
Ce-i de îndrăgit la tarta cu mere? Totul! Umplutura bogată de mere, aroma de scorțișoară și crusta crocantă, ușor fragedă, se îmbină perfect. Nouă ne place mult gustul, dar și faptul că o poți pregăti oricând vrei, indiferent de anotimp. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă super ușoară de tartă cu mere și aluat preparat cu Făina albă Superioară Boromir.
Sfaturi de preparare tarta umpluta cu mere
- Noi am folosit 8 mere de mărime medie, pe care le-am tăiat în felii. Te sfătuim să nu tai merele în felii groase. Altfel, se vor rumeni mai greu.
- Înafară de scorțișoară, poți folosi și ghimbir, nucșoară sau cuișoare. Totuși te sfătuim să ai grijă ce cantitate de mirodenii folosești pentru ca gustul tartei să fie echilibrat.
- Tarta poate fi acoperită cu grilaj sau cu o foaie rotundă de aluat în funcție de preferințe.
- Pentru ca crusta să capete un aspect ușor lucios, poți unge cu ou aluatul de deasupra umpluturii.
- Ca să obții un gust dulce-acrișor, folosește mere Granny Smith sau alte tipuri de mere care nu sunt atât de dulci. Poți face un mix de diferite soiuri după cum îți place.
- Pentru un plus de savoare, umplutura de mere poate fi completată cu:
-cremă de vanilie
-cu alte fructe: pere, gutui, prune, nectarine sau piersici
-cu nuci sau fulgi de migdale pentru un gust crunchy.
Cu ce servim tarta cu mere?
- înghețată de vanilie, cacao sau caramel
- sos de vanilie sau caramel
Tartă cu mere, preparată cu Făina Boromir
Făina albă de grâu conferă un gust și o textură deosebită tartei de mere. Umplutura aromată cu mere ușor acrișoare și crusta fragedă o transformă într-un desert delicios.
Îți plac deserturile cu mere? Pe blogul nostru ți-am pregătit mai multe surprize culinare:
–tort de mere cu pandișpan pufos
–budinca de vanilie cu mere și bucățele de cozonac
În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. O găsești în magazinul online, boromirmarket.ro, alături de o gamă largă de ingrediente cu care gătești bunătăți.
Ingredients
Instructions
- Pentru a pregăti crusta, combină Făina Boromir, grișul, zahărul, ouăle și untul într-un robot de bucătărie, apoi amestecă bine până când capătă o textură sfărâmicioasă.
- Modelează cu mâna amestecul astfel încât să obții un aluat, împarte-l în două, apoi întinde bucățile de aluat cu sucitorul astfel încât să obții 2 foi subțiri. Pune aluatul într-o tavă de tartă cu diametrul de aproximativ 23 cm, apoi formează crusta din aluat. Cealaltă foaie o vei pune la final.
- Preîncălzește cuptorul la 230 grade C. Taie merele în felii subțiri, apoi amestecă-le cu scorțișoara, făina și zahărul. Pune peste crusta amestecul de mere și foaia de aluat, presează-i marginile cu degetele pentru a o sigila și înțeap-o cu furculița, apoi lasă la rumenit tarta de mere în cuptor timp de 15 minute. Scade temperatura la 180 grade și lasă la rumenit tarta timp de încă 40-45 minute.
- După ce ai scos din cuptor tarta, las-o la răcit puțin înainte de servire. Pentru un decor simplu și minunat, presară deasupra zahăr pudră. Alături de o cupă de înghețată de vanilie, gustul sau te va surprinde din plin. Poftă mare!