
Yields:
7 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi amestecă Făina Boromir cu sarea, apoi mixează untul moale și zahărul până când capătă o textură cremoasă. Adaugă oul și mixează în continuare. Urmează să pui făina în compoziție și să mixezi astfel încât să se incorporeze foarte bine. După ce ai obținut o compoziție fermă și omogenă, acoper-o cu folie alimentară și las-o în frigider timp de 15-30 minute.
- Scoate compoziția din frigider și formează crusta pe fundul unei tăvi rotunde și pe margini, presând ușor cu mâna. Îți recomandăm să folosești o tavă cu diametrul de 20-23 cm pe care să o ungi cu puțin unt sau să o pudrezi cu făină înainte să formezi crusta. Acoperă crusta cu folie alimentară și mai las-o în frigider încă 15 minute.
- Preîncălzește cuptorul la 205 grade C, apoi rumenește crusta timp de 5 minute. După aceea, mai lasă crusta la copt pentru încă 15 minute la temperatura de 180 grade C. Cât timp pregătești crema de vanilie și fructele, lasă la răcit crusta la temperatura camerei.
- Mixează gălbenușurile cu zahăr, apoi adaugă făina și amidonul de porumb. Amestecă foarte bine până obții o compoziție fină. Într-o oală încălzește la foc mediu laptele și păstaia de vanilie. Înainte să fiarbă laptele, ia-l de pe foc. Dacă vrei să folosești esență de vanilie în locul păstăii, trebuie să o adaugi după ce ai luat laptele de pe foc.
- Toarnă în fir laptele peste compoziția de ouă amestecând încontinuu pentru a preveni coagularea ouălor. Pune amestecul obținut într-o oală medie și lasă la fiert crema până când începe să fiarbă. Când vezi că a fiert crema, trebuie să o mai lași pe foc timp de 30-60 secunde astfel încât să se îngroașe îndeajuns. Amestecă energic în tot acest timp. La final adaugă brandy în cremă, acoper-o cu folie și las-o la răcit la temperatura camerei.
- După ce s-a răcit de tot crema de vanilie, transferă crusta pe un platou rotund și întinde peste ea gem de caise înainte să pui crema. Înainte sa pui gemul, trebuie să-l amesteci cu apă și să-l încălzești la foc mediu. După ce ai întins gemul călduț peste crustă, trebuie să aștepți 20 minute ca să se usuce. În felul acesta crusta nu va absorbi umiditate. Întinde deasupra crema, așază fructele în funcție de preferință, după care le poți unge cu gem de caise. Poți pune în frigider tarta ca să capete un gust răcoritor. Savoarea sa inconfundabilă promite cele mai dulci amintiri și zâmbete alături de cei dragi! Poftă bună!