Brânzoaice, poale-n brâu cu brânză și stafide

branzoaice reteta
Difficulty: Easy

Așa-i că și tu ai vrea acum niște brânzoaice proaspăt scoase din cuptor? Numite și poale-n brâu, aceste plăcinte moldovenești tradiționale sunt oricând o alegere minunată, dar mai ales în zi de sărbătoare. Așadar pentru azi ți-am pregătit o rețetă simplă de brânzoaice cu brânză dulce și stafide, preparate cu Făina albă Superioară 000 Boromir. Descoperă pe blogul nostru cum pregătești și gogoșile la cuptor umplute cu cremă de cacao, un alt deliciu.

Brânzoaice gustoase, preparate cu Făina Boromir

Cu Făina albă Superioară Boromir, obții brânzoaice pline de savoare. Miezul lor moale și pufos se combină perfect cu umplutura bogată de brânză și stafide. Pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară, folosim boabe de grâu atent selecționate în prepararea Făinii Boromir. De fiecare dată când vrei să gătești bunătăți, Făina Boromir îți este ajutor de nădejde. O poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă o colecție variată de ingrediente și delicii gata preparate.

ingrediente branzoaice

Sfaturi de preparare brânzoaice

  • Este important să folosești pentru umplutură o brânză de vaci grasă, pe care să o scurgi foarte bine de zer.
  • Pentru ca umplutura brânzoaicelor să fie aromată, este musai să folosești esență de vanilie și coajă rasă de lămâie sau portocală.
  • Îți recomandăm să nu pui prea multă umplutură pe fiecare pătrat de aluat, altfel aluatul se va desprinde la copt.
  • La final, poți pudra brânzoaicele cu zahăr pudră vanilat pentru a obține un decor simplu.

placinte poale-n brau

Ingredients

    Pentru aluat:
  • Pentru umplutura de brânză:
  • Pentru decor:

Instructions

0/8 Instructions
  • Freacă drojdia proaspătă cu 1 linguriță de zahăr, apoi cerne Făina Boromir într-un bol mare și pune drojdia frecată cu zahăr în mijlocul ei.
  • Încălzește laptele la foc mic, apoi toarnă treptat laptele călduț peste drojdie și făină. Frământă aluatul pe măsură ce torni laptele. Bate ouăle cu zahărul rămas și cu sarea, apoi pune amestecul peste aluat și adaugă coaja rasă de lămâie. După ce a căpătat consistență, adaugă untul moale pe măsură ce frămânți.
  • Frământă aluatul pe masa pudrată cu făină până când devine nelipicios și elastic. În cazul în care mai este nevoie, mai poți adaugă puțină făină. Pudrează un bol mare cu făină, pune aluatul, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit până când își dublează volumul. Ar trebui să dureze aproximativ 2 ore. Te sfătuim să îl lași la dospit într-un loc cald.
  • Amestecă bine într-un bol toate ingredientele pentru umplutura de brânză dulce și stafide. Poți adăuga și coajă rasă de la o portocală dacă vrei să fie mai aromată. O poți lăsa în frigider cât timp crește aluatul.
  • Întinde aluatul cu sucitorul pe masa pudrată cu făină până când obții o foaie dreptunghiulară. Grosimea foii ar trebui să fie de aproximativ 5 mm. Apoi taie aluatul cu cuțitul în foi pătrate de 10 cm.
  • Pune în mijlocul fiecărei foi de aluat o lingură de umplutură și unește colțurile opuse ale foilor. Dacă este nevoie, poți sigila și marginile fiecărei foi. Ar fi bine să nu pui prea multă umplutură pentru a nu se desface brânzoaicele la coacere. Un alt mod prin care poți sigila brânzoaicele este să suprapui colțurile opuse unele peste altele. În acest caz, va trebui să ungi colțurile cu ou bătut pe măsură ce le suprapui. Astfel, plăcintele nu se vor desface.
  • Tapetează o tavă cu hârtie de copt și așază plăcintele în tavă, având grijă să lași îndeajuns spațiu între ele întrucât își vor mări volumul. Acoperă-le cu un prosop curat și lasă-le la dospit 30 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C, apoi unge brânzoaicele cu ou bătut și lasă-le la rumenit timp de 15-20 minute. După ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit, apoi pudrează-le cu zahăr pudră vanilat. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *