Prăjitură cu mascarpone și sos de fructe

Prăjitura cu mascarpone îți alintă simțurile cu crema foarte fină, desăvârșită de pandișpanul pufos. Brânza mascarpone îi conferă un gust bogat, ce se armonizează perfect cu pandișpanul. Merge foarte bine servită pe platourile pline cu prăjiturele festive, dar poate fi savurată și la masa de zi cu zi. Dacă îți plac deserturile cremoase, sigur vei îndrăgi și rețeta noastră de prăjitură cu mascarpone, sos de fructe și Foi de pandișpan Boromir. Întrucât nu este nevoie să prepari pandișpanul, prăjitura ta va fi gata în cel mai scurt timp! Fără prea mult efort vei obține un deliciu irezistibil, numai bun de împărțit cu cei dragi de sărbători, la petreceri sau orice altă ocazie.

Răsfăț dulce: prăjitura cu cremă de mascarpone

Brânza italiană mascarpone se remarcă prin textura catifelată, moale, și gustul fin ce transformă deserturile în adevărate bunătăți. Pentru un plus de savoare, am combinat brânza mascarpone cu frișcă. Astfel am obținut o cremă mai bogată și foarte catifelată. Ca să îi conferi un gust dulce-acrișor, poți pregăti și un sos de fructe de pădure. Totuși, prăjitura cu mascarpone se potrivește și cu un sos de căpșuni, vișine, cireșe, mango sau alte fructe pe placul tău. După ce ai suprapus straturile delicioase de cremă, pandișpan și sos, o poți decora cu frișcă și fructe fresh. Combinația sa de arome și texturi îi va surprinde complet pe cei dragi în zilele speciale și nu numai. Acompaniată dimineața de cafea sau un ceai aromat, prăjitura cu mascarpone promite un răsfăț nespus de delicios.

Cum preparăm prăjitura cu mascarpone?

Prăjitura cu mascarpone se prepară foarte ușor și rapid. După ce ai pregătit crema de mascarpone și sosul de fructe, nu îți rămâne decât să asamblezi prăjitura. Mai întâi pregătești sosul pentru care trebuie să folosești amidon de porumb ca să îl îngroși ușor. Poți folosi pentru sos fructe proaspete sau congelate. După aceea, trebuie să mixezi smântâna pentru frișcă până devine foarte fermă, și să o combini cu brânza mascarpone. La final, ungi fiecare foaie de pandișpan cu sos, apoi completezi cu un strat generos de cremă de mascarpone. Descoperă în rețeta de mai jos mai multe sfaturi pentru a prepara cea mai bună prăjitură cu mascarpone. prajitura cu mascarpone si fructe reteta

Deserturi minunate din Foile de pandișpan Boromir

Aromate și pufoase ca un norișor, Foile de pandișpan Boromir completează crema de mascarpone cum nu se poate mai bine. Textura și aroma lor delicată conferă prăjiturii un gust unic. În prepararea Foilor de pandișpan Boromir se folosesc ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. Din ele poți prepara și o minunată prăjitură cu lămâie pentru ocaziile deosebite. Găsești rețeta pe blogul nostru alături de multe alte surprize culinare. Încearcă și rețeta de prăjitură cu cremă de ciocolată și foi de pandișpan cu cacao. Este un desert fin și ușor de făcut, de care nu te mai saturi. Foile de pandișpan Boromir se găsesc pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă nenumărate ingrediente și delicii gata preparate. De acolo poți comanda și Pralinele Boromir din ciocolată belgiană veritabilă. Umpluturile lor fine și gustul irezistibil de ciocolată se împletesc într-o armonie desăvârșită.
Ingredients
  • 3 Foi de pandișpan Boromir
  • Pentru sosul de fructe:
  • 240g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • 40 ml apă
  • 150g zahăr
  • 3 linguri amidon de porumb (25g)
  • Pentru crema de mascarpone
  • 600ml smântână dulce, foarte rece
  • 170g zahăr pudră
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 450g brânză mascarpone rece
  • Pentru topping:
  • Fructe de pădure proaspete
Instructions
  1. Mixează fructele de pădure într-un robot de bucătărie astfel încât să obții un piure fin. Amestecă apoi piureul cu zahăr și amidon de porumb într-o oală medie.
  2. Gătește sosul la foc mediu până când se îngroașă și începe să fiarbă. Ar trebui să îți ia aproximativ 8-10 minute. În tot acest timp amestecă încontinuu ca să nu se lipească de oală. După ce a fiert mai lasă-l pe foc 1 minut, apoi pune-l deoparte și lasă-l să se răcească complet.
  3. Combină într-un bol mare smântâna dulce cu zahărul pudră și esența de vanilie, apoi mixează până când capătă o textură mai fermă. Smântâna trebuie să fie foarte rece. Poți lăsa paletele mixerului în congelator înainte să prepari frișca. Amestecă frișca ușor moale cu brânză mascarpone și mixează bine astfel încât să obții o cremă pufoasă.
  4. Așază o Foaie de Pandișpan Boromir pe un platou mare, unge-o cu sos de fructe, apoi întinde un strat generos de cremă de mascarpone. Deasupra pune încă o foaie de pandișpan și presează ușor. Apoi procedează la fel ca pentru prima foaie. După ce ai pus cea de-a treia foaie, îmbracă prăjitura cu mascarpone în crema rămasă, iar la final presară fructele proaspete pentru un decor simplu, fermecător. Savurează din plin prăjitura alături de toți cei dragi! Poftă bună!