Brioșele din cozonac îi strâng laolaltă la masă pe toți cei dragi cu gustul lor. Merg savurate atât la masa festivă, cât și la cea de zi cu zi când ai poftă de un adevărat răsfăț.
Nouă ne plac mult de tot mai ales că se fac atât de ușor și rapid. Pentru rețeta de astăzi ai nevoie de Cozonacul Boromir cu cremă de nuci și portocale, plus alte ingrediente pe care le ai la îndemână.
Prăjiturelele din cozonac, un desert inedit
Rețeta de muffins din cozonac poate fi o alegere minunată atunci când vrei să încerci ceva nou și foarte gustos. Odată scoase din cuptor, mirosul lor te învăluie complet și te îmbie să le servești alături de o cană de ciocolată caldă, un ceai de fructe sau un pahar cu lapte. Se potrivesc foarte bine și la micul dejun cu o cafea tare.
Fiind un preparat versatil, poți face multe alte combinații de arome pornind de la rețetă. Pentru un plus de prospețime, poți completa bucățelele de cozonac cu fructe de pădure, căpșuni, cireșe, merișoare sau alte fructe pe gustul tău. Scorțișoara este unul dintre ingredientele care le conferă mai multă savoare, însă merge să folosești și alte mirodenii dulci dacă vrei să iasă mai aromate.
Iubitorii de ciocolată vor îndrăgi varianta de brioșe din cozonac cu sos de ciocolată, așa că îl poți pune în compoziție înainte să le rumenești în cuptor. La final este musai să acoperi desertul cu o glazură fină de lămâie sau un sos de caramel cu Bourbon.
Brioșe gustoase din Cozonacul Boromir
Din Cozonacul Boromir cu cremă de nuci obții niște minunății dulci de care nu te mai saturi. Miezul lor pufos, stafidele, bucățelele de portocale și nucile crocante le conferă un gust desăvârșit. Pentru că deserturile reinterpretate au un farmec aparte, ți-am pregătit pe blog mai multe rețete reinventate din cozonaci într-un mod inedit. Află de acolo cum poți prepara frigănelele cu cremă de ciocolată și alune de pădure sau toast-ul cu crème brûlée, deliciile ideale de savurat dimineața cu familia și prietenii.
Pentru rețeta noastră poți folosi și alte sortimente de Cozonaci Boromir, pe care îi poți comanda de pe boromirmarket.ro. Printre alte sortimente numai bune de integrat în prăjiturele se numără și Cozonacul Boromir cu stafide sau Cozonacii cu unt, nucă și scorțișoară sau cu unt și arahide. În prepararea lor folosim ingrediente de calitate superioară pentru ca tu să te bucuri de cei mai buni cozonaci.
Ingredients
Instructions
- Mai întâi amestecă într-un bol zahărul, laptele, scorțișoara, ouăle și smântâna dulce. În funcție de preferințe poți adăuga nucșoară sau cuișoare. Pentru un plus de aromă, folosește și esență de vanilie.
- Taie în pătrățele Cozonacul Boromir, apoi combină-le cu compoziția de mai sus. Mixează amestecul în robotul de bucătărie până când se omogenizează.
- Umple formele de brioșe cu compoziția de mai sus, apoi rumenește-le în cuptor timp de 15 minute la 180 grade C. După ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit timp de 15 minute, apoi glazurează-le cu un sos pe gustul tău. Ca să prepari glazura de lămâie, vei avea nevoie de zahăr pudră, zeamă și coajă rasă de lămâie. Gustul brioșelor promite numai amintiri pline de savoare când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva delicios. Poftă bună!