
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru a obține crusta pentru tortul de înghețată, mărunțește Pișcoturile Boromir și amestecă-le cu untul topit. Pune amestecul într-o tavă și formează crusta presând ușor. Te sfătuim să folosești o tavă rotundă cu marginea detașabilă și diametrul de 22 sau 24 cm. Acoperă crusta cu folie alimentară și las-o în congelator timp de cel puțin 1 oră.
- În continuare trebuie să te ocupi de înghețata de vanilie. Amestecă într-un bol laptele condensat, foarte rece, cu esența de vanilie și sarea. Lasă deoparte compoziția cât timp pregătești frișca. Mixează foarte bine smântâna rece astfel încât să rezulte o frișcă fermă și aerată. Adaugă jumătate de frișcă peste laptele condensat, apoi amestecă ușor cu spatula. Adaugă frișca rămasă și amestecă până când se încorporează bine. Transferă crema într-o caserolă și pune-o în congelator. Nu trebuie să fie foarte fermă atunci când o pui peste crustă. Dacă preferi o altă aromă de înghețată, lasă-te inspirat de rețetele noastre de înghețate de pe blog.
- Mixzează foarte bine smântâna rece până când se formează o frișcă fermă, apoi adaugă laptele condensat și esența de vanilie. Mixează pentru încă 1 minut. Urmează să dai la blender fructele de pădure și să combini piureul cu crema obținută mai înainte. La fel ca pentru înghețata de vanilie, este important să nu lași crema prea mult în congelator.
- La final asamblează tortul de înghețată astfel: pune peste crustă înghețata de vanilie, apoi înghețata de fructe, după care trebuie să lași tortul în congelator peste noapte. Înainte de servire, decorează tortul de înghețată cu ce fructe proaspete îți plac. Dacă preferi un decor mai simplu, ornează desertul tău cu sos de caramel, ciocolată sau fructe. Poftă bună!