Category: Dulciuri de Crăciun, Masa de Crăciun, Prăjituri
Cuisine: Traditional

Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi trebuie să prepari crema. Combină gălbenușurile, zahărul și 120ml de smântână dulce într-un vas metalic pe care îl vei pune deasupra oalei cu apă fierbinte. Vasul de metal nu trebuie să atingă stratul de apă. Gătește compoziția la foc mic, amestecând încontinuu. Dar nu lăsa să fiarbă apa pentru a nu se găti prea mult ouăle. Din când în când poți ridica vasul de metal ca să iasă aburii. Amestecul va fi gata când se va îngroșa. Ar trebui fie gata în 7-10 minute. Este nevoie să folosești și un termometru de bucătărie pentru a te asigura că temperatura compoziției nu trece de 71 de grade C. După ce s-a făcut pune deoparte vasul.
- Într-un bol pune chipsurile de ciocolată și topește-le în cuptorul cu microunde. Poți folosi în locul lor și tablete de ciocolată. Amestecă apoi ciocolata topită cu crema de ouă astfel încă să se omogenizeze bine. După aceea, o poți lăsa să se răcească la temperatura camerei.
- Acum te vei ocupa de siropul pentru prăjitura cu cremă de ciocolată. Pune într-un ibric apa, 70g de zahăr și esența de rom, după care trebuie să amesteci bine până se topește zahărul.
- Urmează să asamblezi prăjitura cu cremă de ciocolată. Într-o tavă încăpătoare, așază prima Foie de Pandișpan Boromir, pe care o însiropezi, după care poți întinde un strat de cremă. Repetă procedura pentru următoarele 2 foi de pandișpan, iar pe ultima foaie vei întinde glazura. La final, prepară glazura din pudră de cacao și frișcă, întinde-o cu o spatulă și presară sprinkles sau fructe fresh pentru ca decorul să fie pe cât de delicios, pe atât de impresionant. Poftă bună!