Prăjitură cu cremă de unt și ganache de ciocolată

prajitura cu crema de unt reteta
Yields: 30 Servings Difficulty: Easy

Orice masă devine specială alături de o delicioasă prăjitură cu cremă de unt. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă de prăjitură cu unt, ganache de ciocolată și Foi de Pandișpan Boromir cu cacao. Crema de unt, ganache-ul fin de ciocolată amăruie și foile pufoase se armonizează minunat. Se prepară rapid, fără să fie nevoie să folosești cuptorul și este perfectă pentru masa de sărbătoare. Încearcă și rețeta noastră de prăjitură cu cremă de mascarpone și fructe de pe blog!

Prăjitură cu unt și Foi de Pandișpan Boromir

Foile de Pandișpan Boromir cu cacao transformă prăjitura cu unt într-o bunătate de desert. În prepararea lor folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. Le poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteptăm cu o colecție variată de ingrediente cu care gătești delicii.

prajitura cu unt reteta

Sfaturi de preparare prăjitură cu cremă de unt:

• Te sfătuim să folosești un unt cu minim 80% grăsime, la temperatura camerei. Ar fi bine să îl scoți din frigider cu câteva ore înainte de preparare.

• Gălbenușurile sunt nelipsite din rețetă întrucât conferă cremei o textură netedă, fină și foarte cremoasă.

• Pentru un plus de aromă, poți folosi esență de vanilie sau de migdale pentru crema de unt.

• Dacă vrei să îi conferi prăjiturii un gust fresh și dulce-acrișor, poți pregăti o cremă de unt cu fructe de pădure. Ca să o prepari, trebuie să mixezi treptat untul bătut cu un piure de fructe la temperatura camerei.

• Ca să obții un gust mai bogat de ciocolată, poți prepara crema de unt cu ciocolată.

• După asamblare, îți recomandăm să decorezi prăjitura cu un ganache de ciocolată amăruie sau albă în funcție de preferințe.

• Cipsurile de ciocolată albă și neagră sunt un topping festiv de efect, așa că nu ezita să le presari deasupra la final.

• Prăjitura poate fi decorată și cu fructe proaspete, fulgi de migdale sau cu arahide mărunțite pentru un contrast plăcut de texturi.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Fierbe apa cu zahărul. După ce dă în clocot, toarn-o peste gălbenușuri. Mixează amestecul până se răcește. După răcire, adaugă untul moale și mixează până se spumează. Este esențial ca untul să fie la temperatura camerei când te apuci de preparat prăjitura.
  • Așază o foaie de pandișpan pe platou și întinde 1/3 din cremă. Repetă procedura până se termină toată crema și foile de pandișpan.
  • Încălzește smântâna dulce la bain-marie, apoi adaugă bucățile de ciocolată și așteaptă câteva minute până se topesc, fără să amesteci. Omogenizează ganache-ul și lasă-l la răcit. Întinde-l uniform pe suprafața prăjiturii. Dacă preferi un gust mai dulce, poți înlocui ciocolata amăruie cu ciocolată albă.
  • Decorează prăjitura cu chipsuri de ciocolată albă și ciocolată amăruie după preferință. Lasă prăjitura la frigider timp de 2 ore înainte de servire, apoi împarte-o în 30 de prăjiturele. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *