3 rețete simple cu foietaj și fructe pentru clipele de răsfăț

retete cu foietaj rapide
Difficulty: Easy

Rețetele cu foietaj și fructe din belșug sunt pe cât de gustoase, pe atât de ușor de pregătit. De o simplitate delicioasă, aceste gustări îmbină armonios aromele fructelor zemoase cu textura crocantă a aluatului, creând o savoare de neuitat.

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, ți-am pregătit trei rețete cu foietaj și fructe la cuptor pe care le poți prepara rapid cu Foile de Cremșnit Boromir. Îți vom arăta cum să pregătești un topping dulce-acrișor din mere tăiate feliuțe sau caramelizate și scorțișoară pentru primele două rețete, și un topping dulce din piersici coapte și miere pentru ultima rețetă.

Rețetele cu foietaj, bune de încercat oricând

Foietajele cu fructe se potrivesc perfect oricărei ocazii, răsfățându-te de fiecare dată cu textura crunchy ce completează fructele dulci și rumene. Arată bine pe platourile pentru petreceri, sărbători sau alte evenimente, dar pot fi servite și în zilele obișnuite ca gustare ușoară între mese sau ca desert.

În plus te poți juca în voie cu aromele, făcând nenumărate combinații de ingrediente atunci când prepari umplutura pentru foietaj. Poți folosi fel și fel de fructe precum vișine, pere, caise, prune, fructe de pădure și nu numai. Dacă vrei să obții un gust și mai bogat poți prepara și o cremă de vanilie sau de brânză. Pentru a obține un mix inedit de texturi adaugă și nuci zdrobite sau migdale.

Mini tarte din foietaj cu fructe și Foi de Cremșnit Boromir

Mini tartele pregătite cu Foile de Cremșnit Boromir capătă un gust și o textură minunată în timp ce se rumenesc frumos în cuptor. Fructele aromate se armonizează într-un mod fermecător cu aluatul de foietaj, oferindu-ți clipe dulci pline de savoare. Fiecare pachet de Foi de Cremșnit Boromir conține trei foi pentru care poți folosi topping-uri diferite. Ca să te bucuri de un mix de arome, poți pune topping-ul de mere pe două foi, și topping-ul de piersici pe ultima foaie. Fiecare foaie cu umplutură trebuie lăsată la rumenit în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 10 minute.

Din Foile de Cremșnit Boromir poți prepara și un cremșnit fin cu cremă de vanilie după rețeta de pe blog. Le poți comanda online de pe boromirmarket.ro, oricând vrei să pregătești rețete cu foietaj, fie că ți-e poftă de aperitive sau prăjituri cremoase. Tot în magazinul online găsești și alte bunătăți pe care le-am creat pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului.

Foietaj cu mere

Ce spui de niște minunate mini tarte crocante cu mere rumene și gust intens de scorțișoară? Merele dulci-acrișoare și moi se împletesc cu mirodeniile într-o armonie de arome căreia nu ai cum să-i reziști. Le vei savura până la ultima bucățică!

Rețeta cu mere întregi, tăiate feliuțe

reteta cu foietaj si mere rumene

Mai întâi, taie merele în feliuțe subțiri. Adaugă o lingură de zahăr pe Foile de Cremșnit Boromir, după care poți așeza frumos feliile de mere. Peste ele adaugă o lingură de zahăr și pudrează feliile cu scorțișoară. Dacă vrei fie mai dulce foietajul, poți pune două linguri de zahăr. Rumenește aperitivul în cuptor la 180 de grade C timp de 10 minute.

Rețeta cu foietaj și mere caramelizate

Începe prin a carameliza zahărul într-o oală, după care poți pune untul. Mai apoi adaugă feliuțele mici de mere, scorțișoara și esența de vanilie. Dacă vrei să iasă mini tartele cu mere și mai aromate, pune și puțină nucșoară. Gătește amestecul timp de 5-10 minute până când devin moi merele. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așază Foaia de Cremșnit Boromir după care poți pune topping-ul de mere. Lasă aperitivul dulce la rumenit în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de 10 minute. După ce ai scos tarta din cuptor, taie foaia în pătrățele și decorează-le cu zahăr pudră.

Foietaj cu piersici la cuptor

Dacă adori piersicile, sigur vei îndrăgi și această rețetă cu foietaj. Se prepară în cel mai scurt timp și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente de cea mai bună calitate: piersici proaspete, unt, miere, migdale zdrobite și Foile de Cremșnit Boromir. Vara, poți completa mini tartele cu o cupă generoasă de înghețată dacă preferi o aromă răcoroasă.

Mai întâi, feliază piersicile, după care trebuie să topești untul fie în cuptorul cu microunde sau într-o oală mică pe aragaz. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așază Foaia de Cremșnit Boromir, și pune deasupra feliile de piersici pe care trebuie să le ungi cu untul topit și miere. Lasă aperitivul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10 minute. După aceea, feliază aperitivul dulce înainte de servire. Poți presăra deasupra și migdale zdrobite pentru un decor superb.

Descoperă pe blog și alte rețete inedite, iar dacă vrei să alegi din mai multe bunătăți Boromir, vizitează-ne oricând pe boromirmarket.ro!

retete cu foietaj si fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *