Desert rapid fără coacere din cozonac pufos și mascarpone

desert rapid fara coacere
Yields: 5 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 40 Mins

Deserturile rapide fără coacere se fac fără prea mult efort, fiind perfecte de savurat la micul dejun. Iar când îți începi dimineața cu o cafea bună acompaniată de un desert surprinzător de delicios, care se face în cel mai scurt timp, ziua care te așteaptă ți se înseninează, iar energia pozitivă cu care te încarci pare să-ți ajungă pentru toată săptămâna.

Imaginează-ți doar cum se răspândește mirosul de cafea proaspătă și se împletește cu gustul unui desert din felii de cozonac pufos, nuci pralinate și cremă fină de mascarpone! Alături de un astfel de desert rapid care nu implică folosirea cuptorului, nu ai cum să nu savurezi din plin fiecare clipă a dimineții ce parcă se scurge cu o lentoare tot mai plăcută!

Cozonacul pufos Casa Boromir cu nucă, stafide și portocale, completat de mascarpone, este gustarea cremoasă care îți va îndulci micul dejun într-un chip aparte. Te invităm să încerci această rețetă de desert rapid fără coacere din cozonac moale și aromat, pe care ți-am pregătit-o cu gândul că îți vom înviora ziua.

Desert rapid fără coacere din cozonac Boromir

Această gustare de cozonac cu textură pufoasă și cremă de mascarpone este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, și merge foarte bine nu doar cu cafeaua de dimineață, ci și cu un pahar de vin savurat seara, când nu ai nevoie decât de multă relaxare și, bineînțeles, de un desert care să te îmbie cu amestecul său fermecător de arome. În plus, nici nu trebuie sa folosești cuptorul pentru această rețetă.

Cozonacul pufos cu nucă, stafide și portocale din colecția Casa Boromir, este preparat dintr-un aluat fraged, bine frământat în urma procesului de dospire pentru care se folosește făină de cea mai bună calitate, dar și alte ingrediente esențiale, atent selecționate. Iar metodele pe care le folosim pentru prepararea cozonacilor pufoși se bazează pe fermentarea naturală a aluatului cu maia, astfel încât obținem cel mai gustos cozonac pufos cu coajă rumenă, lucioasă, și cu o savoare de neuitat.

Printre numeroasele sortimente de cozonaci pe care le găsești pe boromirmarket.ro, se numără și Cozonacul Exotic cu măr, scorțișoară și o delicioasă cremă de vanilie care s-ar potrivi de minune cu crema de mascarpone pe care o prepari pentru acest desert rapid fără coacere. În afara de cozonaci, mai poți găsi acolo și cornulețe, checuri aromate, și multe alte dulciuri care să-ți astâmpere poftele.

Un desert fără coacere, gata în câteva minute

Ușor de pregătit și gustos, acest desert rapid fără coacere surprinde prin combinația aromată dintre nucile pralinate, brânza de mascarpone și cozonacul pufos, făcut cu multă măiestrie dintr-un aluat moale și elastic. Dacă te tentează să încerci și alte rețete cu cozonaci moi și apetisanți, aruncă un ochi și la celelalte idei de mic dejun pe care ți le-am pregătit pe blog. De asemenea, îți propunem să prepari și rețeta noastră de budincă de cozonac; gustul său cremos te va uimi complet! Iată câteva instrucțiuni pentru a prepara un desert reușit de cozonac cu interior pufos și cremă dulce de brânză și frișcă.

 

Comanda online!

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Într-un bol cu pereți înalți, pune smântâna foarte rece și mixeaz-o la o treaptă de viteză mică până când își schimbă consistența, după care începe să crești viteza. Te sfătuim să lași în congelator telurile mixerului înainte de prepararea ei. Frișca este gata atunci când nu se desprinde dacă întorci bolul. Peste frișcă adaugă crema mascarpone, zahărul și esența de vanilie. Mixează conținutul până când s-a topit zahărul după care adaugă coaja de portocale.
  • Pune zahărul la foc mediu într-o cratiță până când se topește și adaugă sferturile de nuci. Lasă la răcit nucile pralinate după care zdrobește-le cu un sucitor. Aceste nuci caramelizate scot în evidență și mai mult aroma savuroasă a Cozonacului Boromir cu nucă, stafide și portocale.
  • Ornează feliile de cozonac pufos cu crema mascarpone cu ajutorul unei linguri sau al unui poș și presară nuca pralinată. Dacă vrei să te bucuri mai mult timp de desertul cu mascarpone și cozonac cu miez pufos, păstrează crema obținută la frigider timp de 2 zile. Pentru mai multă prospețime și un gust surprinzător de delicios, îți propunem să pui și câteva bucățele de banane peste crema și nucile pralinate, întrucât aceste fructe merg foarte bine cu aroma de portocale a cozonacului. În cazul in care dispui de mai mult timp, poți prepara chiar și o cremă vanilată de banane coapte și mascarpone în locul cremei simple pe care ți-am prezentat-o; rezultatul va fi irezistibil! Cozonacii pufoși de la Boromir te așteaptă pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești tot felul de preparate dulci pe gustul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *