Rețetă de ouă prăjite perfect

reteta oua prajite
Difficulty: Easy

Cum obții cele mai gustoase ouă prăjite? Începi cu o tigaie încinsă, puțin ulei și ouă de calitate. După ce pui în aplicare sfaturile și trucurile din rețeta de azi, ouăle prăjite vor ieși exact cum vrei: cu crusta ușor crunchy și gălbenușul moale. La final, nu mai rămâne decât să le completezi cu felii prăjite de Franzelă cu făină de secară Boromir, brânzeturi și legume proaspete. Cu puține ingrediente și în cel mai scurt timp obții o combinație cât se poate de delicioasă, perfectă pentru micul dejun. Dimineața merg foarte bine și gofrele din cozonac, se fac super rapid după rețeta de pe blog.

Ouă prăjite, mai gustoase cu Franzela Boromir

Ouăle prăjite se combină minunat cu feliile prăjite de Franzelă Boromir dospită lent cu maia. În prepararea Pâinilor Boromir folosim ingrediente simple, alese cu grijă pentru ca tu să te bucuri de o bunătate de franzelă. Datorită dospirii lente cu maia naturală, miezul său devine pufos și gustos în timpul coacerii. Dacă preferi o textură crocantă, poți prăji în toaster feliile de Franzelă Boromir. De pe boromirmarket.ro poți alege oricând dintr-o gamă variată de Franzele Boromir cu făină de secară, graham, albe, fără sare sau integrale.

oua prajite

Sfaturi și trucuri ouă prăjite

• Este important să nu prăjești mai mult de două ouă în același timp pentru a nu se amesteca în tigaie.

• După ce ai spart oul, nu îl pune direct în tigaie, ci într-un bol mic. Dacă scurgi oul din bol în tigaie, vei obține un ou prăjit mai uniform la final.

• Te sfătuim să pui oul în tigaie doar după ce s-a încins uleiul. În felul acesta oul va căpăta o crustă crispy.

• Uleiul poate fi înlocuit cu o cantitate mică de unt.

• Trebuie să rumenești ouăle în tigaie până când se întărește albușul, dar gălbenușul rămâne moale.

• Dacă vrei ca gălbenușul să fie tare, te sfătuim să gătești oul cu capacul pus.

• După fiecare ou prăjit în tigaie, trebuie să mai adaugi puțin ulei dacă vrei să mai rumenești altele.

• Pentru un gust spicy, presară la final peste oul prăjit fulgi chili.

• Printre ierburile aromatice pe care le poți presăra înainte de servire se numără: tarhonul, mărarul și busuiocul.

• Dacă vrei să încerci o variantă inedită a rețetei, poți prăji oul în sos pesto, după ce ai uns tigaia cu ulei. Mic truc: înainte de servire poți presăra parmezan ras.

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Încălzește o tigaie medie ca mărime la foc mediu, apoi adaugă uleiul și rotește tigaia astfel încât să se distribuie unifom uleiul.
  • Sparge ouăle pe rând, cu grijă, în două boluri mici. Când uleiul s-a încins îndeajuns, pune ușor în tigaie ouăle din cele două boluri, având grijă să lași loc între ele. Dacă nu vrei să folosești boluri, le poți sparge direct în tigaie după ce s-a încins bine uleiul.
  • Prăjește în toaster feliile de Franzelă cu făină de secară Boromir și servește ouăle prăjite cu feliile rumene de pâine. Poți completa rețeta noastră cu alte ingrediente în funcție de preferințe: brânzeturi, legume, șuncă sau bacon. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *