Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Prepară mai întâi piureul de cartofi. Fierbe cartofii tăiați bucățele într-o oală cu apă și sare. După ce s-au făcut, lasă-i puțin la răcit și apoi zdrobește-i.
- Amestecă piureul de cartofi cu pătrunjelul, apoi asezonează cu piper și sare. Într-un bol separat, combină Făina Boromir cu sarea și piperul. Apoi în alt bol, bate oul cu o lingură de apă. În al treilea bol, pune Pesmetul Boromir.
- Modelează piureul de cartofi sub forma unor chiftele ușor lunguiețe, dă-le pe rând prin făină, apoi prin oul bătut și spre sfârșit prin pesmet.
- Încinge o tigaie cu ulei la foc mediu spre mare și rumenește crochetele de cartofi astfel încât să devină ușor aurii. Prăjește-le pe ambele părți ca să se rumenească uniform, iar după ce s-au făcut le poți pune pe șervețele de bucătărie. Astfel excesul de ulei va fi absorbit. Nu ar trebui să dureze mai mult de două minute. Ai grijă să nu le prăjești prea mult pentru a nu absorbi mult ulei. Servește calde crochetele alături de un sos de iaurt grecesc, mărar și usturoi! Poftă bună!