
Bucuria ta dulce de azi poate fi o delicioasă prăjitură cu mere. Gustul merelor se îmbină perfect cu pandișpanul ușor umed, foarte aromat. Iar topping-ul de cremă de unt și caramel îi desăvârșește savoarea. Rețeta noastră se prepară super ușor cu Făina albă Superioară 000 Boromir și este perfectă pentru orice ocazie. Pentru cei care îndrăgesc deserturile cu mere, am pregătit pe blog mai multe rețete:
- Tartă cu mere și scorțișoară
- Rulouri cu mere și glazură
- Tort de mere răsturnat
Prăjitură cu mere, din Făina Boromir
Prăjitura cu mere rase iese super gustoasă și pufoasă cu Făina albă de grâu Boromir. Fiind de calitate superioară și fină, Făina albă de grâu Boromir se combină minunat cu celelalte ingrediente, desăvârșind gustul și textura desertului. Este obținută din boabe de grâu românesc, atent selecționate și poate fi folosită pentru prăjituri, fursecuri, checuri, eclere, torturi, dar și alte bunătăți de casă. Poți comanda oricând Făina Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro. Acolo te așteaptă o colecție variată de ingrediente și delicii gata preparate.
Sfaturi de preparare prăjitură cu mere rase
- Pentru ca prăjitura cu mere să iasă foarte bine, este important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Te sfătuim să scoți din timp din frigider, ouăle, untul, smântâna și smântâna dulce pentru frișcă.
- Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt grecesc în funcție de preferințe.
- Îți recomandăm să folosești mere dulci și aromate.
- Printre mirodeniile dulci pe care le poți folosi se numără: scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și mixul All Spice.
- În locul topping-ului de caramel poți folosi un sos de ciocolată, vanilie sau mere.
- Dacă preferi o variantă mai light a prăjiturii cu mere, poți înlocui crema de unt cu cremă de brânză, mascarpone sau ricotta. De asemenea, poți adapta rețeta pentru a prepara o prăjitură cu mere și bezea. Bezeaua se prepară mai rapid decât crema de unt și caramel, dar nu este la fel de bogată în textură și gust.
Ingredients
-
Pentru pandișpanul cu mere rase
- Pentru caramelul sărat:
- Pentru crema de unt cu caramel:
Instructions
-
SOSUL DE CARAMEL
- Topește zahărul împreună cu 1 lingură de apă într-o oală mică. Amestecă în tot acest timp pentru nu se arde.
- După ce s-a topit zahărul, dă focul mai încet, apoi adaugă untul și smântâna dulce naturală pentru frișcă, amestecând ușor. După ce s-a omogenizat, oprește focul și adaugă vârful de sare. Lasă-l la răcit la temperatura camerei sau în frigider. PANDIȘPANUL CU MERE
- Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele uscate pentru prăjitura cu mere: Făina Boromir, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara, mixul All Spice, zahărul alb și zahărul brun.
- În alt bol amestecă uleiul, ouăle, smântâna și esența de vanilie. Combină apoi compoziția din ingrediente uscate cu cea din ingrediente lichide.
- Preîncălzește cuptorul la 170 grade C, apoi unge cu unt o tavă rotundă și presară deasupra puțină făină. Te sfătuim să folosești o tavă cu diametrul de 22 cm și cu marginea detașabilă. Dă prin răzătoare merele, apoi combină-le cu amestecul obținut la pasul 4.
-
-
-