Yields:
10 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
30 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi rupe în bucăți mai mici Covrigii de Buzău Boromir și mărunțește-i în robotul de bucătărie. Amestecă-i bine apoi cu untul topit și zahărul. Formează crusta pe marginea și fundul unei tăvi cu diametrul de 22-24 cm. Presează ușor cu mâna pentru a-i da forma dorită. Rumenește crusta în cuptor timp de 8 minute. După ce ai scos-o, las-o deoparte ca să se răcească la temperatura camerei.
- Mixează crema de brânză cu zahărul și esența de vanilie până când capătă o textură fină și netedă. Într-un bol separat mixează smântâna dulce pentru a obține o frișcă fermă și aerată. Este important ca smântâna să fie foarte rece. Îți recomandăm să pui paletele mixerului în congelator și să le lași să se răcească bine înainte de mixare. Amestecă crema cu frișca folosind o spatulă. După aceea, întinde crema peste crusta pentru tarta cu căpșuni. Crema de brânză poate fi înlocuită foarte bine cu crema de vanilie pe care o prepari ușor după rețeta de pe blogul Boromir.
- Ca să pregătești jeleul, mai întâi trebuie să lași la hidratat gelatina în apă. În continuare mixează într-un blender jumătate din cantitatea de căpșuni împreună cu zahărul și 200ml apă pentru a obține un piure fin. Fierbe-l la foc mic timp de 5 minute. Lasă-l la răcit înainte să îl amesteci cu gelatina hidratată. Când piureul este cald, amestecă-l cu gelatina, apoi strecoară-l folosind o sită pentru a îndepărta semințele. Lasă compoziția deoparte până când se mai răcește puțin.
- Taie în feliuțe restul căpșunilor și așază-le peste cremă. Toarnă compoziția de jeleu peste căpșuni, apoi poți pune tarta cu căpșuni la frigider. Înainte de servire poți decora tarta cu frișcă sau frunzulițe de mentă în cazul în care preferi un aspect simplu și fermecător. Dacă te grăbești, poți folosi în locul jeleului doar căpșuni fresh tăiate în felii, frumos așezate în formă de cercuri deasupra cremei. Poftă bună!