Aperitive de post: 4 rețete rapide, simple și foarte savuroase

Difficulty: Easy

Hrănitoare și foarte delicioase, aperitivele de post pe care ți le-am pregătit merg de minune atunci când ții post și ai poftă de ceva bun. Rețetele noastre pentru aceste gustări sunt cu totul surprinzătoare și se pregătesc rapid, fără prea mare efort, astfel că nu este nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ingredientele vedetă pentru aceste aperitive sănătoase sunt Covrigii de Buzău Boromir, bunătățile cu care vei face combinații noi de arome. Descoperă în continuare cum îi integrezi în rețete astfel încât să obții niște minunate gustări sărate sau dulci pe placul întregii familii.

Idei inedite de aperitive de post

Dacă vrei să aduci un plus de noutate și savoare în zilele de post, atunci aceste rețete sunt alegerea ideală. Le poți încerca în perioada postului de Crăciun și Paște, dar le poți integra foarte bine și în dietele vegetariene.

Pentru a completa într-un mod fermecător gustul și textura covrigilor, îți propunem să pregătești un humus fin, dip de avocado sau un sos de muștar cu miere. Iar pentru a obține și o gustare dulce din Covrigii buzoieni de post Boromir, nu trebuie decât să îi învelești într-o ciocolată neagră. Vei adora din prima clipă aceste aperitive de post.

Concepuți după o rețetă tradițională buzoiană, Covrigii de Buzău au o textură și un gust unic ce se îmbină armonios cu cremele fine de humus, avocado și muștar, dar și cu gustul intens de ciocolată neagră. În prepararea lor se folosesc doar ingrediente naturale, de cea mai bună calitate. Sunt crocanți, aromați și nu conțin ouă, lapte sau grăsimi animale. Îi găsești oricând pe boromirmarket.ro, de unde poți alege și alte produse bune de savurat în perioada postului. Dintre acestea amintim turta dulce, cornulețele fragede umplute cu gem, biscuiții și Cozonacii Vegan din noua colecție.

Covrigi de Buzău și cremă de avocado de post

Gustările cu avocado sunt bogate în nutrienți și gustoase. Crema catifelată de avocado și usturoi se împletește perfect cu aroma Covrigilor de Buzău frăgeziți cu vin și ulei de măsline. Textura lor crocantă și aroma delicată echilibrează gustul cremos de avocado, astfel încât răsfățul să fie complet.

Pentru această cremă vegetală ai nevoie de următoarele ingrediente: fructe de avocado, usturoi, lămâie, ulei de măsline și sare. După ce ai curățat fructele și le-ai tăiat pe jumătate, îndepărtează sâmburii și scoate miezul cu o lingură. Pisează miezul cu furculița și amestecă-l bine într-un bol cu usturoiul zdrobit, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Servește Covrigii Boromir cu delicioasa cremă alături de cei dragi pentru a te bucura din plin de aceste aperitive în zilele de post.

Rețetă de humus și covrigi de post

Dacă îți plac deliciile de inspirație orientală, atunci vei îndrăgi rețeta noastră de humus ce se combină minunat cu gustul Covrigilor de Buzău cu tărâțe de grâu. Pe lângă faptul că au un conținut mare de fibre, covrigii îți oferă o senzație de sațietate pentru mai multă vreme.

Ca să prepari niște aperitive de post gustoase cu humus, ai nevoie de năut, pastă de susan, numită și tahini, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și usturoi. Mai întâi fierbi boabele de năut, după care le amesteci într-un robot de bucătărie cu usturoiul, tahini, uleiul de măsline și zeama de lămâie. Trebuie să le mixezi până când capătă o consistență cremoasă și fină. Poți savura covrigii cu tărâțe și alături de o cremă de fasole care se prepară la fel de simplu.

Gustări dulci: covrigi înveliți în ciocolată

Ciocolata neagră creează un contrast minunat de arome atunci când o combini cu niște covrigi ușor sărați. Pentru această rețetă de aperitive de post poți folosi Covrigii de Buzău clasici și ciocolata neagră care îți place cel mai mult.

Începe prin a topi ciocolata în cuptorul cu microunde timp de 1 minut și jumătate, după care amestecă bine în ea și mai las-o la topit pentru încă 30 de secunde. Mai apoi dai fiecare covrig prin ciocolata topită și îl iei cu furculița. Îi poți așeza pe un platou pe care ai pus mai întâi hârtie de copt. Dacă vrei să folosești sortimentul de Covrigi de Buzău cu sare de la Boromir, poți pune și puțină scorțișoară în ciocolata topită. Astfel vei obține niște minunații festive cu gust dulce-sărat.

Aperitive de post: covrigi cu sos de muștar și miere

Alături de Covrigii de Buzău cu multicereale, sosul dulce-acrișor de muștar și miere te încântă în zilele de post cu armonia de gusturi și texturi. Se prepară în câțiva pași simpli folosind puține ingrediente pe care le ai la îndemână.

Ai nevoie de muștar simplu, miere de albine, ulei de măsline și zeamă de lămâie ca să obții niște aperitive de post pline de gust. Nu trebuie decât să mixezi bine muștarul cu mierea, uleiul de măsline și zeama de lămâie astfel încât să obții un sos catifelat. Lasă apoi sosul de muștar la frigider timp de 10 minute, după care îl poți servi cu gustoșii Covrigi Boromir.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *