Prăjitură cu gem și căpșuni

Difficulty: Easy

Prăjitura cu gem, miez pufos și căpșuni poate fi oricând un răsfăț dulce. Este ușor de făcut și gustoasă, desăvârșită de gemul aromat de căpșuni și de topping-ul de căpșuni rumene. Ai nevoie de puține ingrediente de bază pentru a obține o bunătate de prăjitură. Gem, ouă, ulei, zahăr și Făina albă Superioară 000 Boromir, ajutorul tău de nădejde pentru rețeta de azi. Dacă ești curios să afli ce deserturi ți-am mai pregătit, intră pe blogul nostru și aruncă o privire la diferite rețete:

Sfaturi preparare prăjitură cu gem

prajitura cu gem

  • Prăjitura poate fi preparată cu orice tip de gem îți place, fie că este de căpșuni, vișine, cireșe, afine, caise sau de alte fructe. Noi îți propunem să folosești unul dulce-acrișor ca să echilibreze gustul pandișpanului.
  • În funcție de preferințe poți înlocui gemul cu dulceață, dar va trebui să reduci cantitatea de zahăr. Și dacă vrei să pui mai mult gem, va trebui să folosești o cantitate mai mică de zahăr.
  • Mic truc: dacă gemul de căpșuni este prea gros, pune-l într-un bol și amestecă în el până când devine mai fluid. În felul acesta vei putea crea mai ușor spirale în compoziția prăjiturii.
  • Dacă nu vrei să faci spirale, poți pune din loc în loc gemul fără să mai folosești apoi scobitoarea.
  • Pentru ca prăjitura cu gem să iasă mai aromată este musai să folosești esență de vanilie sau esență de migdale și coajă rasă de lămâie.
  • Cum obții ușor o prăjitură cu gem pufoasă? Sfatul nostru este să separi albușurile de gălbenușuri și să le mixezi separat.
  • Ca topping pentru prăjitura cu gem poți folosi zahăr pudră sau fulgi de migdale. Obții astfel un decor simplu și minunat.
  • În cazul în care ai mai mult timp la dispoziție, poți pregăti o glazură de ciocolată amăruie. Trebuie doar să topești bucățelele de ciocolată într-o oală la foc mic și să glazurezi apoi prăjitura. Îți recomandăm o ciocolată cu cel puțin 70% cacao pentru ca gustul prăjiturii să nu fie prea dulce.
  • Dacă vrei să prepari o prăjitură cu gem marmorată, te sfătuim să împărți în două compoziția și să adaugi pudră de cacao într-una dintre compoziții.
  • Îți place mult ciocolata? Atunci adaugă pudră de cacao în toată compoziția pandișpanului.

Prăjitura cu gem, mai pufoasă cu Făina Boromir

Prăjitura cu gem iese mai gustoasă cu Făina albă Boromir. Miezul moale și aromat se combină foarte bine gemul de căpșuni, transformând-o în desertul perfect. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru că tu să parte de o experiență autentică a gustului. Păstram vie tradiția morăritului românesc încă din 1994 și continuăm să producem cele mai bune făinuri pentru tine. Poți comanda oricând Făina Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă o colecție variată de ingrediente de calitate și bunătăți gata preparate.

ingrediente prajitura cu gem

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi separă gălbenușurile de albușuri și pune-le în două boluri diferite. Mixează gălbenușurile până când capătă puțină consistență. Adaugă treptat uleiul în timp ce mixezi. După ce s-a îngroșat, adaugă esența de vanilie și mixează foarte puțin astfel încât să se omogenizeze.
  • Bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat sarea, zahărul și zahărul vanilat. Mixează până când obții o spumă fermă.
  • Adaugă compoziția de gălbenușuri peste compoziția de albușuri, amestecând ușor cu spatula. Cerne Făina Boromir și praful de copt într-un bol separat, apoi incorporează-le în compoziția de albușuri și gălbenușuri. Te sfătuim să amesteci ușor cu spatula, atât cât să se incorporeze făina. Dacă amesteci prea mult, prăjitura cu gem nu vă ieși atât de pufoasă. Adaugă coaja rasă de lămâie și amestecă puțin.
  • Preîncălzește cuptorul la 160 grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile aproximative de 27 cm x 21 cm. Toarnă în tavă compoziția pentru prăjitură, apoi pune din loc în loc gemul de căpșuni. Folosește o scobitoare pentru a crea spirale de gem. Completează apoi cu felii de căpșuni fresh.
  • Rumenește prăjitura cu gem timp de 45-50 minute în cuptorul preîncălzit. Folosește o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut miezul prăjiturii. Scoate apoi prăjitura din cuptor și pudrează-o cu zahăr pudră sau presară deasupra fulgi de migdale. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *