Crumble cu mere, plăcinta englezească reinventată

Yields: 8 Servings Difficulty: Easy

Ce poate fi mai delicios toamna decât un crumble cu mere dulci-acrișoare și crustă crunchy? În acest desert englezesc la origine se împletesc atât de frumos aromele bogate ale merelor, gustul scorțișoarei și textura crocantă a crustei, încât nu ai cum să nu rămâi fermecat de savoarea sa.

De data asta ne-am lăsat inspirați de unele dintre cele mai îndrăgite fructe ale toamnei pentru a-ți pregăti o rețetă reinterpretată de crumble cu mere suculente și crustă din biscuiții Cookie Bun Boromir cu miere și scorțișoară.

Crumble, cel mai simplu desert cu fructe

Un deliciu tradițional despre care se zice că a apărut în rândul britanicilor în urmă cu mai puțin de o sută de ani, plăcinta englezească se remarcă prin contrastul minunat dintre crusta crocantă și stratul de fructe aromate și rumene. Pentru rețeta de crumble poți folosi atât fructele toamnei, cât și cele ale sezonului călduros, fiind desertul perfect de preparat în orice anotimp.

De la pere, prune, piersici, până la căpșuni, cireșe și afine, fructele conferă o textură și un gust desăvârșit acestui preparat. Poți face și combinații de fructe ca să obții un crumble cu mere și pere, mere și zmeură, sau mere și mure. Pentru un plus de savoare poți adăuga la crusta din cozonac nuci caramelizate, fistic sau migdale.

Este o bunătate pe cât de delicioasă, pe atât de ușor de făcut, întrucât nu necesită multă experiență în bucătărie, iar timpul de preparare este neașteptat de scurt. După ce ai tăiat merele le poți căli în tigaie sau le poți așeza direct în tavă unde le amesteci cu zahăr, scorțișoară și făină.

Mai apoi nu mai trebuie decât să amesteci firimiturile de biscuiții Cookie Bun cu unt, zahăr, nucșoară și scorțișoară, și să le presari peste fructe înainte de a le băga la cuptor. Te sfătuim să urmezi însă pașii de mai jos pentru a te asigura ca vei obține desertul cu mere perfect.

Crumble cu mere și biscuiți Cookie Bun, un adevărat deliciu

Vedetele rețetei reinventate de crumble cu mere sunt biscuiții Cookie Bun Boromir cu miere și scorțișoară. Aroma și textura lor crocantă conferă desertului un gust inconfundabil, transformându-l într-o bunătate de care te vei îndrăgosti pe loc.

Preparați din ingrediente de cea mai bună calitate, biscuiții Cookie Bun completează perfect rețetele tale de deserturi, astfel încât să te bucuri de o experiență inedită alături de cei dragi. Îi găsești pe boromirmarket.ro alături de multe alte delicii pentru toate gusturile, precum cornulețe fragede cu umpluturi bogate, prăjituri fine, pricomigdale și checuri marmorate.

Dacă vrei să descoperi și alte rețete reinterpretate de deserturi cu biscuiți, poți arunca un ochi la celelalte articole de pe blog. Prepară rapid și ușor un spectaculos tort de post din ciocolată neagră, merișoare și bucățele crunchy de biscuiți Cookie Bun cu 4 cereale și ciocolată.

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Apucă-te mai întâi de prepararea crustei pentru crumble cu mere întrucât trebuie lăsată la frigider înainte de a o presăra peste mere. Pentru a obține firmiturile din biscuiți folosește un robot de bucătărie pentru a-i mărunți bine.
  • Pune firmiturile de biscuiți Cookie Bun într-un bol și adaugă mai apoi zahărul brun, scorțișoara și bucățelele de unt nesărat. Amestecă bine cu mâna până se încorporează untul în firmituri și apoi sfărâmă aluatul obținut. Lasă firmiturile la frigider cât timp pregătești fructele pentru crumble. Poți adăuga în crustă și nuci, alune, fistic sau migdale măcinate dacă vrei ca gustul să fie și mai bogat.
  • După ce ai curățat și tăiat merele în cubulețe mici, amestecă-le bine într-o tavă cu zahărul brun, făina și scorțișoara. Mic truc pentru un gust și mai aromat: adaugă și puțin unt. În locul merelor, poți folosi mixuri de fructe pentru a obține crumble cu mere și pere, prune și piersici, sau caise și zmeură. De asemenea, poți completa rețeta și cu un gem de fructe pe placul tău.
  • Poți scoate din frigider aluatul sfărâmicios pentru crustă. Urmează să-l presari peste merele din tavă.
  • La final poți pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, unde o lași timp de 30-40 de minute până când crusta devine crocantă și merele se rumenesc foarte bine. Poți savura acest desert cu mere atât cald, cât și rece, iar pentru o aromă răcoroasă minunată îți propunem să-l servești neapărat alături de înghețata preferată. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *