Ouă de Paște vopsite natural în culori pastel

oua de paste vopsite natural
Difficulty: Easy

Sărbătorile pascale se apropie rapid, așa că nu e de mirare că deja ne gândim la cum să vopsim ouăle de Paște, dar și la ce alte bunătăți vom pune pe masa festivă. Cum ouăle colorate natural în nuanțe pastelate aduc un plus de frumusețe, astăzi îți vom dezvălui câteva idei și trucuri pentru vopsirea ouălor perfecte cu pigmenți naturali. Dar mai întâi, vom vorbi pe scurt despre simbolistica acestei tradiții.

De ce vopsim ouăle de Paște

Un simbol al vieții, fertilității și regenerării, oul ocupă un loc aparte atât în cultura tradițională românească, cât și în alte spații culturale. Tradiția creștină a vopsirii ouălor are semnificații profunde ce ne leagă în mod special de sărbătoarea Învierii Domnului.

De-a lungul timpului, culoarea roșie aprinsă a ouălor vopsite a fost asociată cu focul purificator, dar și cu sacrificiul lui Iisus Hristos. Conform tradițiilor, ouăle trebuie fierte și colorate în Joia Mare sau Joia Patimilor, ziua ce amintește de Cina cea de Taină. Odată cu trecerea anilor a apărut și obiceiul de a vopsi ouăle de Paște în mai multe culori pentru a sărbători primăvara și reînvierea naturii.

Un alt preparat tradițional specific Paștelui este mult îndrăgită pască. Pufoasă și bogată în arome, Pasca Boromir cu brânză și stafide aduce mai aproape de suflet bucuria sărbătorilor și desăvârșește masa în familie cu savoarea sa. Atât cei mici, cât și cei mari vor adora gustul său delicios.

Cum pregătim vopseaua naturală de ouă?

Indiferent de culoarea în care vrei să vopsești ouăle de Paște, trebuie să urmezi anumiți pași care se aplica aproape pentru toți coloranții naturali. Mai întâi pui într-o oală apă rece împreună cu câteva linguri de oțet alb. Apoi lași apa pe foc mediu până când începe să fiarbă. După aceea, poți adăuga colorantul natural în funcție de nuanțele preferate. Înainte să introduci ouăle în vopsea, trebuie să o lași la răcit la temperatura camerei. Odată ce le-ai scufundat în vopsea, lasă-le timp de 30 de minute.

Pe lângă faptul că este foarte ușor să obții culori naturale deosebite, nu ai nevoie decât de ingrediente cât se poate de simple. Pentru a vopsi ouăle roșii poți alege dintre sfeclă sau ceapa roșie, pentru ouăle portocalii ai nevoie de ceapă galbenă, ceai negru sau paprika, iar pentru ouăle de Paște colorate în galben poți folosi turmeric. Cât despre ouăle vopsite în culori reci, ai nevoie de varză roșie pentru culoarea albastră, spanac pentru culoarea verde și vin roșu pentru culoarea mov.

Ouă de Paște vopsite natural cu sfeclă sau ceapă roșie

Dacă folosești sfeclă roșie, vei obține ouă de Paște colorate într-o nuanță minunată de roșu. Poți scoate ouăle mai repede din vopsea, în cazul în care vrei să capete o culoare roz, ușor prăfuită. Vei avea nevoie de 250g sfeclă roșie, tăiată în bucățele. Trebuie să lași sfecla la fiert într-un litru de apă amestecată cu 2 linguri de oțet. Dai focul mai încet, apoi fierbi compoziția timp de 30 minute.

Pentru a obține o culoare roșie-sângerie, te sfătuim să pui în 500ml de apă fiartă cojile de la 6 cepe roșii. Trebuie să completezi cu 3 linguri de oțet alb și să lași la fiert compoziția la foc mic timp de 15 minute. După ce au căpătat culoarea dorită, nu mai trebuie decât să scoți ouăle pe rând cu lingura pe un șervețel absorbant. După ce s-au uscat, le poți unge cu puțin ulei ca să capete un luciu fermecător.

Ouă portocalii vopsite cu ceapă sau paprika

Ai nevoie de cojile de la 5 cepe galbene, 1L de apă și 2 linguri de oțet alb pentru a colora în mod natural ouăle portocalii. Trebuie să procedezi la fel ca pentru vopsirea ouălor roșii. Totuși în cazul în care vrei să obții un portocaliu mai intens, îți recomandăm să lași ouăle în vopsea peste noapte.

Ouăle vor căpăta o culoare portocalie ușor pastelată dacă folosești paprika în locul cojilor de ceapă. Trebuie să pui la fiert 500ml apă în care adaugi 4 linguri de paprika și 4 linguri de oțet alb.

Ouă de Paște colorate natural în galben cu turmeric

Ouăle pot fi colorate ușor cu turmeric urmând pașii de mai sus. Vei avea nevoie de 3 linguri de turmeric, 1L apă și 2 linguri de oțet. Alături de ouăle frumos colorate în pastelurile primăverii, Pasca Boromir cu ciocolată promite un adevărat răsfăț la masa de Paște. Umplutura de ciocolată fină, miezul foarte pufos și glazura crocantă de pricomigdală creează un gust de poveste, ce va fi pe placul întregii familii.

Ouă vopsite natural cu varză roșie în nuanță albastră

Ca să obții o culoare albăstrie, pune la fiert 1L de apa, 2 linguri de oțet și 300g de varză roșie. Lasă ouăle în vopsea peste noapte în cazul în care vrei să aibă o culoare mai intensă. Nuanțele lor delicate vor conferi un aspect minunat mesei de sărbătoare.

Ouă de Paște colorate în verde cu spanac

Frunzele de spanac dau ouălor o culoare verde plină de farmec. Trebuie fierbi frunzele în 500ml apă, combinată cu 4 linguri de oțet alb. Bucură-te împreună cu cei dragi de tradițiile pascale și servește ouăle de Paște alături de Pasca Boromir cu cremă de lapte, frișcă și bucățele de portocale. Este un deliciu pe cât de inedit, pe atât de gustos. Poți comanda oricând Pasca Boromir din magazinul nostru online boromirmarket.ro, locul în care te așteaptă numai bunătăți de o calitate excelentă, perfecte pentru sărbători și alte ocazii.

Ouă vopsite natural în violet cu vin roșu

Vinul roșu poate fi folosit ca un colorant natural pentru a le conferi ouălor de Paște o culoare intensă de violet. Nu mai este nevoie să folosești oțet în această combinație și nici să fierbi vinul. Toarnă 250ml de vin roșu într-un borcan și pune câte un ou. Lasă oul în vin până când capătă culoarea dorită, apoi scoate-l și clătește-l cu apă.

Alături de Boromir, gustul sărbătorilor se savurează din plin cu familia și prietenii!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *