Tartă cu fructe și cremă de vanilie

tarta cu fructe reteta
Yields: 7 Servings Difficulty: Easy

Zilele călduroase de vara sunt perfecte pentru a savura o tartă cu fructe. Crema de vanilie și fructele proaspete îi conferă un gust fresh, bogat în arome, în timp ce crusta crocantă creează un contrast delicios de texturi.

Ca să celebrăm sosirea verii cu un desert plin de fructe, am creat tarta ideală cu crusta preparată cu ajutorul Făinii superioare Boromir. Prospețimea și savoarea sa deosebită vor fi pe placul chiar și celor mai mofturoși dintre pofticioși.

Tartele cu fructe din belșug: sfaturi de preparare

Pentru tarta cu fructe poți folosi căpșuni, vișine, cireșe, coacăze, afine, piersici și multe altele. Dacă preferi un gust exotic, poți adăuga felii de kiwi sau mango. Indiferent de ce fructe alegi, rezultatul va fi minunat. În cazul în care vrei să te bucuri din plin de prospețimea fructelor, te sfătuim să le acoperi cu un strat de gelatină sau gem ca să nu se oxideze.

Noi am preferat să completăm fructele cu crema de vanilie clasică. Totuși dacă vrei ca tarta să iasă ușor acrișoară, poți prepara în locul ei o cremă de lime după rețeta de tartă cu lime de pe blogul nostru. Tot acolo găsești mai multe trucuri de preparare pentru crema de vanilie pe care o poți integra în nenumărate deserturi. Descoperă pe blogul Boromir rețeta de tartă cu ciocolată și crustă din pișcoturi, un alt deliciu de care nu te mai saturi.

Tarta cu fructe și crustă din Făina Boromir

Înainte să pregătești umplutura, trebuie să prepari crusta pentru tarta cu fructe. O prepari ușor dintr-un amestec de unt topit, făină și ou, urmând că mai apoi să o rumenești în cuptor. Cu Făina Boromir obții o crustă crunchy și aromată, ce se împletește într-un mod irezistibil cu crema și fructele parfumate.

Pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară, măcinam boabe de grâu alese cu mare grijă. Comandă online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu ingrediente și bunătăți pentru toate gusturile. De acolo poți alege oricând dintre prăjiturile cu fructe și pandișpan pufos, desăvârșite de cele mai fine creme.

Ingredients

0/18 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai întâi amestecă Făina Boromir cu sarea, apoi mixează untul moale și zahărul până când capătă o textură cremoasă. Adaugă oul și mixează în continuare. Urmează să pui făina în compoziție și să mixezi astfel încât să se incorporeze foarte bine. După ce ai obținut o compoziție fermă și omogenă, acoper-o cu folie alimentară și las-o în frigider timp de 15-30 minute.
  • Scoate compoziția din frigider și formează crusta pe fundul unei tăvi rotunde și pe margini, presând ușor cu mâna. Îți recomandăm să folosești o tavă cu diametrul de 20-23 cm pe care să o ungi cu puțin unt sau să o pudrezi cu făină înainte să formezi crusta. Acoperă crusta cu folie alimentară și mai las-o în frigider încă 15 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 205 grade C, apoi rumenește crusta timp de 5 minute. După aceea, mai lasă crusta la copt pentru încă 15 minute la temperatura de 180 grade C. Cât timp pregătești crema de vanilie și fructele, lasă la răcit crusta la temperatura camerei.
  • Mixează gălbenușurile cu zahăr, apoi adaugă făina și amidonul de porumb. Amestecă foarte bine până obții o compoziție fină. Într-o oală încălzește la foc mediu laptele și păstaia de vanilie. Înainte să fiarbă laptele, ia-l de pe foc. Dacă vrei să folosești esență de vanilie în locul păstăii, trebuie să o adaugi după ce ai luat laptele de pe foc.
  • Toarnă în fir laptele peste compoziția de ouă amestecând încontinuu pentru a preveni coagularea ouălor. Pune amestecul obținut într-o oală medie și lasă la fiert crema până când începe să fiarbă. Când vezi că a fiert crema, trebuie să o mai lași pe foc timp de 30-60 secunde astfel încât să se îngroașe îndeajuns. Amestecă energic în tot acest timp. La final adaugă brandy în cremă, acoper-o cu folie și las-o la răcit la temperatura camerei.
  • După ce s-a răcit de tot crema de vanilie, transferă crusta pe un platou rotund și întinde peste ea gem de caise înainte să pui crema. Înainte sa pui gemul, trebuie să-l amesteci cu apă și să-l încălzești la foc mediu. După ce ai întins gemul călduț peste crustă, trebuie să aștepți 20 minute ca să se usuce. În felul acesta crusta nu va absorbi umiditate. Întinde deasupra crema, așază fructele în funcție de preferință, după care le poți unge cu gem de caise. Poți pune în frigider tarta ca să capete un gust răcoritor. Savoarea sa inconfundabilă promite cele mai dulci amintiri și zâmbete alături de cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *