
Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început trebuie să fierbi organele de miel în apă rece. Poți folosi organe precum rinichi, ficat, inimă și plămâni. Este esențial să fie proaspete și să nu le fierbi în apă cu sare pentru a nu pierde din frăgezime. Gătește carnea de miel timp de 40-60 minute la foc mic. Apoi trebuie să lași carnea la răcit în apa în care a fiert.
- Între timp călește ceapa tocată și usturoiul tocat mărunt cu câteva linguri de ulei. Nu uita să adaugi și sare. Când vezi că s-au înmuiat, poți pune deoparte ceapa și usturoiul călit.
- Într-un bol mare bate cele 6 ouă proaspete, urmând să adaugi carnea de miel. Poți folosi o mașină de tocat carne sau poți tăia carnea de miel în bucățele cât mai mici. După ce le-ai amestecat cu ouăle, pune ceapa și usturoiul călit, pătrunjelul și mărarul tocat fin. Completează cu sare și piper. Amestecă foarte bine până când obții o compoziție omogenă.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi tapetează o tavă cu ulei și pesmet. În continuare pune un strat de compoziție pe fundul tăvii, așază cele trei ouă tari, fără coajă, apoi acoperă-le cu restul de compoziție. Pune deasupra și puțin pesmet înainte de a rumeni drobul. Drobul poate fi învelit în prapurul mielului, acea membrană care îi acoperă organele. Lasă la copt drobul timp de 40-50 de minute. Când vezi că drobul se desprinde ușor de pe marginile tăvii, înseamnă că s-a făcut bine. Servește drobul de miel alături de toți cei dragi și bucură-te de sărbători de poveste!