Nachos din mălai cu sos de brânză

reteta nachos din malai
Yields: 3 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 50 Mins

Cum te pregătești pentru seara de film? Cu o porție mare de nachos, serviți alături de sosul de brânză. Gustul lor crunchy merge savurat oricând ai poftă de o ronțăială bună. Îi poți prepara și pentru coșul de picnic, pentru întâlnirile cu prietenii sau pentru acel moment când vrei să te răsfeți singur cu o gustare rapidă. Mălaiul extra Boromir este ingredientul care le conferă un gust inconfundabil și o textură super crocantă.

Sfaturi de preparare și servire: nachos

  • După ce ai pregătit aluatul din Mălaiul Boromir, trebuie să îl lași la odihnit cel puțin 20 minute.
  • Te sfătuim să întinzi aluatul cu sucitorul până când obții o foaie foarte subțire.
  • Pentru un plus de aromă, poți condimenta aluatul cu boia dulce, boia picantă, paprika afumată sau piper.
  • În locul sosului de brânză poți pregăti diferite sosuri:

sos guacamole cu avocado, ceapă verde și usturoi

sos salsa cu roșii și pătrunjel

sos rapid de iaurt grecesc sau smântână cu usturoi

sos mexican queso cu brânză, unt, usturoi, ceapă și roșii cherry

sos de jalapeno cu ardei iuți, usturoi și ceapă pentru un gust foarte picant

Dacă vrei să te bucuri de gustul lor crocant și în alte combinații de arome, poți pregăti din nachos bunătăți precum:

  • nachos la cuptor cu topping de brânzeturi, ceapă, ton și roșii
  • nachos cu topping de carne tocată de pui sau vită, sos de roșii, porumb și măsline
  • nachos cu topping de smântână, salsa și cașcaval sau mozzarella rasă

Nachos din Mălaiul Boromir

Preparați cu Mălaiul extra Boromir, nachos capătă mai multă savoare. Pe blogul nostru ți-am pregătit și alte rețete de gustări perfecte pentru momentele de relaxare și distracție:

acadele pizza din pâine,

bruschete cu bacon, sos barbeque și brânză Cheddar și bruschete veggi

foietaj cu brânză

crochete de cartofi

În prepararea Mălaiului Boromir folosim boabe de porumb atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție un mălai de calitate superioară. Comandă online Mălaiul Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele tale.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Combină într-un bol Mălaiul Boromir, făina, uleiul, apa și sarea. În funcție de preferințe poți adăuga boia picantă, piper sau alte condimente. Ca să obții un aluat omogen, amestecă bine cu mâna. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la odihnit la temperatura camerei timp de 20-30 minute.
  • Întinde cu sucitorul aluatul pe masa pudrată cu făină, astfel încât să obții o foaie foarte subțire. Ca să decupezi foaia, trasează triunghiuri cu ajutorul unui cuțit.
  • La acest pas poți alege fie să îi rumenești în cuptor sau să îi prăjești în tigaie. Dacă vrei să prepari nachos la cuptor, trebuie să îi rumenești timp de 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. În cazul în care vrei să îi prăjești, încinge uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește nachos în câteva tranșe, pe fiecare parte. După aceea îi poți scoate pe șervețele care să absoarbă excesul de ulei. Condimentează-i după gust.
  • Sosul de brânză pentru nachos se prepară astfel: începe prin a amesteca untul și făina într-o oală, la foc mic. Amestecă bine timp de 1 minut, apoi adaugă laptele. Gătește sosul până când se îngroașă și adaugă brânză Cheddar rasă. Lasă sosul la gătit până când se topește brânza, amestecând în tot acest timp. Oprește focul apoi adaugă sarea și fulgii chili. Lasă-l la răcit puțin înainte de servire. Servește împreună cu cei dragi crocanții nachos alături de sosul de brânză! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *