Tarta cu căpșuni, fină și foarte aromată

tarta cu capsuni
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 30 Mins

Cum ne îndulcim zilele de vară? Cu o minunată tartă cu căpșuni, desigur! Căpșunile parfumate, crema catifelată și crusta crunchy creează un gust de poveste care te va răcori complet.

Cu gândul la zilele însorite și aromele verii, am creat o rețetă inedită de tartă cu căpșuni și crustă dulce-sărată din Covrigii de Buzău Boromir cu sare. Servită la masa festivă, această bunătate de tartă promite să aducă multe zâmbete pe buzele celor dragi. Totuși, merge savurată foarte bine și atunci când pur și simplu vrei să te bucuri de un desert plin de prospețime.

Tartele cu căpșuni: un adevărat răsfăț

Pentru rețeta noastră, poți pregăti un jeleu de căpșuni sau un topping de căpșuni fresh după cum îți place. Jeleul de fructe îi conferă un aspect aparte, transformând tarta în deliciul ideal de savurat la ocaziile speciale. Poți întări jeleul cu gelatină sau amidon de porumb în funcție de ce ingrediente ai la îndemână.

Tarta cu căpșuni poate fi preparată atât cu cremă de vanilie, cât și cu cremă de brânză. Noi am preferat varianta mai rapidă, așa că am pregătit o umplutură bogată din frișcă și brânză. Dacă vrei să completezi tarta cu cremă de vanilie, pe blog găsești mai multe sfaturi despre cum să o prepari super ușor.

Tarta cu căpșuni și crustă din Covrigi Boromir

Din Covrigii de Buzău cu sare Boromir prepari o crustă foarte crocantă și aromată, perfectă pentru tarta cu căpșuni. Aroma și textura sa se armonizează minunat cu crema fină și căpșunile, conferind tartei un gust unic, de care nu te mai saturi. În locul lor poți folosi și Pișcoturile Boromir ca în rețeta fără coacere de tartă cu cremă de lime dulce-acrișoară, un alt deliciu revigorant, bun de servit în sezonul estival.

În prepararea Covrigilor de Buzău folosim ingrediente naturale de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri din plin de o ronțăială sănătoasă și foarte gustoasă. Alege sortimentul preferat de pe boromirmarket.ro și gătește cea mai bună tartă cu căpșuni. Nu ai cum să-i reziști!

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi rupe în bucăți mai mici Covrigii de Buzău Boromir și mărunțește-i în robotul de bucătărie. Amestecă-i bine apoi cu untul topit și zahărul. Formează crusta pe marginea și fundul unei tăvi cu diametrul de 22-24 cm. Presează ușor cu mâna pentru a-i da forma dorită. Rumenește crusta în cuptor timp de 8 minute. După ce ai scos-o, las-o deoparte ca să se răcească la temperatura camerei.
  • Mixează crema de brânză cu zahărul și esența de vanilie până când capătă o textură fină și netedă. Într-un bol separat mixează smântâna dulce pentru a obține o frișcă fermă și aerată. Este important ca smântâna să fie foarte rece. Îți recomandăm să pui paletele mixerului în congelator și să le lași să se răcească bine înainte de mixare. Amestecă crema cu frișca folosind o spatulă. După aceea, întinde crema peste crusta pentru tarta cu căpșuni. Crema de brânză poate fi înlocuită foarte bine cu crema de vanilie pe care o prepari ușor după rețeta de pe blogul Boromir.
  • Ca să pregătești jeleul, mai întâi trebuie să lași la hidratat gelatina în apă. În continuare mixează într-un blender jumătate din cantitatea de căpșuni împreună cu zahărul și 200ml apă pentru a obține un piure fin. Fierbe-l la foc mic timp de 5 minute. Lasă-l la răcit înainte să îl amesteci cu gelatina hidratată. Când piureul este cald, amestecă-l cu gelatina, apoi strecoară-l folosind o sită pentru a îndepărta semințele. Lasă compoziția deoparte până când se mai răcește puțin.
  • Taie în feliuțe restul căpșunilor și așază-le peste cremă. Toarnă compoziția de jeleu peste căpșuni, apoi poți pune tarta cu căpșuni la frigider. Înainte de servire poți decora tarta cu frișcă sau frunzulițe de mentă în cazul în care preferi un aspect simplu și fermecător. Dacă te grăbești, poți folosi în locul jeleului doar căpșuni fresh tăiate în felii, frumos așezate în formă de cercuri deasupra cremei. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *