Tort de înghețată cu vanilie și fructe de pădure

tort de inghetata reteta
Difficulty: Easy

Răsfățul delicios al verii este negreșit tortul de înghețată. Textura fină, gustul răcoros al înghețatei și crusta crocantă se împletesc într-un mod pur și simplu irezistibil. Deși merge de minune savurat în zilele estivale, te poți bucura de acest desert oricând, indiferent de anotimp.

Tortul de înghețată de vanilie și fructe de pădure cu crustă din Pișcoturi Boromir este ideal pentru ocaziile dulci. Atât cei mici, cât și cei mari vor fi încântați de mixul de arome și texturi pe care îl obții fără prea mult efort.

Cum adaptezi rețeta de tort de înghețată?

Fiind un desert versatil, este foarte simplu să faci multe combinații de arome pe placul tău. Înghețatele de vanilie și de fructe de pădure pot fi înlocuite cu înghețate de cacao, mentă, cafea, fistic, caramel, lămâie, dar și de fructe exotice precum banane sau mango, plus multe altele.

De asemenea,  poți pregăti la final o glazură de ciocolată sau un jeleu de fructe de pădure dulci-acrișoare. Iar dacă vrei să decorezi tortul de înghețată într-un mod simplu și minunat, pune deasupra un mix de fructe fresh sau congelate, de diferite culori.

Pișcoturile Boromir, perfecte pentru tortul de înghețată

Din Pișcoturile Boromir cu 26% ou obții o crustă aromată și foarte crocantă, ce completează perfect textura catifelată a înghețatei și aroma sa revigorantă. Iar dacă vrei ca tortul de înghețată să aibă o bază pufoasă, nu trebuie decât să folosești Blaturile de tort Boromir în locul crustei.

Pentru ca tu să gătești cele mai bune deserturi cu Pișcoturile Boromir, folosim în prepararea lor ingrediente de cea mai bună calitate, atent selecționate. Le poți comanda online din magazinul nostru, boromirmarket.ro, unde vei găsi nenumărate ingrediente ce conferă o savoare unică preparatelor tale.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru a obține crusta pentru tortul de înghețată, mărunțește Pișcoturile Boromir și amestecă-le cu untul topit. Pune amestecul într-o tavă și formează crusta presând ușor. Te sfătuim să folosești o tavă rotundă cu marginea detașabilă și diametrul de 22 sau 24 cm. Acoperă crusta cu folie alimentară și las-o în congelator timp de cel puțin 1 oră.
  • În continuare trebuie să te ocupi de înghețata de vanilie. Amestecă într-un bol laptele condensat, foarte rece, cu esența de vanilie și sarea. Lasă deoparte compoziția cât timp pregătești frișca. Mixează foarte bine smântâna rece astfel încât să rezulte o frișcă fermă și aerată. Adaugă jumătate de frișcă peste laptele condensat, apoi amestecă ușor cu spatula. Adaugă frișca rămasă și amestecă până când se încorporează bine. Transferă crema într-o caserolă și pune-o în congelator. Nu trebuie să fie foarte fermă atunci când o pui peste crustă. Dacă preferi o altă aromă de înghețată, lasă-te inspirat de rețetele noastre de înghețate de pe blog.
  • Mixzează foarte bine smântâna rece până când se formează o frișcă fermă, apoi adaugă laptele condensat și esența de vanilie. Mixează pentru încă 1 minut. Urmează să dai la blender fructele de pădure și să combini piureul cu crema obținută mai înainte. La fel ca pentru înghețata de vanilie, este important să nu lași crema prea mult în congelator.
  • La final asamblează tortul de înghețată astfel: pune peste crustă înghețata de vanilie, apoi înghețata de fructe, după care trebuie să lași tortul în congelator peste noapte. Înainte de servire, decorează tortul de înghețată cu ce fructe proaspete îți plac. Dacă preferi un decor mai simplu, ornează desertul tău cu sos de caramel, ciocolată sau fructe. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *