Prăjitură cu cremă de ciocolată fină

Yields: 12 Servings Difficulty: Easy

Prăjitura cu cremă de ciocolată este un desert fin, plin de gust, care îți aduce numai soare și bucurii dulci cu fiecare linguriță. Iar dacă o împarți și cu cei dragi, fii sigur că zilele reci vor deveni mai blânde și senine!

Rețeta noastră de prăjitură cu cremă de ciocolată promite să te răsfețe din plin cu gustul cremos, ciocolata catifelată și pufoasele Foi de Pandișpan cu cacao Boromir. Pe lângă faptul că te cucerește prin simplitatea sa și armonia de arome, se prepară foarte ușor în cel mai scurt timp, întrucât nici nu trebuie să folosești cuptorul pentru blat. Tot ce trebuie să faci este să pregătești crema, siropul de rom pentru pandișpan și glazura după care asamblezi desertul.

Răsfăț delicios: prăjitura cu cremă de ciocolată

prajitura cu crema de ciocolata reteta

Pentru a îmbogăți prăjitura cu mai multe arome poți face și alte combinații de ingrediente pornind de la rețeta noastră. Siropul de rom cu care însiropezi foile de pandișpan cu cacao, poate fi înlocuit cu un sirop preparat cu esență de vanilie. De asemenea, poți prepara două creme în loc de una singură: o cremă de ciocolată neagră și alta de ciocolată albă sau ness. Crema de ciocolată se potrivește și cu nucile zdrobite sau alunele de pădure, astfel că le poți integra foarte ușor în rețetă.

La final, noi am acoperit-o cu un strat generos de cremă peste care am presărat sprinkles. Decorul va fi minunat și dacă învelești desertul în caramel sau sos de fructe. În plus, dacă preferi să-i dai și o notă de prospețime prăjiturii cu cremă de ciocolată, poți pune deasupra fructe fresh precum bucățele de mango, afine sau mure. Ca să obții un contrast de culori cât mai spectaculos, poți face și un mix de fructe după cum îți place.

Fie că servești prăjitura cu ciocolată ca desert la aniversări, de sărbători sau dimineața la cafea, nu ai cum să nu savurezi cu mare plăcere această prăjitură cu cremă și gust intens de ciocolată. Fiind foarte versatilă te poți bucura de aromele sale în orice ocazie.

Prăjituri cu ciocolată gustoase din Foile de Pandișpan Boromir

Crema fină de ciocolată se împletește minunat cu aroma delicată a Foilor de Pandișpan cu cacao Boromir, transformând prăjitura într-o grație dulce fermecătoare. În prepararea foilor am folosit ingrediente de cea mai bună calitate, alese cu grijă, pentru ca gustul să fie desăvârșit.

Așa că oricând ai poftă de o prăjitură cu cremă de ciocolată sau orice alt desert cremos, comandă online Foile de Pandișpan cu cacao de pe boromirmarket.ro. Tot de acolo poți alege Foile de Pandișpan simple, perfecte pentru rețeta de prăjitură cu lămâie de pe blogul nostru.

prajitura cremoasa cu ciocolata

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi trebuie să prepari crema. Combină gălbenușurile, zahărul și 120ml de smântână dulce într-un vas metalic pe care îl vei pune deasupra oalei cu apă fierbinte. Vasul de metal nu trebuie să atingă stratul de apă. Gătește compoziția la foc mic, amestecând încontinuu. Dar nu lăsa să fiarbă apa pentru a nu se găti prea mult ouăle. Din când în când poți ridica vasul de metal ca să iasă aburii. Amestecul va fi gata când se va îngroșa. Ar trebui fie gata în 7-10 minute. Este nevoie să folosești și un termometru de bucătărie pentru a te asigura că temperatura compoziției nu trece de 71 de grade C. După ce s-a făcut pune deoparte vasul.
  • Într-un bol pune chipsurile de ciocolată și topește-le în cuptorul cu microunde. Poți folosi în locul lor și tablete de ciocolată. Amestecă apoi ciocolata topită cu crema de ouă astfel încă să se omogenizeze bine. După aceea, o poți lăsa să se răcească la temperatura camerei.
  • Acum te vei ocupa de siropul pentru prăjitura cu cremă de ciocolată. Pune într-un ibric apa, 70g de zahăr și esența de rom, după care trebuie să amesteci bine până se topește zahărul.
  • Urmează să asamblezi prăjitura cu cremă de ciocolată. Într-o tavă încăpătoare, așază prima Foie de Pandișpan Boromir, pe care o însiropezi, după care poți întinde un strat de cremă. Repetă procedura pentru următoarele 2 foi de pandișpan, iar pe ultima foaie vei întinde glazura. La final, prepară glazura din pudră de cacao și frișcă, întinde-o cu o spatulă și presară sprinkles sau fructe fresh pentru ca decorul să fie pe cât de delicios, pe atât de impresionant. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *