Prăjitură cu afine și ricotta

prajitura cu afine
Difficulty: Easy

Prăjitura cu afine este mai mult decât un răsfăț al simțurilor. Gustul dulce-acrișor al fructelor și aroma delicată de brânză creează o bogăție de arome și texturi la care îți rămâne gândul multă vreme. Nu numai că este plină de savoare, dar se face mai ușor decât te-ai aștepta. Făina albă superioară Boromir este ingredientul care îi conferă o textură perfectă și o savoare inconfundabilă. Odată scoasă din cuptor, prăjitura îi îmbie pe cei dragi cu promisiunea de a deveni preferata tuturor. Dacă îți plac prăjiturile cu fructe, aruncă o privire pe blog la rețetele de prăjitură întoarsă cu mure și pandișpan cu vișine și miez pufos.

Prăjituri gustoase, preparate cu Făina Boromir

Cu Făina albă superioară Boromir prepari cele mai bune prăjituri. Calitatea sa superioară și textura mătăsoasă transformă prăjitura cu afine într-un desert de poveste. Pentru ca tu să te bucuri de o experiență autentică a gustului, Faină Boromir este produsă din boabe de grâu atent selecționate. Poți comanda oricând Făina superioară Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro. Acolo găsești ingredientele perfecte de integrat în rețetele tale.

Sfaturi de preparare prăjitură cu afine

• Pentru a obține un gust mai aromat, te sfătuim să adaugi coajă de lămâie rasă și esență de vanilie.
• În funcție de preferințe poți completa afinele cu mure, zmeură sau alte fructe de pădure pe gustul tău.
• Dacă vrei să folosești afine congelate, îți recomandăm să le lași la dezghețat și apoi să le scurgi de zeamă.
• Glazura de lămâie se potrivește foarte bine în această combinație, mai ales dacă pregătești prăjitura cu afine pentru o ocazie specială.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi amestecă într-un bol mare brânza ricotta, ouăle, zahărul și Făina Boromir. Brânza ricotta poate fi înlocuită și cu crema de brânză după cum îți place. Folosește esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie dacă preferi un plus de aromă. După ce ai obținut o compoziție omogenă, transferă-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Poți folosi o tavă cu dimensiunea de 25x25 cm.
  • La final presară deasupra afinele proaspete. Dacă folosești afine congelate, lasă-le mai întâi la dezghețat și la scurs. Completează afinele cu mure, zmeură sau alte fructe de pădure pe placul tău.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C și acoperă compoziția cu hârtie de copt și las-o la rumenit timp de 20 de minute. După ce s-a scurs timpul, îndepărtează hârtia și mai las-o la copt încă 30-40 minute. Oprește apoi cuptorul și lasă la răcit prăjitura cu afine în cuptor, cu ușa întredeschisă, timp de 15 minute.
  • Odată ce s-a răcit, las-o în frigider timp de 2 ore pentru că aromele să se întrepătrundă cât mai bine. Pentru a-i conferi un aspect deosebit, poți pregăti o glazură de lămâie. Gustul și decorul sau îți va îndulci îndată ziua. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *