Rulouri cu mere, scorțișoară și glazură

rulouri cu mere
Difficulty: Easy

Oare ar trebui să așteptăm toamna sau iarna ca să savurăm rulourile cu mere din belșug? Noi suntem de părere că micile bunătăți pot fi servite oricând, indiferent de anotimp. Și totuși zilele răcoroase sunt ocazia perfectă de a te bucura de căldura casei alături de o carte bună și de un astfel de desert.

Rețeta de astăzi adună laolaltă aromele merelor dulci-acrișoare și gustul de scorțișoară, ce se îmbină foarte bine cu spiralele preparate din Făina albă superioară Boromir. Se potrivesc minunat cu un ceai aromat, o cană de ciocolată caldă sau cu cafeaua preferată. Iar ca ritualul de răsfăț să fie complet, este musai să le completezi savoarea cu gustul pentru lectură sau cu serialul preferat.

Rulourile cu scorțișoară: trucuri de preparare

Ca să obții rulouri cu miez aerat și crustă rumenă, ușor crocantă, trebuie să iei în considerare câteva aspecte. După ce ai combinat drojdia uscată cu lapte și zahăr, trebuie să aștepți să se activeze. Când vezi că apare o spumă ușor albicioasă, înseamnă că te poți apuca de făcut aluatul. Este esențial să frămânți aluatul până când devine elastic și neted. Dacă încă se lipește de degete, te sfătuim să mai pui puțină făină și să frămânți în continuare. Apoi trebuie să îl lași la dospit o oră sau mai mult, astfel încât să își dubleze volumul.

În cazul în care vrei să conferi rulourilor un gust ușor crunchy, poți adăuga în umplutura de mere nuci sau alune de pădure zdrobite. Poți folosi mere Granny Smith pentru un gust ușor acrișor, mere Golden, Ionatan sau Idared pentru o aromă mai intensă, dar și alte soiuri pe placul tău. De asemenea, în locul glazurii din sirop de arțar și unt, merge să pregătești o glazură de ciocolată albă.

Cele mai gustoase rulouri din Făina Boromir

Făina albă superioară 000 Boromir conferă rulourilor o savoare unică și o textură foarte pufoasă. Produsă prin măcinarea boabelor de grâu atent selecționate, Făina Boromir devine ajutorul tău de nădejde atunci când vrei să gătești nenumărate mâncăruri.

Pe blogul nostru găsești și o rețetă simplă de rulouri cu scorțișoare, o alternativă minunată la rulourile umplute cu mere. Celor care adoră merele și nu numai, le-am pregătit multe alte surprize: rețete de plăcintă țărănească cu mere, tort cu mere și caramel sau foietaj cu felii de mere rumene. De pe boromirmarket.ro poți alege mai multe tipuri de făinuri de calitate superioară, așa că nu ezita să ne vizitezi online când îți vine pofta de gătit.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Într-un bol amestecă laptele călduț, drojdia și zahărul până când obții o compoziție omogenă și fină. Lasă drojdia să se activeze timp de 10-15 minute. După acest interval de timp ar trebui să apară la suprafață o spumă albicioasă.
  • Într-un alt bol bate ouăle, apoi adaugă untul topit, răcit, vârful de sare și Făina Boromir. Adaugă drojdia și amestecă cu mâna, după care te poți apuca să frămânți aluatul până când devine nelipicios și elastic. Mai poți adăuga aproximativ 50g făină, dacă acesta continuă să se lipească de degete. Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul să se odihnească într-un loc călduț până își dublează volumul.
  • Combină într-un bol mic zahărul brun, zahărul alb și scorțișoara, apoi unge cu unt o tavă cu dimensiunea de 22x33cm. Poți folosi și alte condimente dulci-spicy pe gustul tău.
  • Pudrează masa de lucru cu făină, apoi întinde aluatul cu sucitorul până obții o foaie de dimensiunea 30x45 cm. Întinde uniform untul pe foaia de aluat. Deasupra pune bucățelele de mere și presară zahărul cu scorțișoară. Rulează cât mai strâns aluatul, apoi sigilează capetele ca să nu iasă umplutura. Taie aluatul umplut cu un cuțit foarte ascuțit. Ar trebui să rezulte aproximativ 12-15 rulouri cu mere în funcție de grosimea lor. Așază fiecare rulou în tavă, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le să crească în volum timp de 20-30 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 175 grade C și rumenește rulourile cu mere timp de 25-30 minute până când capătă o crustă crocantă. Cât timp se coc, te poți ocupa de glazură. Topește untul într-o oală și lasă-l la foc mic până când devin ușor maroniu la culoare. Ia untul de pe foc, apoi amestecă-l într-un vas cu crema de brânză, siropul de arțar, zahărul pudră, esența de vanilie și puțină sare. Glazurează rulourile și servește-le calde cu întreaga familie! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *