Prăjitură cu iaurt și vanilie

prajitura cu iaurt
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy

Prăjitura cu iaurt merge cel mai bine când vrei ceva delicios și ușor de făcut. Se gătește din puține ingrediente, iar gustul său te cucerește complet. Făina albă Superioară 000 Boromir este ajutorul tău de nădejde în bucătărie, ingredientul care transformă prăjitura într-o adevărată bunătate. Află de pe blogul nostru cum gătești și alte deserturi gustoase:

Pandișpan cu vișine

Gogoși la cuptor cu cremă

Prăjitură cu afine și ricotta

Sfaturi pentru prăjitura simplă cu iaurt

  • Cu ce poți aromatiza prăjitura? Cu esență de vanilie, esență de migdale, coajă rasă de lămâie, coajă rasă de portocală, stafide sau merișoare.
  • Dacă vrei să faci un mix delicios, după ce ai pus compoziția în tavă, adaugă și afine, cireșe, vișine, căpșuni sau alte fructe pe placul tău. De asemenea, poți adăuga în compoziție fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă în funcție de preferințe.
  • Noi am decorat prăjitura cu zmeură proaspătă și zahăr pudră. Totuși, poți folosi și alte fructe fresh, sos de ciocolată, sos de fructe de pădure sau de caramel.

ingrediente prajitura cu iaurt

Prăjitura cu iaurt, preparată cu Făina Boromir

Odată scoasă din cuptor, prăjitura cu iaurt te îmbie cu gustul aromat și miezul moale, ușor aerat și cremos. Este simplu să obții delicii când ai la dispoziție Făina albă de grâu Boromir. Din dorința de a păstra vie tradiția morăritului românesc, încă din 1994 producem făinuri de calitate superioară pentru ca gătitul să fie o bucurie pentru tine. În prepararea lor folosim boabe de grâu atent selecționate, provenite din recolte românești. Comandă online Făina Boromir din magazinul nostru, boromirmarket.ro, unde găsești o mare varietate de ingrediente și bunătăți gata preparate.prajitura cu iaurt reteta

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le în două boluri. Mixează gălbenușurile cu zahărul până când obții o compoziție ușor cremoasă, apoi adaugă esența de vanilie, iaurtul și mixează.
  • Amestecă Făina Boromir cu praful de copt și adaugă apoi amestecul peste compoziția de gălbenușuri și iaurt. Încorporează amestecul de făină cu spatula apoi mixează până la omogenizare. Adaugă coaja rasă de lămâie și mixează.
  • Bate albușurile împreună cu sarea până când obții o spumă foarte fermă. Adaugă spuma de albușuri la compoziția obținută mai sus, amestecând ușor cu spatula până când se omogenizează.
  • Preîncălzește cuptorul la 160 grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu marginea detașabilă. Te sfătuim să folosești o tavă cu diametrul de 21 cm. Toarnă în tavă compoziția pentru prăjitura cu iaurt și las-o la rumenit timp de aproximativ 50 minute.
  • La final folosește o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut. Te sfătuim să nu scoți prăjitura imediat după ce ai oprit cuptorul. Las-o timp de 10-15 minute în cuptor, cu ușa întredeschisă, ca să nu scadă mult în volum. După ce ai scos prăjitura din cuptor, decoreaz-o cu zmeură fresh și zahăr pudră vanilat. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *