Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început, topește untul în cuptorul cu microunde sau într-o oală la foc mic. Lasă-l la răcit la temperatura camerei, apoi scoate sâmburii din vișine și lasă-le la scurs într-o strecurătoare.
- Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează-le cu vârful de sare și zahărul până când obții o spumă fermă și lucioasă. Adaugă gălbenușurile pe rând, apoi completează cu coaja rasă de lămâie. Poți folosi și zahăr vanilat sau esență de vanilie în cazul în care vrei să aibă un gust mai aromat.
- Cerne Făina Boromir, apoi adaugă jumătate din ea în compoziție. După ce s-a răcit untul topit, îl poți combina cu amestecul de ouă și făină. Pune restul făinii și mixează bine la viteză mică. În cazul în care vrei să folosești și pudră de cacao, trebuie să o amesteci mai întâi cu făina și apoi să cerni compoziția. Chiar dacă nu vei folosi praf de copt, pandișpanul cu vișine va crește frumos în cuptor și va căpăta o textură minunată.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă pe rând vișinele, după care trebuie să lași la copt prăjitura timp de 25 minute. În afară de vișine, merge să pui și căpșuni, cireșe, piersici sau alte fructe de sezon după cum îți place.
- După ce s-a scurs timpul de coacere, folosește o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut bine la interior. Pandișpanul cu vișine este gata să te îndulcească cu gustul său plin de prospețime. Presară deasupra zahăr pudră pentru un decor aspectuos și savurează-l alături de toți cei dragi! Poftă bună!