. Totuși le poți înmuia și în lichior Amaretto cu gust de migdale dacă preferi un contrast de arome splendid.

Peste ele a întins sosul de ciocolată și smântână dulce, după care a pus un strat generos de brânză mascarpone și ricotta, îndulcite cu miere și pastă de vanilie. Deși nu a folosit ouă în rețeta lui, rezultatul a ieșit spectaculos. Spre sfârșit, a ras ciocolată deasupra și a presărat și coajă de clementină. Pur și simplu încântător!

Rețete versatile de tiramisu cu mascarpone

Dacă vrei ca tiramisu cu mascarpone să aibă un gust revigorant, poți adapta rețeta astfel încât să adaugi și afine dulci acrișoare, căpșuni sau zmeură. Poți folosi și alte fructe precum portocalele confiate. Există nenumărate variante de tiramisu care au fost create pornind de la rețeta clasică.

 tiramisu cu mascarpone

Astfel că în unele rețete, crema de mascarpone este înlocuită cu iaurt, frișcă și smântână pentru a-i da o aromă ușor acrișoară. De asemenea, brânza mascarpone poate fi combinată cu ganache de ciocolată pentru ca gustul să fie mai bogat. Obții o adevărată bunătate și dacă prepari tiramisu cu cremă de mascarpone și lămâie.

Pișcoturile Boromir, perfecte pentru deserturi

Pișcoturile cu 26% ou de la Boromir completează într-un mod încântător deserturile cremoase. Cu aroma și textura lor crocantă, aceste ingrediente de nelipsit echilibrează gustul cremelor pe care le prepari pentru prăjituri, torturi sau alte delicii.

Le poți folosi pentru a prepara un cheesecake irezistibil, tort diplomat cu fructe, parfait la pahar, prăjituri cu banane, piersici sau caramel, și multe, multe alte minunații dulci. Pe blog găsești și rețeta noastră de tiramisu simplu, dacă vrei să pregătești varianta clasică.

Găsești Pișcoturile Boromir în magazinul online boromirmarket.ro, alături de alte produse de cea mai bună calitate pe care le-am preparat din ingrediente alese cu grijă. De acolo poți comanda și blaturi de tort, foi de cremșnit sau pandișpan, numai bune pentru a găti deserturile tale preferate în cel mai scurt timp.

tiramisu cu branza mascarpone

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Te poți apuca să prepari sosul de ciocolată. Rupe în bucățele ciocolata, după care le poți pune într-o oală mică cu smântâna dulce. Gătește la foc mic ganache-ul până când se topește ciocolata. Adaugă și un vârf de sare.
  • Cât timp se topește ciocolata, așază Pișcoturile Boromir într-o tavă. Însiropează-le mai apoi cu cafeaua și vinul roze dulce pentru un gust fermecător. În loc să înmoi fiecare pișcot în cafea, poți turna uniform cafeaua peste ele până când se însiropează îndeajuns. Nu este nevoie să o folosești pe toată. Apoi le poți stropi cu puțin vin dulce. Dacă nu vrei să folosești deloc alcool, poți renunța la vin. Tiramisu cu mascarpone va ieși oricum gustos.
  • Urmează să întinzi un strat generos de ganache de ciocolată peste pișcoturile însiropate, după care poți pregăti crema pentru tiramisu cu mascarpone.
  • Pune într-un robot de bucătărie crema de mascarpone, ricotta, mierea și pasta de vanilie. Spre deosebire de esența de vanilie, pasta este mai bogată în savoare întrucât este făcut din esență și semințe de vanilie, iar textura sa este consistentă ca a unui sirop. Amestecă bine ingredientele și crema este gata!
  • Întinde crema peste stratul de ciocolată, iar la final rade ciocolata și coaja de clementină pentru a completa minunatul tiramisu de Crăciun. Savurează această bunătate în straturi cremoase la masa festivă și împarte cu toți cei dragi bucuria sărbătorilor de iarnă! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *