Foietaj cu brânză: aperitive festive quatro formaggi

foietaj cu branza
Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 15 Mins

Foietajul cu brânză este gustarea rapidă ideală pentru sărbătorile iernii, încântându-te mereu cu textura crocantă ce completează gustul cremos și fin al brânzeturilor. Îl poți servi pe platourile festive cu aperitive sau la petreceri, dar merge savurat și când vrei să ai parte de un mic răsfăț, incredibil de delicios.

Când vrei să te bucuri de o savoare inedită la masa de sărbătoare și să îi surprinzi pe cei apropiați cu ceva bun, nu trebuie decât să încerci rețeta noastră de foietaje quatro formaggi din Foile de Cremșnit Boromir. În cel mai scurt timp vei obține niște minunate aperitive crunchy cu topping bogat din patru tipuri diferite de brânză.

Foietaj cu brânză perfect de Crăciun și Revelion

Servite reci sau calde, foietajele cu brânză sărată sunt mult îndrăgite pentru umplutura cremoasă de brânză ce desăvârșește foietajul aromat, frumos rumenit la cuptor. Cu gustul lor deosebit, acestea conferă mai mult farmec Crăciunului și Revelionului, dar și momentelor de relaxare în care le savurezi. În serile petrecute la serialul preferat sau alături de o carte bună, tot ce mai lipsește este o porție de mini tarte din foietaj cu brânzeturi aromate pentru ca ritualul de relaxare să fie perfect.

Foietaj quatro formaggi gata în 15 minute

Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, rețeta noastră de foietaj quatro formaggi este alegerea cea mai potrivită întrucât se prepară super repede. Ca să prepari topping-ul, trebuie doar să presari straturile de brânzeturi rase peste Foile de Cremșnit Boromir: parmezanul, ricotta sau brânză de vaci, Gorgonzola sau altă brânză cu mucegai, la care adaugi brânză de vaci maturată pentru un gust mai intens sau cașcaval dacă preferi să fie mai cremoasă textura. Obții un gust și mai bogat dacă folosești și rozmarin, oregano și ulei de măsline extravirgin.

foietaj cu branzeturi

După ce ai pus straturile de brânzeturi pe Foaia de Cremșnit Boromir, trebuie să rumenești aperitivul quatro formaggi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. La final, scoți foaia și o feliezi înainte de servire, după care o poți savura alături de un sos fin de smântână și mărar sau busuioc. Pachetul de Foi de Cremșnit de la Boromir conține trei foi, astfel că poți prepara și alte topping-uri pentru celelalte două foi după cum îți place.

Rețete cu foietaje gustoase din Foile de Cremșnit Boromir

Cine ar fi zis că din Foile de Cremșnit nu prepari doar cea mai bună prăjitură cremșnit, ci și aperitive dulci sau sărate de care nu te mai saturi? Preparate din ingrediente alese cu grijă, Foile de Cremșnit Boromir te răsfață cu textura și aroma delicată ce se armonizează într-un mod încântător atât cu cremele pentru prăjituri, cât și cu topping-urile bogate în gust.

Pe blog ți-am pregătit și trei rețete inedite cu foietaje și topping de mere și piersici, deliciile care te cuceresc cu gustul fructelor coapte, dulci-acrișoare și foietajul crocant. Tot pe blog găsești și rețete de aperitive rapide tip pizza care se prepară atât de ușor cum nici nu-ți poți închipui! Sunt numai bune de pregătit de sărbători.

Comandă oricând Foile de Cremșnit Boromir din magazinul online, boromirmarket.ro, de unde poți alege fel și fel de bunătăți cu care gătești rețete deosebite, surprinzător de savuroase. Alege de acolo și diferitele sortimente de preparate gata de copt precum plăcintele tradiționale cu brânză, mere, carne, ștrudelele cu fructe, șaleurile cu parmezan și cașcaval, sau clasicele merdenele cu umplutură cremoasă de brânză sărată.foietaj quatro formaggi reteta

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt Foaia de Cremșnit Boromir, pe care o poți unge cu puțin ou pentru mai multă savoare. Mai apoi te poți apuca să presari straturile de brânzeturi rase.
  • Pune uniform primul strat de brânză de vaci sau cașcaval ras peste foaie. Deasupra presară un strat de ricotta pe care îl completezi mai apoi cu un strat de Gorgonzola.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C și rumenește aperitivul cu topping-ul de brânzeturi timp de 10 minute. După ce s-a făcut, distribuie uniform rozmarinul și oregano peste el, și aromatizează-l cu ulei de măsline. La final pune un strat de parmezan ras și taie aperitivul în pătrățele înainte de servire. Procedează la fel pentru fiecare Foaie de Cremșnit. Savurează această bunătate cu mare poftă alături de cei dragi și, desigur, de un bol generos cu smântână! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *