
Gogoșile la cuptor pot fi răsfățul oricărei zile obișnuite. Umplut cu cremă fină Alunetta cu cacao și alune de pădure, miezul lor pufos te va cuceri complet. Prepari ușor gogoșile la tavă cu Făina albă Superioară Boromir și le poți servi cu diferite topping-uri. Îți vom oferi pe parcurs mai multe sfaturi despre cum poți obține gogoși la tavă pline de savoare. Dacă ești curios să pregătești și alte variante, aruncă o privire pe blog la rețetele noastre de gogoși prăjite.
Gogoși la cuptor, preparate cu Făina Boromir
Cu Făina albă de grâu Boromir prepari niște gogoși la cuptor pufoase și foarte gustoase. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești o mare varietate de ingrediente cu care gătești bunătăți.
Sfaturi pentru gogoșile la cuptor
• Te sfătuim să folosești un decupator de aluat cu diametrul potrivit astfel încât cercul de aluat să nu fie prea mare atunci când învelești în el bila de cremă înghețată.
• Dacă ți se pare că nu s-a întărit îndeajuns crema, mai las-o la congelator până când capătă o textură fermă.
• La final poți pudra gogoșile la cuptor cu zahăr pudră și scorțișoară sau le poți servi cu un sos de ciocolată, fructe sau vanilie.
Ingredients
-
Pentru aluat:
- Pentru umplutură:
Instructions
- Amestecă bine drojdia uscată cu 50 ml lapte călduț și 25 g zahăr, apoi las-o deoparte să se activeze timp de aproximativ 10-15 minute.
- Bate oul cu sarea, zahărul vanilat, laptele și zahărul care au rămas. Adaugă și esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie pentru un plus de aromă. Cerne Făina Boromir într-un bol, apoi fă o adâncitură în mijlocul ei și toarnă amestecul de mai sus. Adaugă drojdia activată și amestecă cu mâna.
- Frământă aluatul timp de 5 minute pe masa pudrată cu făină, apoi adaugă treptat 40 g unt moale și continuă să frămânți. Dacă aluatul pentru gogoșile la cuptor este în continuare lipicios, adaugă treptat puțin unt pe măsură ce frămânți. Frământă până când obții un elastic neted și elastic. Pune aluatul într-un bol pudrat cu făină și presară deasupra puțină făină. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră și 30 minute sau 2 ore.
- Pe o farfurie plată, formează din crema Alunetta bile asemănătoare bomboanelor. Nu trebuie să fie perfect rotunde. Pune farfuria în congelator și lasă crema la înghețat timp de 1 oră.
-
-