Pui crispy în crustă crunchy la cuptor

Dacă ai poftă de o crocănțeală delicioasă, înseamnă că ai poftă de pui crispy! Interiorul fraged și crusta rumenă, super crunchy, îl transformă în motivul perfect pentru a te apuca de gătit ceva atât de bun. Pentru că și noi ne numărăm printre iubitorii de crispy chicken, ți-am pregătit astăzi o rețetă cu complet inedită. Ca să conferim degețelelor de pui un gust nemaipomenit, le-am preparat în crustă de Covrigi de Buzău Boromir. Le vei îndrăgi din prima, mai ales că se fac în cel mai scurt timp. În mai puțin de 30 minute vor fi gata de savurat alături de sosul tău preferat.

Puiul crispy într-un combo apetisant

După ce dai bucățelele de pui printr-un amestec de miere, muștar și ou, trebuie să le tăvălești prin covrigii zdrobiți și să le rumenești în cuptor timp de un sfert de oră. Mai simplu de atât nici nu se poate. La final, este musai să servești puiul crispy cu un sos de iaurt și usturoi sau un sos dulce de muștar, miere și roșii. Iar ca garnitură, poți prepara o salată de legume fresh sau o porție generoasă de cartofi wedges cu mărar.

Pui în crustă de Covrigi Boromir

Preparat cu gustoșii Covrigi de Buzău Boromir, puiul crispy capătă o crustă foarte crocantă și aromată. Gustul și textura lor deosebită sunt conferite de ingredientele simple, de cea mai bună calitate, pe care le folosim pentru a-ți oferi o experiență cât mai plăcută. Covrigii de Buzău Boromir nu conțin conservanți și merg foarte bine alături de humus, cremă de brânză, dip de avocado sau alte preparate. Sunt o alegere minunată atât când vrei o ronțăială sănătoasă, cât și când vrei să gătești bunătăți reinterpretate. Descoperă pe blog și rețeta de tartă cu căpșuni și crustă din covrigi, un desert plin de farmec, numai bun de împărțit cu cei dragi în zilele speciale. Din dorința noastră de a inova continuu, ne-am propus să te surprindem atât cu gusturi tradiționale, cat si cu combinații inedite de arome. Îi găsești oricând pe boromirmarket.ro, magazinul online plin cu delicii pentru fiecare gust. De acolo poți comanda mai multe sortimente de Covrigi de Buzău în funcție de preferințe: de la covrigii cu ulei de măsline, tărâțe sau semințe, până la cei cu multicereale. Încearcă-le pe toate ca să descoperi sortimentele pe placul tău!
Servings: 4 yield(s)
Prep Time: 5 mins
Cook Time: 20 mins
Total Time: 25 mins
Ingredients
  • 250g Covrigi de Buzău Boromir (clasici, cu sare, multicereale, semințe, tărâțe sau ulei de măsline)
  • 2 ouă mari
  • 40g făină
  • 600g piept de pui
  • un vârf de sare
  • ¼ linguriță piper negru măcinat
  • 60g muștar, amestecat cu miere
Instructions
  1. Preîncălzește cuptorul la 220 grade C și unge cu ulei o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mărunțește Covrigii Boromir folosind un robot de bucătărie, apoi pune-i într-un bol plat.
  2. Într-un alt bol plat combină mierea, muștarul și ouăle. Taie pieptul de pui în fâșii sau bucățele, apoi amestecă-le cu sarea, piperul și făina. Urmează să le dai prin amestecul de muștar și miere și, apoi, prin covrigii zdrobiți. Înainte să îi tăvălești prin covrigii zdrobiți, lasă-le să se scurgă puțin de excesul de muștar și miere. Presează crusta de covrigei ca să nu se desprindă ușor când îi rumenești.
  3. La sfârșit, lasă la rumenit puiul în cuptor aproximativ 12-15 minute. În acest timp va căpăta o culoare ușor maronie și o crustă absolut apetisantă. Servește cel mai crocant pui crispy cu un sos de usturoi și bucură-te împreună cu prietenii de multă savoare și distracție! Poftă mare!