Pandișpan cu vișine și miez pufos

pandispan cu visine reteta
Difficulty: Easy

Când regăsești bucuriile și aromele verii într-un minunat pandișpan cu vișine, răsfățul este cât se poate de delicios. Armonia perfectă dintre vișinele dulci acrișoare și miezul foarte pufos, îți înveselește îndată ziua.

Așadar, pentru astăzi am conceput o rețetă gustoasă de pandișpan cu vișine, pe care o prepari ușor cu Făina superioară Boromir. O vei îndrăgi atât pentru savoarea sa, cât și pentru faptul că este o prăjitură versatilă.

Răsfăț de vară: pandișpanul cu vișine

Nu ai cum să reziști prăjiturii cu vișine zemoase, potrivit de acrișoare, desăvârșite de pandișpanul aromat, ușor aerat. Deși ne place foarte mult varianta simplă de pandișpan cu vișine, sunt și alte feluri în care poți adapta rețeta.

Dacă iubești mult ciocolata, poți folosi pudră de cacao sau fulgi de ciocolată. Pentru un decor deosebit, nu ezita să pregătești un pandișpan marmorat, deliciul ideal de servit la ocaziile speciale și nu numai.

În plus, poți completa prăjitura și cu alte fructe care se potrivesc foarte bine în această combinație. Pe lângă vișine, adaugă și cireșe, piersici sau căpșuni în cazul în care vrei să iasă mai aromată.

Cel mai bun pandișpan cu vișine din Făina Boromir

Este foarte ușor să obții o prăjitură cu vișine și gust nemaipomenit fără să folosești praf de copt. Mixezi spuma de albușuri cu gălbenușurile, untul topit și făina, după care transferi compoziția în tavă și completezi cu vișine. Întrucât am vrut ca miezul său să iasă mai fraged, am înlocuit uleiul cu un unt cu 80% grăsime.

Merge să prepari pandișpanul cu vișine proaspete, congelate sau din compot în funcție de ce ingrediente ai la îndemână. Vișinele congelate trebuie dezghețate bine și lăsate la scurs într-o strecurătoare. Este important să scurgi foarte bine și vișinele de compot pentru ca acestea să nu lase zeamă.

Făina albă de grâu Boromir conferă pandișpanului cu vișine un miez pufos ca de norișor și o savoare unică. În prepararea ei folosim boabe de grâu alese cu mare grijă pentru ca tu să gătești mâncărurile preferate cu o făină de calitate superioară.

Cum ne plac deserturile cu fructe, ți-am pregătit pe blog și o rețetă încântătoare pentru prăjitura Cușma lui Guguță cu vișine, clătite fine și cremă de mascarpone. Aruncă o privire pe boromirmarket.ro și alege ingredientele de care ai nevoie pentru a găti preparate pline de savoare.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început, topește untul în cuptorul cu microunde sau într-o oală la foc mic. Lasă-l la răcit la temperatura camerei, apoi scoate sâmburii din vișine și lasă-le la scurs într-o strecurătoare.
  • Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează-le cu vârful de sare și zahărul până când obții o spumă fermă și lucioasă. Adaugă gălbenușurile pe rând, apoi completează cu coaja rasă de lămâie. Poți folosi și zahăr vanilat sau esență de vanilie în cazul în care vrei să aibă un gust mai aromat.
  • Cerne Făina Boromir, apoi adaugă jumătate din ea în compoziție. După ce s-a răcit untul topit, îl poți combina cu amestecul de ouă și făină. Pune restul făinii și mixează bine la viteză mică. În cazul în care vrei să folosești și pudră de cacao, trebuie să o amesteci mai întâi cu făina și apoi să cerni compoziția. Chiar dacă nu vei folosi praf de copt, pandișpanul cu vișine va crește frumos în cuptor și va căpăta o textură minunată.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă pe rând vișinele, după care trebuie să lași la copt prăjitura timp de 25 minute. În afară de vișine, merge să pui și căpșuni, cireșe, piersici sau alte fructe de sezon după cum îți place.
  • După ce s-a scurs timpul de coacere, folosește o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut bine la interior. Pandișpanul cu vișine este gata să te îndulcească cu gustul său plin de prospețime. Presară deasupra zahăr pudră pentru un decor aspectuos și savurează-l alături de toți cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.