Mucenici moldovenești de dulce

mucenici moldovenesti
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy

Tradiția și gusturile autentice se împletesc atât de frumos în mucenicii moldovenești! Pufoși, însiropați și aromați, mucenicii sau sfințișorii sunt un preparat tradițional cu o semnificație aparte. Se pregătesc în fiecare an pentru sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici, ca simbol al credinței de neclintit în Dumnezeu. Rețeta noastră de mucenici moldovenești se prepară ușor cu Făina albă Superioară Boromir, ingredientul de nădejde în bucătăria ta. Iar siropul pentru mucenici, preparat cu miere și scorțișoară, îmbogățește gustul și textura lor. Descoperă pe blogul nostru și două rețete de mucenici de post.

Sfaturi mucenici moldovenești

  • Zahărul are un rol important în dospirea aluatului întrucât hrănește drojdia. Datorită efectului său asupra drojdiei, miezul mucenicilor devine mai pufos și ușor aerat.
  • În funcție de preferințe poți aromatiza aluatul de mucenici moldovenești cu esență de vanilie, esență de rom, coajă rasă de portocală sau de lămâie.
  • Dacă aluatul continuă să fie lipicios după frământare, te sfătuim să-l mai frămânți cu puțin unt sau făină. Totuși este important să nu adaugi prea multă făină în plus, altfel textura lor nu va ieși moale și pufoasă, ci densă.
  • Mucenicii trebuie să fie ușor călduți când îi însiropezi. Îi poți scufunda în sirop sau poți turna peste ei sirop, scurgându-i mai apoi de excesul de lichid.
  • Dacă nu vrei să însiropezi mucenicii moldovenești, îi poți unge cu miere la final, după care poți presăra deasupra nucă măcinată și scorțișoară.
  • Nuca poate fi prăjită sau coaptă în cuptor pentru un plus de savoare.

ingrediente mucenici moldovenesti

Mucenicii moldovenești, mai pufoși cu Făina Boromir

Miezul pufos, ușor însiropat al mucenicilor moldovenești te cucerește pe loc. Cu Făina albă Boromir obții adevărate bunătăți. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate, pe care le măcinam cu grijă în morile noastre. Păstram vie tradiția morăritului românesc încă din 1994 și continuăm să îți punem la dispoziție făinuri de calitate, obținute din recolte românești. Poți comanda oricând Făina Boromir din magazinul nostru online, boromirmarkt.ro, unde te așteaptă o gamă variată de ingrediente cu care gătești delicii.

mucenici moldovenesti pufosi

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings
  • Pentru sirop:
  • Pentru topping:

Instructions

0/5 Instructions
  • Într-un bol mic, amestecă drojdia proaspătă cu 1-2 linguri de zahăr. Cerne Făina Boromir într-un bol mare, apoi adaugă drojdia lichidă, laptele călduț, ouăle, zahărul rămas, untul topit, sarea și coaja rasă de lămâie. Amestecă bine cu mâna, apoi frământă aluatul până când devine nelipicios și elastic.
  • Acoperă bolul cu o folie alimentară și cu un prosop curat, apoi lasă aluatul la dospit într-un loc călduț până când își dublează volumul.
  • Împarte aluatul în 8 bucăți egale și modelează-le sub formă rotundă. Lasă-le la dospit 10 minute, apoi rulează fiecare bucată de aluat sub forma unui șnur. Modelează șnururile sub forma cifrei opt, după ce ai unit capetele. Pune mucenicii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperă-i cu un prosop și lasă-i la dospit încă 30 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, unge cu ou mucenicii moldovenești și rumenește-i timp de 30 minute.
  • Amestecă ingredientele pentru sirop într-o oală la foc mediu până când se topește zahărul. Fierbe timp de câteva minute siropul pentru mucenicii moldovenești, apoi lasă-l la răcit. La final, însiropează mucenicii moldovenești, unge-i cu miere și presară deasupra nucă măcinată. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *