Friptură de miel cu mămăliguță

friptura de miel reteta
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 2 Hr Total Time: 2 Hr 20 Mins

Alături de friptura de miel, masa de sărbătoare capătă mai mult farmec. Acest preparat foarte gustos se transformă într-o adevărată încântare de Paște, mai ales când te bucuri de savoarea sa în compania celor dragi!

Rețeta noastră de friptură de miel la cuptor se prepară fără prea mult efort, iar rezultatul este cât se poate de minunat. Sigur te va încântă și faptul că nu necesită un timp îndelungat de pregătire, astfel că îți va rămâne destul timp pentru alte rețete de Paște.

Friptura fragedă și bogată în arome este completată perfect de o mămăligă bună la gust pe care o obții ușor cu Mălaiul extra Boromir. Iar dacă ești curios să afli și cum prepari o delicioasă friptură de curcan, nu trebuie decât să arunci o privire la rețeta bonus pe care ți-am pregătit-o!

Baițul pentru miel: ce ingrediente folosim?

Când pregătești baițul în care vrei să marinezi carnea de miel poți face mai multe combinații de arome. Carnea poate fi marinată într-un sos de iaurt și usturoi, în sos de roșii sau în vin. Printre ingredientele care îi conferă un plus de gust se numără: usturoiul, rozmarinul, cimbrul, boiaua dulce sau iute și foile de dafin. Poți folosi și un mix de ierburi de Provence: măghiran, oregano, rozmarin, cimbrișor și mentă.

Baițul pentru friptura de miel frăgezește carnea și îi dă mai multă savoare, însă va trebui să lași carnea la marinat peste noapte sau poate chiar mai mult. Dacă preferi să nu o marinezi, îți vom arăta în rețeta de astăzi cum poți obține o friptură minunată și fără baiț.

Trucul pe care ți-l propunem este să ungi carnea de miel cu un amestec de ulei de măsline, coajă rasă de lămâie, rozmarin proaspăt și usturoi.  Iar înainte să lași la rumenit carnea, este musai să o ungi cu unt ca să iasă mai aromată.

Pe lângă friptura de miel, la masa de Paște merge foarte bine servită și friptura de curcan în cazul în care celor dragi nu prea le place carnea de miel. Cum o prepari în câțiva pași simpli? Curcanul întreg se asezonează cu sare și piper, apoi se umple cu felii de lămâie, bucăți de ceapă și măr, verdețuri și condimente precum rozmarin, salvie și cimbru. La final îl ungi cu un amestec de unt și usturoi, apoi îl bagi în cuptor. Simplu! Găsești mai multe sfaturi în rețeta bonus de la sfârșitul articolului.

Garnitura pentru friptura de miel

Friptura de miel poate fie acompaniată de diferite garnituri. În cazul în care preferi să te bucuri de un gust light, savureaz-o alături de legume la cuptor precum cartofi, morcovi și ceapă. De asemenea, salatele de legume proaspete și verdețuri se îmbină armonios cu carnea rumenă de miel.

Poți prepara salatele cu iaurt sau zeamă de lămâie dacă vrei să capete un gust ușor acrișor. Pe lângă acestea, se potrivesc foarte bine și salatele de cartofi fierți sau salatele de murături. Noi te sfătuim să servești mielul la cuptor alături de tradiționala mămăliguță și de un sos de mujdei!

Miel la cuptor cu mămăligă și alte delicii de Paște

Preparată cu cel mai bun mălai, mămăliguța ta completează perfect friptura de miel. Mălaiul Boromir este produs prin măcinarea fină a boabelor de porumb atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de un mălai de calitate superioară. Pe lângă friptură, mai poți pregăti pentru masa de Paște un bulz la cuptor apetisant, dar și drobul de miel după rețeta noastră tradițională.

După o masă copioasă te poți bucura împreună cu familia și prietenii de un desert plin de savoare: Pasca Boromir cu brânză și stafide. Miezul său foarte pufos este desăvârșit de umplutura bogată de brânză și stafide. În prepararea sa folosim fermenți naturali și alte ingrediente alese cu grijă astfel încât să-ți aducem aproape gustul autentic al păștii românești.

Iubitorii de ciocolată vor adora și Pasca Boromir cu miez aromat și cremă fină de ciocolată. Găsești online pe boromirmarket.ro mai multe preparate care oferă numai clipe și zâmbete dulci de sărbători. Cozonacii Boromir Royal cu glazură de ciocolată, fursecurile fragede, prăjiturile artizanale și multe alte bunătăți din Colecția Boromir abia așteaptă să te răsfețe din plin cu gustul lor unic!

Ingredients

0/27 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început preîncălzește cuptorul la 200 de grade C. Poti curăța carnea de grăsime, dacă vrei să iasa mai ușoară. Pe de altă parte grăsimea, o poate ajuta ca sa iasă mai fragedă.
  • În continuare mixează în robotul de bucătărie cățeii de usturoi, coaja răzuită de lămâie, rozmarinul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Dacă nu vrei să folosești robotul, combină ingredientele într-un bol și zdrobește-le bine cu ajutorul unui mojar. Unge pulpa de miel cu amestecul de mai sus.
  • Pune carnea de miel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care trebuie să ungi pulpa cu untul moale. Untul îi va conferi fripturii un gust tare bun și o textură mai fragedă. Lasă la rumenit pulpa de miel timp 2-3 ore în cuptorul preîncălzit. În funcție de mărimea pulpei de miel și de tipul cuptorului, friptura se poate face mai repede sau mai greu. Ca să iasă fragedă, acoper-o cu hârtie de copt și folie de aluminiu, poi las-o la rumenit la foc mic. Când e aproape gata friptura, poți să iei hârtia de copt și folia de aluminiu pentru a se rumeni. Te sfătuim să înțepi friptura de miel cu furculița după o oră pentru a vedea cât mai este nevoie să stea la cuptor.
  • Friptura ta este gata, așa că nu mai trebuie decât să prepari mămăliguța. După ce a fiert apa cu sare, adaugă în ploaie Mălaiul extra Boromir. Fierbe mălaiul timp de 20 minute la foc mic. Nu uita să amesteci încontinuu în tot acest timp ca să nu se lipească de pereții oalei. Servește friptura de miel alături de mămăliga gustoasă și un mujdei aromat!
  • Rețetă bonus de friptură de curcan: dezgheață bine curcanul întrucât trebuie să fie la temperatura camerei când te apuci de gătit. Preîncălzește cuptorul la 165 de grade C, apoi amestecă usturoiul zdrobit, sarea, piperul, cimbrul proaspăt tocat, salvia, rozmarinul și untul. Asezonează interiorul curcanului cu sare și piper, apoi umple-l cu lămâia tăiată în bucăți, ceapa, mărul și verdețurile. Unge o tavă cu o parte din amestecul de unt, apoi pune curcanul în tavă și unge-l cu restul amestecului. Rumenește friptura la 180 de grade C până când este fragedă și rumenă. Indiferent ce friptură alegi, îți urăm poftă bună alături de toți cei dragi la masa de Paște! Pentru că friptura e numai bună de savurat caldă, proaspăt scoasă din cuptor, a doua zi de Paște încălzește friptura timp de 30–40 de minute la cuptor la foc mic. Nu uita să adaugi o foaie de copt și o folie de aluminiu ca să nu se usuce. Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *