Brioșe cu drojdie, umplute cu cremă Alunetta

briose cu drojdie
Difficulty: Easy

Ce merge foarte bine dimineața cu crema Alunetta de cacao? Niște brioșe super pufoase și gustoase. Dacă le completezi cu o cafea bună sau cu un ceai aromat, micul dejun este complet. Așadar, astăzi vrem să îți prezentăm o rețetă de brioșe cu textura de clătite pufoase, preparate cu Făina albă Superioară Boromir. Se fac rapid, fără să fie nevoie să lași la dospit aluatul și au formă de muffins.

Sfaturi de preparare brioșe cu drojdie

• Dacă folosești drojdie proaspătă, amestec-o cu puțin lapte cald și zahăr, apoi las-o la activat până când se formează la suprafață bule mici. În aproximativ 10 minute ar trebui să fie gata.

• Este important să nu amesteci sarea cu drojdia inactivă. Sarea afectează procesul de activare a drojdiei. Adaug-o împreună cu laptele călduț și ouăle, nu mai înainte.

• În cazul în care folosești drojdie uscată, trebuie doar să o dizolvi în laptele sau apa călduță. În locul său poți folosi și drojdia instant, pe care nu trebuie decât să o amesteci cu celelalte ingrediente pentru aluat.

• Pentru rețeta de brioșe cu drojdie, poți folosi lapte sau apă în funcție de preferințe. Ai grijă să nu folosești apă sau lapte fierbinte, ci cald.

• Pentru un plus de gust, poți prepara brioșele cu:

-semințe de susan, mac, floarea-soarelui, dovleac, în sau chimen

-fulgi de ovăz sau quinoa, hidratate mai întâi în apă

• După ce le-ai scos din cuptor, le poți unge cu sirop de arțar sau miere și scorțișoară.

• Încearcă diferite mixuri de arome după cum îți place. Le poți umple cu:

– gem sau dulceață și unt

– sosuri de ciocolată, caramel sau cremă de vanilie

– fructe proaspete

briose cu drojdie

Brioșe, preparate cu Făina Boromir

Cu Făina Boromir, pregătești niște brioșe gustoase, numai bune de împărțit la masa în familie. Aroma și textura lor pufoasă se combină perfect cu dulceața de fructe și cu untul fin.

Vrei să încerci și alte rețete pentru micul dejun? Aruncă o privire pe blogul nostru, de unde vei afla cum să prepari frigănele din cozonac, în formă de cubulețe cu cremă de brânză și sos de cireșe, dar și sandvișuri hrănitoare, care te încarcă cu energie.

În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină superioară când gătești rețetele preferate. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care vrei găsi multe alte ingrediente necesare.

reteta briose cu drojdie

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Amestecă drojdia proaspătă cu puțin lapte călduț și zahăr. Las-o deoparte 10 minute ca să se activeze. Când începe să se formeze la suprafață bule mici, înseamnă că s-a activat.
  • Într-un bol mare, combină laptele călduț, ouăle și drojdia activată, apoi adaugă în ploaie Făina Boromir. Amestecă bine cu telul până la omogenizare. Compoziția pentru brioșă trebuie să fie ușor lichidă, nu solidă.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C, apoi toarnă compoziția în forme speciale de brioșe. Lasă-le la rumenit timp de 30-35 minute până când cresc foarte mult și capătă o culoare aurie, ușor maronie. După ce le-ai scos din cuptor, taie puțin brioșele pe jumătate, apoi umple-le cu crema tartinabilă Alunetta de cacao și alune de pădure. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *