Vinete pane, foarte aromate și crocante

Ziua devine mai bună alături de o porție generoasă de vinete pane, servite cu un sos dulce-sărat de miere. Nu ai cum să nu savurezi cu mare poftă gustul lor delicios, desăvârșit de textura ușor crunchy. Pentru mai multă inspirație ți-am pregătit o rețetă deosebită de vinete pane în crustă preparată cu Făină albă superioară Boromir. Aceste gustări pline de savoare se fac îndată și fără prea mult efort, fiind ideale de preparat când ești pe fugă și vrei să te răsfeți cu un deliciu.

Vinete pane în diferite combinații de arome

Pentru un plus de savoare, merge să aromatizezi vinetele pane cu pătrunjel proaspăt, paprika, coriandru, pudră de ceapă, usturoi sau brânzeturi precum parmezanul și cașcavalul. Cum obții o crustă mai crocantă și apetisantă? Foarte simplu. Nu trebuie decât să dai rondelele de vinete printr-un amestec de făină și pesmet. Mic truc: în cazul în care preferi să iasă mai moi, le poți lăsa la odihnit în lapte timp de o jumătate de oră. Dacă îți place gustul dulce-sărat, îți recomandăm să servești vinetele pane cu un sos de miere, preparat cu ulei de măsline și apă de flori de portocal. Aceste bunătăți se potrivesc minunat și cu smântână sau un sos de iaurt grecesc și usturoi.

Vinetele pane, mai gustoase cu Boromir

Preparate cu Făina albă de grâu și Pesmetul Boromir, vinetele pane capătă un gust și o textură deosebită. Crocante la exterior și moi la interior, micile delicii promit un răsfăț de neuitat indiferent de ocazia la care le savurezi. Nu numai că dispar îndată de pe platoul cu aperitive, dar pot fi servite și ca gustare rapidă în pauzele dintre mese, la birou sau la masa de picnic. Întrucât ne plac mult legumele pane, pe blogul Boromir ți-am pregătit și o rețetă de dovlecei prăjiți în crustă de parmezan. Se prepară la fel de ușor, iar rezultatul este cât se poate de apetisant. Tot de pe blog afli cum obții niște crochete de cartofi bune de tot. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai un ajutor de nădejde atunci când gătești bunătăți. Comand-o online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteptăm cu nenumărate ingrediente de nelipsit din bucătărie. De acolo poți alege dintre o gamă variată de produse de cea mai bună calitate precum Covrigii de Buzău, ronțăielile sănătoase de care nu te mai saturi.
  • Difficulty: Easy
  • Category:
Ingredients
  • 2 vinete medii ca mărime
  • 240g Făină albă superioară Boromir
  • 200ml lapte
  • 1 linguriță de turmeric
  • 2 ouă
  • 1 lingură semințe chimion + 1 lingură coriandru
  • ulei pentru prăjire
  • Pentru sosul de miere:
  • 5 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de apă de floare de portocal
  • un vârf de sare
Instructions
  1. Pentru început combină într-o farfurie adâncă laptele cu Făina Boromir, ouăle, sarea, turmericul, coriandrul și chimionul.
  2. Taie vinetele în rondele, apoi dă-le prin amestecul de făină și lapte. În cazul în care preferi să fie mai moi, poți lăsa la odihnit vinetele mai întâi în lapte timp de 30 minute. După aceea trebuie să dai rondelele de vinete prin Pesmetul Boromir.
  3. În continuare te poți ocupa de sosul de miere. Amestecă bine într-un bol mic mierea, apa de flori de portocal și sarea. În funcție de preferințe, mai poți adăuga sare. Vei obține astfel un contrast minunat de gusturi. De asemenea, poți folosi și rozmarin ca să iasă mai aromat sosul.
  4. Urmează să prăjești vinetele într-o tigaie adâncă. Pune uleiul în tigaie și după ce s-a încins bine rumenește rondelele la foc mediu până când capătă o culoare ușor aurie și o crustă crocantă. Scoate vinetele pane pe șervetele absorbante care să absoarbă excesul de ulei. La final, unge-le cu sosul de miere și servește-le alături de familie și prieteni. Poftă bună!