Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi taie o tabletă de ciocolată în bucățele pe care trebuie să le pui într-un bol. Lasă la topit bucățelele de ciocolată în cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Scoate ciocolata topită mai apoi și amestecă în ea cu o lingură. Pune din nou ciocolata la topit în cuptor pentru încă 2 minute.
- După ce s-a răcit puțin ciocolata, amestec-o cu smântâna dulce până capătă o textură cremoasă și se omogenizează. Dacă preferi să încerci alte arome pentru amestecul cu care vei lega aluatul din cozonac, poți înlocuiești cu gem sau sirop de zahăr amestecul de ciocolată și smântână.
- Mărunțește bine feliile de Cozonac Casa Boromir cu cremă de nuci și ciocolată cu mâna. Urmează să amesteci cozonacul mărunțit cu crema de ciocolată și smântâna dulce până când se încorporează cât mai bine ingredientele. Poți folosi spatula sau robotul de bucătărie. După aceea acoperă amestecul pentru bombe cu o folie alimentară și lasă-l în frigider timp de o oră.
- Scoate amestecul din frigider și apucă-te să modelezi cu mâna biluțele. Scoate vișinele din compot, scurge-le de zeamă și introdu-le în miezul bombelor. După ce ai terminat, topește o jumătate de tabletă de ciocolată în cuptorul cu microunde. În continuare, învelește bombele cu vișine în ciocolata topită și așază-le pe un platou sau o farfurie pe care ai pus o hârtie de copt.
- La sârșit, bombele cu vișine tale vor căpăta eleganța bomboanelor de ciocolată, fiind perfecte de servit pe mesele festive. Dacă însă nu vrei să le acoperi cu ciocolată, le poți tăvăli prin fulgii de cocos sau prin nuci măcinate și tot vei obține un desert încântător cu vișine dulci-acrișoare.