Crochete de cartofi, un aperitiv simplu și gustos

crochete de cartofi
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy

Crochetele de cartofi sunt atât de bune la gust și ușor de făcut că te vor cuceri cu desăvârșire. Crusta ușor crocantă și interiorul moale din piure de cartofi, le conferă o savoare pur și simplu minunată.

Dacă vrei să prepari aperitivele perfecte cu care să-i răsfeți pe cei dragi, încearcă rețeta noastră de crochete de cartofi, învelite într-o crustă rumenă din Pesmetul și Făina superioară Boromir. Le poți pregăti atât pentru zilele speciale, cât și pentru masa de zi cu zi. Merg servite de minune și ca gustare rapidă alături de nenumărate sosuri și alte bunătăți.

Cum se prepară crochetele de cartofi?

Mai simplu decât ai crede! Amesteci piureul simplu de cartofi cu pătrunjel ca să-i dai un plus de gust, după care te apuci să modelezi crochetele. Le dai prin făină, apoi printr-un amestec de ouă, și, după aceea, le tăvălești prin pesmet ca să capete o crustă crunchy. Iar la final le prăjești într-o tigaie încinsă cu ulei până se rumenesc frumos. Totuși dacă nu vrei să le prăjești, le poți rumeni foarte bine și în cuptor. Vei descoperi în rețeta noastră mai multe sfaturi pe care le poți folosi pentru ca gustul lor să iasă nemaipomenit.

Rețeta de crochete de cartofi poate fi adaptată ușor. Poți folosi și boia de ardei iute pentru ca acestea să fie picante. În plus, pătrunjelul poate fi înlocuit cu alte verdețuri precum mărar și arpagic. În cazul în care preferi să le conferi un gust și mai aromat, poți amesteca piureul de cartofi cu cașcaval ras sau alte brânzeturi. Astfel vei obține niște bulete pline de savoare și cremoase la interior. Pe lângă asta, crochetele de cartofi pot fi preparate și cu carne tocată sau șuncă.

Crochetele din piure de cartofi: idei de servire

Crochetele de cartofi se potrivesc cu diferite sosuri precum sosul de smântână sau iaurt cu usturoi, sosul picant de roșii, sosul de guacamole sau sosul de muștar și miere. Fie că vrei să le savurezi ca aperitiv sau gustare, noi te sfătuim să te bucuri de gustul lor alături de un sos simplu de iaurt grecesc, mărar și usturoi.

Aceste bunătăți merg servite și cu o salată de crudități, castraveciori murați sau o salată de sfeclă roșie. În plus, sunt alegerea ideală atunci când pregătești platouri festive cu cârnăciori, inele de ceapă sau crochete de pește.

Crochete de cartofi din Pesmetul și Făina Boromir

Crochetele de cartofi capătă o savoare inconfundabilă cu Pesmetul și Făina albă superioară Boromir. Pentru ca tu să te bucuri de o făină de cea mai bună calitate, în prepararea sa folosim boabe de grâu atent selecționate.

De asemenea, Pesmetul Boromir este produs din ingrediente de o calitate excelentă astfel încât să îți ofere o experiență autentică a gustului. Cele două ingrediente de nelipsit din bucătărie le conferă crochetelor o textură ușor crocantă, delicioasă. Descoperă pe blogul nostru și cum prepari găluște cu prune și crustă crunchy din pesmet, alte delicii ce promit numai momente de savoare.

Când îți vine pofta de gătit, aruncă o privire pe boromirmarket.ro și alege ingredientele de care ai nevoie. Tot acolo găsești și bunătăți gata preparate precum Checurile Ciocco cu fulgi de ciocolată, creme irezistibile și miez pufos, dar și prăjituri delicate cu arome inedite.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Prepară mai întâi piureul de cartofi. Fierbe cartofii tăiați bucățele într-o oală cu apă și sare. După ce s-au făcut, lasă-i puțin la răcit și apoi zdrobește-i.
  • Amestecă piureul de cartofi cu pătrunjelul, apoi asezonează cu piper și sare. Într-un bol separat, combină Făina Boromir cu sarea și piperul. Apoi în alt bol, bate oul cu o lingură de apă. În al treilea bol, pune Pesmetul Boromir.
  • Modelează piureul de cartofi sub forma unor chiftele ușor lunguiețe, dă-le pe rând prin făină, apoi prin oul bătut și spre sfârșit prin pesmet.
  • Încinge o tigaie cu ulei la foc mediu spre mare și rumenește crochetele de cartofi astfel încât să devină ușor aurii. Prăjește-le pe ambele părți ca să se rumenească uniform, iar după ce s-au făcut le poți pune pe șervețele de bucătărie. Astfel excesul de ulei va fi absorbit. Nu ar trebui să dureze mai mult de două minute. Ai grijă să nu le prăjești prea mult pentru a nu absorbi mult ulei. Servește calde crochetele alături de un sos de iaurt grecesc, mărar și usturoi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *