Drob de miel pentru Paște

drob de miel reteta
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy

Tradiționalul drob de miel aduce un plus de savoare și bucurie la masa festivă. Acest preparat românesc specific sărbătorilor pascale te încântă de fiecare dată cu bogăția de arome și texturi. Dacă vrei să prepari un drob foarte delicios pentru Paște, nu trebuie decât să încerci rețeta noastră simplă în care vei găsi mai multe sfaturi și trucuri.

După cum vei vedea, poți obține ușor atât un gust foarte aromat, cât și o textura ușor cremoasă, deloc aspră. Servit alături de muștar și legume proaspete împreună cu familia și prietenii, vedeta mesei de Paște promite un adevărat răsfăț.

Drobul în variante savuroase

Drobul poate fi preparat atât cu carne de miel, cât și cu carne de pui, porc, pește sau vițel. În cazul în care vrei să te bucuri de varianta vegetariană a drobului, poți folosi ciuperci în locul cărnii. În rețeta noastră, noi am umplut drobul de miel cu ouă fierte ca să capete un gust mai bogat. De asemenea, usturoiul și verdețurile precum pătrunjelul și mărarul îi conferă mai multă savoare, așa că nu ezita să le folosești.

Trucuri de preparare: drobul de miel perfect

Deși drobul de miel se prepară fără prea mult efort, este esențial să iei în considerare anumite aspecte. Organele de miel se fierb în apă fără sare. Sarea poate întări ficatul, plămânii și alte organe ale mielului. În plus, te sfătuim să nu fierbi carnea de miel mai mult de 1 oră după ce a început să dea în clocot.

Cât timp lași la răcit carnea de miel fiartă, trebuie să călești ceapa și usturoiul. Apoi organele fierte se taie în bucățele și se amestecă cu ouă bătute pentru ca drobul să nu capete o textură înecăcioasă, ci cremoasă. În plus, drobul se va lega mai bine datorită ouălor. Adaugi ceapa călită și amesteci bine, după care poți pune compoziția în tavă, pe care o completezi cu ouăle fierte foarte bine.

Drob de miel și alte bunătăți de Paște

Paștele ne adună pe toți în jurul mesei pline de preparate tradiționale precum drobul de miel și pasca cu multă brânză. Miezul foarte pufos și umplutura bogată de brânză și stafide transformă Pasca Boromir în deliciul ideal de împărțit cu cei dragi de sărbători. În prepararea sa folosim fermenți naturali și alte ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de cele mai dulci amintiri. Astfel că după un proces de 36 ore de preparare, rezultatul nu poate fi decât o pască nespus de gustoasă!

O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu ingrediente și bunătăți de calitate superioară. Acolo găsești și alte sortimente de pască pe gustul întregii familii: Pasca Boromir cu cremă de lapte și bucățele de portocale sau cu cremă de lapte și fulgi de ciocolată.

Iubitorii de ciocolată vor adora și Pasca Boromir cu cremă fină de ciocolată. Tot de acolo poți alege oricând dintre Cozonacii tradiționali Boromir cu miez pufos și gust desăvârșit, prăjiturile artizanale și fursecurile fragede, preparate cu unt.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început trebuie să fierbi organele de miel în apă rece. Poți folosi organe precum rinichi, ficat, inimă și plămâni. Este esențial să fie proaspete și să nu le fierbi în apă cu sare pentru a nu pierde din frăgezime. Gătește carnea de miel timp de 40-60 minute la foc mic. Apoi trebuie să lași carnea la răcit în apa în care a fiert.
  • Între timp călește ceapa tocată și usturoiul tocat mărunt cu câteva linguri de ulei. Nu uita să adaugi și sare. Când vezi că s-au înmuiat, poți pune deoparte ceapa și usturoiul călit.
  • Într-un bol mare bate cele 6 ouă proaspete, urmând să adaugi carnea de miel. Poți folosi o mașină de tocat carne sau poți tăia carnea de miel în bucățele cât mai mici. După ce le-ai amestecat cu ouăle, pune ceapa și usturoiul călit, pătrunjelul și mărarul tocat fin. Completează cu sare și piper. Amestecă foarte bine până când obții o compoziție omogenă.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi tapetează o tavă cu ulei și pesmet. În continuare pune un strat de compoziție pe fundul tăvii, așază cele trei ouă tari, fără coajă, apoi acoperă-le cu restul de compoziție. Pune deasupra și puțin pesmet înainte de a rumeni drobul. Drobul poate fi învelit în prapurul mielului, acea membrană care îi acoperă organele. Lasă la copt drobul timp de 40-50 de minute. Când vezi că drobul se desprinde ușor de pe marginile tăvii, înseamnă că s-a făcut bine. Servește drobul de miel alături de toți cei dragi și bucură-te de sărbători de poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *