Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 30 Mins
Cum un desert cu mascarpone este binevenit oricând, ne-am gândit să te inspirăm cu rețeta noastră de Cozonac Cream Cup, deliciul care îmbină perfect gustul și textura fină a cremei de mascarpone și frișcă, cu prospețimea căpșunilor, dar și cu aroma desăvârșită a Cozonacului Boromir cu cremă de lapte și frișcă.
Un desert cu mascarpone plin de gust
Un astfel de desert cu mascarpone este perfect pentru orice ocazie, fie căîlserveștila petreceri saulamesele de zi cu zi. Fructele zemoase te răsfață cu prospețimea lor, în timp ce cozonacul echilibrează gustul bogat al cremei.
În plus, am creat această rețetă cu mascarpone, cu gândul că poate cauți o alternativă la prăjiturile pentru care trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Pe lângă faptul că se prepară repede și ușor, acest desert cremos nu necesită coacere, astfel că poți evita liniștit folosirea cuptorului.
Deliciul cremos perfect cu pufosul Cozonac Boromir
Ingredientul perfect pentru acest desert cu mascarpone și frișcă este Cozonacul Boromir cu cremă de lapte și frișcă, ce a fost conceput printr-o reinterpretare modernă a rețetelor tradiționale de cozonaci, astfel încât să-ți aducă mai aproape gustul autentic românesc și să te surprindă în același timp cu elementul de noutate. Rezultatul? Un gust rafinat, unic, la baza căruia stă atât combinația savuroasă de ingrediente atent alese, cât și pasiunea pe care o punem în crearea produselor noastre.
Aroma delicată a miezului moale se întrepătrunde cu savoarea cremei de lapte și frișcă, transformând cozonacul Boromir într-o bunătate de care nu te mai poți sătura! Iar gustul său unic completează minunat crema de mascarpone și căpșunile parfumate.
Îl găsești online pe platforma boromirmarket.ro, unde ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de produse gustoase. Tot acolo găsești și cozonacii cu umpluturi de fructe, de nuci și ciocolată, checurile pufoase, prăjiturile copilăriei, cum ar fi Albă ca Zăpada și Amandina, și multe alte preparate dulci care așteaptă să îți facă ziua mai frumoasă.
Rețeta desertului cu cremă fină de mascarpone
Întorcându-ne la rețeta noastră de desert cu mascarpone, îți propunem să urmezi cu atenție următorii pași pentru a prepara cel mai irezistibil deliciu în straturi cremoase, fructe fresh și bucățele pufoase de Cozonac Boromir cu cremă de lapte și frișcă. Pentru a obține un gust revigorant, nu scoate din frigider crema de mascarpone mai înainte de a te apuca de preparat crema.
Începe prin a prepara crema pentru desertul cu mascarpone folosind un robot de bucătărie sau mixerul manual. După ce adaugi smântâna dulce în bolul robotului de bucătărie, mixează lichidul la viteză mică, apoi crește treptat viteza, continuând să mixezi până când frișca devine fermă. Nu uita că smântâna trebuie să stea în frigider până în momentul prepararii. Dacă nu este îndeajuns de rece, nu vei obține textura dorită. De asemenea, poți lăsa paletele mixerului în congelator înainte să mixezi smântâna.
Pune crema de mascarpone în alt vas și adaugă mai apoi zahărul și esența de vanilie. Urmează să mixezi bine crema la viteză mică astfel încât să se topească zahărul. Mai apoi, adaugă frișca peste crema mixată și amestecă cu grijă pentru ca compoziția obținută să nu se taie. Amestecul final trebuie să fie fin, omogen, cu o consistență pufoasă.
După ce ai tăiat în sferturi căpșunile, pune o mână plină cu sferturi într-un bol mai mic și adaugă peste ele dulceața de fructe de pădure. Desigur că în locul căpșunilor poți folosi și alte fructe precum piersicile sau nectarinele, fie că sunt proaspete sau că provin dintr-un compot. Poți folosi chiar și alte tipuri de dulceață pentru acest desert cremos. Nu ezita să-ți lași imaginația liberă și să te joci cu aromele care iți plac! Dacă preferi aromele exotice, poți pune mai multe bucățele de mango care vor înlocui cu succes căpșunile, întrucât combinația dintre acest fruct tropical și fructele de pădure este pe cât de inedită, pe atât de apetisantă.
În continuare, ai nevoie de un bol adânc care să fie și transparent pentru ca straturile desertului răcoros să fie vizibile. Scoți astfel în evidență jocul de texturi și culori care va oferi preparatului un aspect spectaculos. Așează primul strat de cremă în bol și pune deasupra pătrățelele aromate de Cozonac Boromir cu cremă de lapte. Poți experimenta și cu alte tipuri de cozonac din colecția noastră, cum ar fi Cozonacul cu cremă de ciocolată și alune în cazul în care ți-e poftă și de un pic de ciocolată. După aceea, adaugă amestecul de dulceață și fructe peste care urmează să presari un sfert din căpșunile pe care le-ai tăiat.
Adaugă încă un strat de cremă de mascarpone și nivelează-l bine înainte să pui deasupra alte bucățele de cozonac Boromir. După ce adaugi mixul de dulceață și fructe peste cozonac, acoperă acest strat cu restul cremei și presară mai apoi ultimele bucăți de căpșuni.
La final pune acest minunat desert cu mascarpone în frigider și lasă-l timp de 2 ore în cazul în care vrei să fie mai răcoritor. Dacă nu mai ai răbdare să se răcească sau să îl servești la picnicul la care te-am dus cu gândul mai înainte, îl poți servi chiar și pe loc. Gustul său nu te va dezamăgi indiferent de împrejurările în care îl savurezi. Și iată și un truc de decor: presară deasupra și câteva frunze de mentă sau niște migdale zdrobite pentru a completa aspectul său delicios. Nu uita să ne vizitezi pe boromirmarket.ro pentru a descoperi și alte bunătăți dulci!