
Platourile de Revelion cu aperitive din foietaj ocupă un loc de frunte în pregătirea meselor îmbelșugate de sărbătoare și nici nu e de mirare, căci sunt pline de farmec și savoare. Bucuria este mai mare când savurezi niște gustări festive deosebite cu textură crunchy, frumos aranjate și gătite cu mare drag pentru familie și prieteni.
Așadar, îți propunem să-ți surprinzi invitații cu platouri de aperitive din foietaj cu topping simplu de spanac, sau cu topping de ciuperci și spanac. După cum vei vedea este foarte ușor să le prepari din Foile de Cremșnit Boromir după cele două rețete perfecte pentru petrecerea de Anul Nou. Aceste bunătăți se fac foarte repede, iar rezultatul este mai mult decât delicios!
Savoare cu aperitive din foietaj simple și de efect
Aperitivele din foietaj desăvârșesc masa de sărbătoare cu gusturile și texturile lor minunate. Dar nu te încântă doar cu savoarea lor, ci și cu faptul că pentru a obține o aromă irezistibilă, le poți prepara după rețete rapide fără prea mult efort.
Printre deliciile festive mult apreciate iarna se numără și aperitivele cu ciuperci, dar și cele cu spanac, motiv pentru care ne-am gândit să îți arătam cum le gătești ușor astfel încât să obții un gust spectaculos. Fiind foarte light, aceste aperitive simple sunt alegerea ideală dacă vrei să le servești înainte de o masă copioasă. Pentru fiecare dintre rețetele noastre de Anul Nou, ai nevoie de Foile de Cremșnit Boromir și de alte câteva ingrediente atent selecționate.
Aperitive deosebite din Foile de Cremșnit Boromir
Foile de Cremșnit Boromir sunt perfecte atât pentru deserturile cremoase, cât și pentru rețetele de aperitive deosebite. Cu textura și gustul lor inconfundabil, le conferă o savoare aparte aperitivelor, astfel încât să te bucuri de o combinație inedită de arome. Aperitivele din foietaj capătă astfel o crustă crocantă ce se armonizează minunat cu topping-ul. Găsești Foile de Cremșnit Boromir în magazinul nostru online, boromirmarket.ro, de unde poți alege o mulțime de bunătăți pentru masa de Revelion, dar și cadouri dulci pentru toată familia!
Ca să obții niște gustări delicioase din foietaj cu ciuperci și spanac, poți pune pe fiecare dintre cele trei foi de cremșnit din pachetul Boromir, un topping de ciuperci și spanac sau un topping de spanac. Desigur că poți face și un mix de topping-uri după cum preferi. După ce ai pus topping-urile, trebuie să lași fiecare foaie doar 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, iar mai apoi o poți tăia pentru a servi mini tartele din foietaj.
Pentru mai multă savoare de sărbători, încearcă și rețeta noastră ușoară de desert rapid fără coacere de cozonac pufos cu cremă fină de mascarpone și nuci pralinate. Este deliciul ideal pentru prima zi a noului an, când vrei să te bucuri cu cei dragi de un mic dejun delicios și rapid.
Foietaj cu ciuperci și spanac
Pentru aceste aperitive din foietaj, ai nevoie de ciuperci maronii, întrucât sunt mai gustoase decât cele albe, un cățel de usturoi, spanac, ceapă albă, brânză, ulei de măsline, unt și cimbru.
Pentru început pune spanacul curățat într-o oală și adaugă puțină apă dacă este prea uscat. Gătește-l la foc mediu timp de 6 minute, după care îl poți pune într-o strecurătoare să se scurgă apa. După ce s-a răcit, stoarce-l de apă, toacă-l și pune-l într-un bol. Apoi călește ceapa în tigaie cu puțin ulei până când devine moale și aurie, timp de aproximativ 10 minute. Într-o tigaie separată călește ciupercile în unt și adaugă mai apoi usturoiul zdrobit și cimbrul.
Amestecă ceapa cu ciupercile și pune topping-ul pe Foile de Cremșnit Boromir. Înainte să le bagi în cuptor, pune deasupra spanacul și presară puțină brânză peste foietaj. Lasă fiecare foaie cu topping în cuptor timp de 10 minute la 180 de grade C. După ce s-a făcut, taie foaia în pătrățele și transferă mini tartele din foietaj pe un platou dreptunghiular mare.
Foietaj cu spanac și brânză feta
Aperitivele vegetariene cu spanac sunt numai bune de servit de Revelion dacă vrei să completezi masa festivă cu o gustare lejeră și foarte sănătoasă. Ca să obții niște aperitive simple cu totul speciale, îți trebuie spanac proaspăt curățat, ulei de măsline, ceapă tocată mărunt, chili, un cățel de usturoi zdrobit, brânză feta, 2 ouă mari, un vârf de sare și semințe de susan.
Mai întâi trebuie să gătești spanacul la fel ca în rețeta de mai sus. Urmează să călești ceapa cu ulei la foc mediu. Adaugă usturoiul zdrobit și chili, și continuă să gătești ceapa până când se înmoaie, timp de 4 minute.
Mai apoi pune ceapa călită în bolul cu spanac, la care adaugi și brânza feta, ouăle și sarea, având grijă să amesteci bine astfel încât să se omogenizeze compoziția. Pune amestecul de mai sus peste Foaia de Cremșnit Boromir pe care ai întins-o pe tava tapetată cu hârtie de copt. Aperitivul cu spanac se lasă timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. La sfârșit, taie foaia în pătrățele și savurează din plin aroma acestor aperitive din foietaj crocante!
Te așteptăm cu drag pe boromirmarket.ro, unde sigur vei găsi bunătățile perfecte pentru masa de Anul Nou