Bombe tiramisu din pișcoturi

reteta de bombite cu cacao
Yields: 15 Servings Difficulty: Easy

Știi cum sunt bombele tiramisu? Irezistibil de fine și gustoase! Pișcoturile aromate, gustul intens de cafea, miezul cremos de ciocolată și topping-ul de pudră de cacao se armonizează într-un echilibru perfect.

Rețeta de astăzi este alegerea de cea mai potrivită pentru ocaziile în care vrei să îi aștepți pe cei dragi cu o surpriză dulce de tot. Preparate cu Pișcoturile Boromir și Crema Alunetta, bombele tiramisu capătă o savoare și o finețe inconfundabilă.

Bombe tiramisu cu gust de cafea

Bombele tiramisu merg întotdeauna cu o cafea bună, mai ales când le împarți cu oamenii pe care îi prețuiești. Pentru a le conferi mai multă aromă, le-am umplut cu crema Alunetta de cacao și alune de pădure. Dacă vrei să obții un gust bogat, este musai să pregătești o cafea tare, în care vei înmuia apoi pișcoturile mărunțite. După aceea, te sfătuim să amesteci compoziția cu brânza mascarpone. Astfel textura bombelor va ieși cremoasă.

Topping-ul de pudră de cacao merge completat cu ness în cazul în care preferi o aromă de cafea mai bogată. Dacă te numeri printre iubitorii de ciocolată, le poți înveli într-o glazură fină de ciocolată neagră sau cu lapte. De asemenea, cafeaua poate fi aromatizată cu vin Marsala sau rom negru.

Numai bucurii dulci cu Pișcoturile Boromir

Din Pișcoturile Boromir prepari cele mai delicioase bombe tiramisu. Aroma și textura lor aparte se împletesc foarte bine cu gustul de cafea, brânza mascarpone și crema Alunetta. Descoperă pe blogul nostru ce alte rețete inedite poți găti cu pișcoturi. De la cheesecake-uri, tarte și deserturi la pahar, până la rulada cu cremă și fructe, acolo găsești multe idei de delicii ideale pentru sărbători, petreceri sau alte ocazii.

Pe lângă Pișcoturile Boromir cu 26% ou, pe boromirmarket.ro găsești nenumărate ingrediente de calitate superioară, numai bune de integrat în rețetele tale. Acolo te așteaptă foile crocante de cremșnit, foile de pandișpan și blaturi de tort cu miez pufos.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început pregătește o cafea tare, apoi mărunțește Pișcoturile Boromir într-un bol. Adaugă în cafea zahăr și esență de rom. Poți aromatiza cafeaua și cu alte ingrediente precum vin de Marsala, lichior sau rom negru.
  • După ce s-a răcit cafeaua, amestec-o cu pișcoturile mărunțite și cu brânza mascarpone. Compoziția obținută trebuie să fie îndeajuns de consistentă astfel încât să poți forma bombele. Acoperă amestecul cu folie alimentară și lasă-l la odihnit în frigider timp de 30 minute.
  • Ia câte puțin din amestec, întinde-l în palmă și adaugă crema Alunetta în mijloc. Formează bomba rulând compoziția și presând ușor cu degetele. Procedează la fel cu fiecare bombă.
  • Tăvălește bombele prin pudra de cacao, apoi îndepărtează excesul de pudra folosind o strecurătoare. În locul pudrei de cacao poți folosi și ness în funcție de preferințe. Merge să le îmbraci într-o glazură de ciocolată topită, dacă vrei să le dai un aspect mai rafinat. Bombele tiramisu sunt gata de savurat alături de cei dragi! Gustul lor îi va cuceri pe toți, mai ales dacă le mai lași în frigider puțin astfel încât să se întrepătrundă aromele. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *