Savoare și finețe: bombe cu vișine din Cozonacii Boromir

bombe cu visine
Difficulty: Easy

Cum rețetele reinterpretate te încântă cu noi combinații de arome si texturi, ne-am gândit să te inspirăm de data asta cu o rețetă reinventată de bombe cu vișine, învelite în ciocolată, un desert de care nu te vei mai sătura. Iar pufosul Cozonac Casa Boromir cu cremă de nuci și ciocolată conferă o textură și un gust inconfundabil acestor minunații dulci.

Bombele cu vișine, versatile și delicioase

Fiind un desert versatil, poți face foarte ușor nenumărate combinații de ingrediente pe placul tău. Pe lângă vișine, le poți umple și cu, bucățele de curmale sau nuci, caju și alune mărunțite pentru a obține niște bombe cu vișine deosebite ce te vor cuceri complet cu minunatul contrast de texturi.

Cât despre decorul bombelor cu vișine, îți propunem să le îmbraci într-o ciocolată neagră, fină în loc să le tăvălești prin fulgii de cocos. Astfel bombițele tale vor căpăta un aspect elegant, asemănându-se cu bomboanele de ciocolată. Dacă îți place și ciocolata albă, poți pregăti un platou cu bombe cu vișine asortate, învelite în ciocolata albă și neagră.

De asemenea, ciocolata poate fi înlocuită cu pudra de cacao, nuci măcinate sau un decor de sprinkles și bucăți mici de fructe uscate. Aluatul bombelor umplute cu vișine, poate fi preparat atât cu sirop de zahar, cât și cu gem de fructe sau cremă de ciocolată și smântână. Important este să devină ușor lipicios și să nu se sfărâme foarte mult astfel încât să poți modela ușor bombele.bombe reteta

Bombele cu vișine pot fi servite la petreceri, de sărbători sau cu alte ocazii speciale în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un desert deosebit. Și sunt de nelipsit de la petrecerile cu tematică vintage în care vedetele sunt dulciurile ce îți aduc aminte de gusturile copilăriei.

Delicioasele bombe cu vișine și Cozonac Boromir

Cozonacii Casa Boromir transformă bombițele cu vișine în adevărate delicii cu textură și gust irezistibil. Crema fină a Cozonacului Casa Boromir cu nuci și ciocolată se armonizează minunat vișinele din compot și cu aroma intensă a ciocolatei în care sunt învelite. Încearcă și rețeta noastră de savarină, un alt desert încărcat cu emoție ce te face să redescoperi copilul din tine.

Dacă vrei să folosești alt tip de cozonac pentru bombele cu vișine, cu siguranță găsești un sortiment pe gustul tău pe boromirmarket.ro. Tot de acolo poți comanda online multe alte produse de cea mai bună calitate pe care să le integrezi în rețete savuroase. Întreaga colecție de bunătăți Boromir este doar la un click distanță!

bombe cu visine

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi taie o tabletă de ciocolată în bucățele pe care trebuie să le pui într-un bol. Lasă la topit bucățelele de ciocolată în cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Scoate ciocolata topită mai apoi și amestecă în ea cu o lingură. Pune din nou ciocolata la topit în cuptor pentru încă 2 minute.
  • După ce s-a răcit puțin ciocolata, amestec-o cu smântâna dulce până capătă o textură cremoasă și se omogenizează. Dacă preferi să încerci alte arome pentru amestecul cu care vei lega aluatul din cozonac, poți înlocuiești cu gem sau sirop de zahăr amestecul de ciocolată și smântână.
  • Mărunțește bine feliile de Cozonac Casa Boromir cu cremă de nuci și ciocolată cu mâna. Urmează să amesteci cozonacul mărunțit cu crema de ciocolată și smântâna dulce până când se încorporează cât mai bine ingredientele. Poți folosi spatula sau robotul de bucătărie. După aceea acoperă amestecul pentru bombe cu o folie alimentară și lasă-l în frigider timp de o oră.
  • Scoate amestecul din frigider și apucă-te să modelezi cu mâna biluțele. Scoate vișinele din compot, scurge-le de zeamă și introdu-le în miezul bombelor. După ce ai terminat, topește o jumătate de tabletă de ciocolată în cuptorul cu microunde. În continuare, învelește bombele cu vișine în ciocolata topită și așază-le pe un platou sau o farfurie pe care ai pus o hârtie de copt.
  • La sârșit, bombele cu vișine tale vor căpăta eleganța bomboanelor de ciocolată, fiind perfecte de servit pe mesele festive. Dacă însă nu vrei să le acoperi cu ciocolată, le poți tăvăli prin fulgii de cocos sau prin nuci măcinate și tot vei obține un desert încântător cu vișine dulci-acrișoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *