
Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Apucă-te mai întâi de prepararea crustei pentru crumble cu mere întrucât trebuie lăsată la frigider înainte de a o presăra peste mere. Pentru a obține firmiturile din biscuiți folosește un robot de bucătărie pentru a-i mărunți bine.
- Pune firmiturile de biscuiți Cookie Bun într-un bol și adaugă mai apoi zahărul brun, scorțișoara și bucățelele de unt nesărat. Amestecă bine cu mâna până se încorporează untul în firmituri și apoi sfărâmă aluatul obținut. Lasă firmiturile la frigider cât timp pregătești fructele pentru crumble. Poți adăuga în crustă și nuci, alune, fistic sau migdale măcinate dacă vrei ca gustul să fie și mai bogat.
- După ce ai curățat și tăiat merele în cubulețe mici, amestecă-le bine într-o tavă cu zahărul brun, făina și scorțișoara. Mic truc pentru un gust și mai aromat: adaugă și puțin unt. În locul merelor, poți folosi mixuri de fructe pentru a obține crumble cu mere și pere, prune și piersici, sau caise și zmeură. De asemenea, poți completa rețeta și cu un gem de fructe pe placul tău.
- Poți scoate din frigider aluatul sfărâmicios pentru crustă. Urmează să-l presari peste merele din tavă.
- La final poți pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, unde o lași timp de 30-40 de minute până când crusta devine crocantă și merele se rumenesc foarte bine. Poți savura acest desert cu mere atât cald, cât și rece, iar pentru o aromă răcoroasă minunată îți propunem să-l servești neapărat alături de înghețata preferată. Poftă bună!