4 rețete inedite de ouă umplute pentru masa festivă

Ouăle umplute pot fi aperitivele perfecte pentru sărbători, mai ales când le savurezi într-o combinație deosebită de arome. În plus nici nu ai nevoie de mult timp ca să obții aceste preparate hrănitoare.

Așadar, descoperă patru rețete numai bune atunci când pregătești platoul cu ouă umplute pentru Paște. Servite alături de Pâinile Boromir, aceste bunătăți se transformă într-o adevărată încântare pentru întreaga familie.

Ouăle umplute, decorate în diferite feluri

Când vine vorba de decorațiunile pentru ouăle umplute, poți să te lași în voia imaginației și să le ornezi după cum preferi. Merge să folosești ca decor bacon caramelizat, verdețuri precum pătrunjelul, arpagicul, mărarul sau ceapa verde, dar și alte topping-uri: paprika, boabe de porumb fiert, măsline, icre sau somon.

După ce pregătești umplutura, este musai să o transferi într-un poș cu dui stelat. Astfel când vei umple ouăle, acestea vor căpăta un aspect plăcut.

Pâinile Boromir, ideale pentru rețetele cu ouă

Cu ce completezi aperitivele de sărbători? Cu felii prăjite de Pâine Boromir. Fie că le rumenești în toaster sau în cuptor, te vor încânta cu gustul lor crocant. Secretul este să le aromatizezi mai întâi cu usturoi, unt, ulei de măsline sau chili.

Pe boromirmarket.ro găsești o mare varietate de pâini pentru fiecare gust și ocazie. De acolo poți comanda online franzelele albe, integrale, negre, fără sare, cu graham sau cu semințe, dar și pâinile coapte la tavă, pe vatră, sau jimblele cu cartofi. Maiaua folosită în fermentația naturală și ingredientele simple, alese cu grijă, le conferă o textură pufoasă și un gust inconfundabil. Sunt sățioase și nu conțin conservanți, coloranți sau arome artificiale.

1.Ouă cu maioneză și curry, colorate natural cu sfeclă

Ingrediente

  • 6 ouă fierte
  • sfeclă murată
  • mărar sau arpagic proaspăt

Pentru umplutura de maioneză:

  • 3 linguri maioneză
  • 1 1/2 linguri iaurt grecesc
  • 1 1/2 linguriță curry
  • 3/4 linguriță muștar brun
  • 1 cățel usturoi, zdrobit
  • sare si piper după gust
  • mărar proaspăt, tocat

Pentru sfecla murată:

  • 240ml apă
  • 120ml oțet
  • 2 sfecle decojite și feliate
  • 1 ceapă eșalotă sau roșie, tocata
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță boabe de piper
  • 1/4 linguriță semințe de fenicul
  • 1/4 linguriță boabe de muștar
  • 1 linguriță sare

Pentru pâinea toast:

  • 1 Franzelă integrală Boromir cu maia
  • cremă de brânză
  • usturoi

Mod de preparare

Pentru a le conferi ouălor o culoare roz, frumoasă, trebuie să folosești suc de sfeclă murată.  Decojești sfecla, apoi o tai în bucăți mai mici. Zdrobește într-un mojar boabele de piper, semințele de fenicul și boabele de muștar. Amestecă-le și pune-le împreună cu bucățile de sfeclă, oțetul, zahărul, ceapa și apa într-o oală, la foc mare. După ce a început să fiarbă, da focul mai încet și lasă să fiarbă timp de 10 minute. Oprește apoi focul și lasă la răcit sfecla murată.

Odată ce ai fiert ouăle, decojește-le si taie-le în jumătate. Îndepărtează gălbenușurile, apoi pune albușurile în borcane împreună cu sucul rece de sfecla murată. Lasă-le deoparte timp de 10-20 minute pentru a căpăta culoarea dorită.

Între timp, zdrobește gălbenușurile cu furculița și combină-le cu maioneza, iaurtul, pudra de curry, usturoiul zdrobit și muștarul. Completează cu sare și piper în funcție de preferințe. Poți adăuga mărar sau arpagic tocat. Scurge albușurile de suc, apoi umple-le cu amestecul de maioneză.

La sfârșit, presară deasupra bucățele de sfeclă murată și mărar tocat mărunt. Ouăle umplute sunt gata de servit la masa de sărbătoare alături de Franzela integrală Boromir cu maia. Această pâine este bogată în fibre și hrănitoare.

oua umplute de sarbatori

2.Ouă cu umplutură de humus

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 80g humus
  • 1 linguriță piper alb
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță paprika
  • Sare

Pentru pâinea prăjită:

Mod de preparare

Ca să fierbi ouăle, te sfătuim să le pui în oala cu apă rece împreună cu puțină sare, după care le lași la foc mediu. Este important ca apa să acopere ouăle. Odată ce a început să fiarbă apa, dă focul mai încet și fierbe-le pentru încă 7-9 minute. Scurge apa fiartă și lasă ouăle la răcit.

Decojește ouăle, apoi taie-le în jumătate și îndepărtează-le gălbenușurile. Mixează gălbenușurile cu humusul, piperul alb și turmericul. Pune crema de ouă într-un poș și umple albușurile. Simplu și gustos! Nu uita să le decorezi cu paprika pentru a crea un contrast frumos de culori și gusturi.

Unge cu unt și usturoi feliile de Pâine integrală Boromir, apoi rumenește-le în cuptorul preîncălzit la 250 grade C, timp de 10 minute. Vei îndrăgi mixul dintre pasta de ouă, humus și pâinea hrănitoare, bogată în fibre.

3.Ouă umplute cu maioneză și icre

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 60g smântână
  • 2-4 linguri maioneză
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • un vârf de sare și piper negru
  • 115g icre negre sauroșii
  • pătrunjelsaumărarproaspăt

Pentru pâinea prăjită:

  • 1 Franzelă albă Muntenească Boromir cu cartofi
  • ulei de măsline extravirgin
  • oregano sau busuioc uscat

Mod de preparare:

Pentru a obține ouăle fierte, procedează la fel ca în rețeta anterioară de ouă umplute cu humus. Pune gălbenușurile fierte în robotul de bucătărie împreună cu smântâna, 2 linguri de maioneză, muștarul, sarea și piperul. Mixează până când obții o pastă de ouă foarte fină.

Folosește poșul pentru a umple albușurile, apoi decorează ouăle umplute cu icre roșii sau negre. Decorul va fi și mai plăcut dacă pui deasupra mărar sau pătrunjel proaspăt. În această combinație se potrivește foarte bine Franzela albă Muntenească Boromir cu cartofi. Unge-o cu ulei de măsline extravirgin și presară oregano sau busuioc. Crusta crunchy și aroma sa desăvârșește gustul ouălor umplute.

4.Ouă umplute cu bacon și sirop de arțar

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 5 felii de bacon
  • 3 linguri de sirop de arțar
  • 60g maioneză
  • 1 linguriță oțet alb
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • sare și piper
  • paprika și arpagic tocat pentru decor

Pentru pâinea prăjită:

  • 1 Franzelă neagră Boromir cu maia
  • unt

Mod de preparare:

Mai întâi fierbe ouăle după prima rețetă de ouă umplute cu humus, apoi amestecă gălbenușurile cu maioneza, sarea, piperul, oțetul și muștarul. Mixează până când obții o pastă ușor cremoasă. Prăjește feliile de bacon în tigaie astfel încât să devină crispy, apoi da focul mai încet și unge-le cu sirop de arțar și mai lasă-le la prăjit puțin.

Umple albușurile cu pasta de ouă, presară deasupra bucățele de bacon și presară deasupra arpagic tocat mărunt. Servește-le alături de Franzela neagră Boromir, ca să ai parte de un răsfăț pe cinste. Este o pâine pufoasă și sățioasă, ce merge de minune cu crema de ouă și gustul dulce al baconului. Îți recomandăm să o prăjești în toaster și să o ungi cu unt pentru un plus de aromă.

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *