Millefeuille se remarcă prin foietajele crocante, desăvârșite de crema catifelată de vanilie, glazura albă de fondant și decorul de ciocolată. Acest desert fin și bogat în arome își are originea în Franța, iar numele său se traduce „o mie de foi” datorită straturilor delicate de foietaj.
Pornind de la rețeta clasică de Millefeuille, îți vom arăta cum să prepari în câțiva pași simpli acest deliciu franțuzesc, numit și prăjitura Napoleon. Pentru a te bucura de savoarea autentică a prăjiturii franțuzești fără să depui prea mult efort, îți propunem să folosești Foile de Cremșnit Boromir. Întrucât nu este nevoie să prepari tu foietajul, rețeta va fi gata în cel mai scurt timp.
Prăjitura franțuzească cu „o mie de foi”
Povestea sa dulce ne poartă în Franța în secolul al 19-lea, în timpul domniei lui Napoleon Bonaparte, când rețeta originală de Millefeuille a fost perfecționată de faimosul bucătar francez Marie Antoine Careme. De-a lungul timpului prăjitura a fost adaptată în fel și chip. Crema de vanilie poate fi înlocuită cu cremă de migdale sau ciocolată, și poate fi chiar completată cu fructe fresh sau confiate.
Chiar dacă în varianta clasică sunt folosite trei straturi de foietaj, poți prepara un Millefeuille minunat și din mai multe foi după cum îți place. Pentru ca prăjitura să aibă un aspect fermecător, trebuie să prepari o glazură albă de fondant, decorată cu ciocolată topită sub formă de „pânză de păianjen”. Totuși poți opta și pentru un decor simplu din zahăr pudră.
Cum obții crema perfectă pentru Millefeuille?
Straturile de foietaj se potrivesc numai bine cu crema de vanilie preparată din gălbenușuri, frișcă, unt și lapte. Aceasta se face ușor și destul de repede. Poți folosi fie amidon sau făină ca să se îngroașe îndeajuns de mult.
Untul trebuie să fie cât mai gras, cu minim 80% grăsime. De asemenea, este important să îl scoți de dinainte din frigider și să îl lași la temperatura camerei ca să fie moale atunci când prepari crema. Altfel, crema se poate tăia când adaugi untul.
După ce ai fiert compoziția de cremă și s-a îngroșat, trebuie să incorporezi bine untul moale. Lași crema la răcit și apoi prepari o frișcă care să-i confere o textură mai fermă. Când urmează să combini frișca bătută cu crema, trebuie să o adaugi treptat și să amesteci ușor până când se încorporează cele două compoziții. Crema de Millefeuille este gata de întins în straturi generoase pe Foile de Cremșnit Boromir!
Deserturi delicioase din Foile de Cremșnit Boromir
Din Foile de Cremșnit Boromir prepari prăjituri gustoase dar și aperitive deosebite. Aroma foilor crocante se împletește minunat cu crema de vanilie, transformând-o într-o bunătate irezistibilă. Dacă îți plac deserturile cu cremă bogată de vanilie, încearcă și rețeta noastră de cremșnit. Este foarte savuroasă și rapidă.
Pentru ocaziile speciale poți pregăti din Foile de Cremșnit și foietaje cu diferite topping-uri pline de savoare. Descoperă cum obții cele mai bune aperitive din foietaj cu brânză quatro formaggi, dar și aperitive dulci din foietaje cu gem. Găsești Foile de Cremșnit Boromir în magazinul online boromirmarket.ro, alături de multe alte produse de cea mai bună calitate. Aruncă o privire pe site și alege deliciile pe gustul tău!
Ingredients
Instructions
- Începe prin a prepara crema pentru Millefeuille. Într-o oală mare, amestecă bine laptele, zahărul, gălbenușurile, esența de vanilie, amidonul de porumb. Gătește crema până când se îngroașă și începe să fiarbă, amestecând încontinuu în tot acest timp.
- Lasă crema la răcit la temperatura camerei. După ce s-a răcit complet, adaugă untul moale. Ca să nu se taie crema, te sfătuim să scoți untul din frigider cu mult timp înainte să te apuci de gătit. Trebuie să îl lași la temperatura camerei până devine foarte moale și cremos. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o deoparte până se răcește la temperatura camerei.
- Mixează smântâna dulce rece până când devine fermă și pufoasă. Adaugă treptat frișcă în crema răcită, amestecând după fiecare adăugare.
- Urmează să asamblezi prăjitura Millefeuille. Așază o foaie de Cremșnit Boromir pe tavă și pune peste ea jumătate de cremă de vanilie. Nivelează crema cu o spatulă, după care așază deasupra încă o foaie, presând foarte ușor. Întinde bine deasupra restul de crema și pune ultima foaie. Lasă prăjitura în frigider peste noapte.
- Cu două ore înainte de servire, poți prepara și glazura pentru Millefeuille. Pune într-un bol mare zahărul pudră și adaugă treptat albușurile. Mixează și apoi completează cu zeama de lămâie. După ce ai amestecat bine, întinde glazura uniform și creează pânza de păianjen din ciocolata topită. Formează pe lungime dungi paralele de ciocolată și apoi folosește o scobitoare pentru a trasa dungi perpendiculare peste liniile deja create. Prăjitura se lasă la frigider până când se întărește glazura de fondant și ciocolată. Gustul și decorul său aparte promit clipe de neuitat! Poftă bună!