Prăjitură cu mure și pandișpan pufos

Ce dor ne-a fost de gustul murelor! Acum că suntem în toiul verii, ne putem bucura în voie de aromele lor într-o prăjitură cu mure plină de prospețime. Este numai bună de servit oricând ai poftă de un desert potrivit de acrișor și revigorant. Rețeta de prăjitură răsturnată cu mure pe care ți-am pregătit-o astăzi se face ușor, iar rezultatul este cât se poate de delicios. Preparat cu Făina Superioară Boromir, pandișpanul pufos se împletește perfect cu topping-ul de fructe de pădure, conferind desertului un gust inconfundabil.

O rețetă versatilă de prăjitură cu mure

Ne place mult prăjitura cu mure și pentru faptul că putem face mai multe combinații minunate de arome. Topping-ul de mure poate fi completat cu felii de piersici, prune, mere, căpșuni sau alte fructe pe gustul tău. Astfel crezi o armonie de gusturi și culori. Dacă vrei să iasă mai parfumată, te sfătuim să adaugi coajă rasă de lămâie, lime sau portocală în compoziția pentru pandișpan. De asemenea, poți folosi brânză mascarpone și mai puțin unt în cazul în care preferi să capete o textura ușor umedă și o aromă aparte. La sfârșit, nu uita să presari peste prăjitura cu mure zahăr pudră, ciocolată rasă, fulgi de cocos sau migdale zdrobite. Ca să obții un aspect fermecător, poți pune fructe de pădure de diferite culori.

Cele mai bune prăjituri cu mure din Făina Boromir

Cu Făina albă de grâu Boromir, obții o minunăție de prăjitură cu mure. Murele dulci-acrișoare se îmbină cum nu se poate mai bine cu pandișpanul aromat și aerat. În zilele călduroase este musai să ne răsfățăm cu deserturi fresh, așa că te invităm să încerci și rețeta noastră de tartă cu fructe proaspete și crustă crocantă. Tot de pe blogul Boromir afli cum prepari un irezistibil tort de înghețată cu fructe de pădure și vanilie, un desert foarte răcoros. În prepararea Făinii Boromir se folosesc boabe de grâu alese cu mare grijă, pentru ca tu să ai la dispoziție un ajutor de nădejde când gătești. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești atât ingrediente de cea mai bună calitate, cât și nenumărate delicii. Aruncă un ochi la gama noastră de Prăjituri Boromir cu creme catifelate de căpșuni, cireșe sau pere. Sunt surpriza dulce a verii!
Ingredients
  • Pentru pandișpan:
  • 180g Făină albă superioară Boromir
  • 2 ouă
  • 200g zahăr alb
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 240ml lapte
  • 115g unt, la temperatura camerei
  • Pentru topping:
  • 50g zahăr brun
  • 2 linguri de unt
  • 380g mure proaspete sau congelate
  • 150g zahăr alb
Instructions
  1. Pentru început pregătește compoziția pentru topping-ul de mure. Topește cele două linguri de unt cu zahărul brun într-o oală la foc mediu. Adaugă murele fresh, apoi gătește sosul timp de 1-3 minute. Poți pune zahărul alb, după care trebuie să zdrobești murele cu furculița. Lasă la gătit amestecul de fructe timp de 5 minute, apoi toarnă-l într-o tavă rotundă de 22 cm.
  2. În continuare mixează untul moale împreună cu zahărul pentru compoziția de pandișpan. După ce a devenit cremos, adaugă ouăle și mixează bine.
  3. Urmează să combini într-un bol separat Făina Boromir, praful de copt și sarea. Pune în compoziția de unt câte puțin din amestecul de făină, toarnă o parte din lapte și amestecă. Completează cu restul amestecului de făină, laptele rămas și esența de vanilie, apoi trebuie să mixezi până când se omogenizează compoziția.
  4. Preîncălzește cuptorul la 175 grade C și pune compoziția pentru pandișpan peste sosul de mure. Nivelează suprafața compoziției cu o spatulă ca să o distribui uniform. Lasă la rumenit prăjitura cu mure timp de 35-40 de minute. Poți face testul scobitorii ca să vezi dacă s-a făcut bine la interior.
  5. După ce ai scos prăjitura cu mure din cuptor, desprinde-o de pe marginile tăvii cu ajutorul unui cuțit. Acoperă tava cu un platou, apoi răstoarn-o ușor și ridică încet tava. Savurează prăjitura cu fructe de pădure alături de o cupă generoasă de înghețată sau de iaurt grecesc pentru un plus de savoare! Poftă bună!