Tort cu căpșuni și cremă de frișcă

tort cu capsuni
Difficulty: Easy

Tortul cu căpșuni aduce îndată atmosfera de sărbătoare în casa ta. Pentru ocaziile speciale, am creat o rețetă delicioasă de tort cu căpșuni fresh, cremă de frișcă și Blat de tort simplu Boromir. Se prepară super ușor și rapid! Nu este nevoie să pregătești tu blatul, ci doar să te ocupi de crema de frișcă și de asamblarea tortului. De pe blogul nostru afli și cum prepari tortul caramel, tortul cu cremă de nuci sau tortul cu cremă de cafea.

Tort cu căpșuni și Blat Boromir

Textura pufoasă a Blatului de tort Boromir completează foarte bine crema de frișcă și căpșunile dulci-acrișoare. În prepararea Blatului Boromir folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. Îl poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă o colecție variată de ingrediente cu care gătești bunătăți.

Sfaturi de preparare Tort cu căpșuni

tort cu capsuni reteta

• Te sfătuim să lași smântâna dulce pentru frișcă în frigider timp de cel puțin 24 ore înainte de preparare. Pentru a obține textura dorită, îți recomandăm să lași și paletele mixerului în congelator timp de 15-30 minute.

• Smântâna dulce pentru frișcă poate fi înlocuită cu frișcă vegetală după cum îți place.

• Dacă vrei să obții un gust mai bogat, poți completa crema de frișcă cu brânză mascarpone.

• Pentru un plus de aromă, poți însiropa blatul cu sirop de căpșuni. Poți adăuga în sirop și kirsch, un rachiu de cireșe foarte aromat.

• Crema de frișcă poate fi înlocuită cu o cremă de căpșuni, ciocolată, caramel, vanilie sau lămâie în funcție de preferințe. Pentru celelalte creme timpul de preparare va fi mai mare.

• Dacă vrei să îi conferi tortului un gust mai bogat, te sfătuim să îl decorezi cu un jeleu de căpșuni.

• Straturile pufoase de blat pot fi completate cu un sos de căpșuni. Astfel vei obține un gust mai fresh și acrișor.

• Când asamblezi tortul, poți pune un mix de căpșuni și alte fructe printre straturile de cremă și blat. Căpșunile se potrivesc foarte bine cu bananele, murele și zmeura.

• În locul Blatului de tort simplu poți folosi Blatul de tort cu cacao Boromir în cazul în care preferi un gust delicat de cacao.

reteta tort cu capsuni

tort cu capsuni si frisca

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Pune în robot smântâna dulce, zahărul și zahărul vanilat. Mixează până obții o frișcă aerată. Pentru ca frișca să se facă, este esențial să lași la frigider smântâna dulce naturală timp de cel puțin 24 ore înainte de preparare.
  • Așază pe platou un blat de tort Boromir, întinde deasupra 1/3 din crema de frișcă și adaugă căpșunile tăiate. Procedează la fel cu celelalte două blaturi și întinde deasupra crema rămasă.
  • Decorează tortul cu căpșuni întregi, apoi lasă-l timp de 3 ore la frigider înainte de servire. Poți folosi ca decor și ciocolată rasă, fulgi de migdale sau alte topping-uri pe placul tău. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *