Toast reinventat cu crème brûlée și cozonac

Difficulty: Easy

După un somn bun, este musai să te răsfeți cu ceva gustos la micul dejun. Pentru a-ți îndulci diminețile într-un mod delicios, am conceput o rețetă reinterpretată de toast cu cremă de ou, iaurt și Cozonac Boromir cu nucă și stafide. S-ar putea să îți placă atât de mult gustul său încât nu îl vei pregăti doar la micul dejun, ci și în pauzele dintre mese sau seara ca desert rapid.

Toast-ul dulce se prepară în cel mai scurt timp, fiind gustarea ideală pentru clipele în care ești pe fugă. În plus, este un preparat versatil întrucât poți folosi ce topping vrei, dar și alte sortimente de cozonac pe placul tău. Pe lângă rețetă, ți-am pregătit în continuare câteva idei de combinații savuroase de arome pe care le poți face.

Toast-ul cu cremă, o gustare complet inedită

Desăvârșită de feliile de cozonac frumos rumenite în cuptor, crema fină de ou și iaurt promite multe zâmbete la masa în familie. Ce poți pune deasupra toast-ului ca să-i dai un plus de savoare? Noi îți recomandăm să presari fructe fresh pentru mai multă prospețime: fructe de pădure dulci acrișoare, banane, piersici, caise, nectarine.

Dacă ești mare fan ciocolată, completează toast-ul cu un topping de ciocolată albă sau neagră. Fulgii de migdale, nucile sau alunele de pădure sunt alegerea cea mai bună în cazul în care vrei să iasă mai crunchy. De asemenea, în locul siropului de arțar, merge să folosești și alt tip de sirop sau miere. Aromele lor delicate se potrivesc minunat în această combinație.

Răsfăț cu pufoșii Cozonaci Boromir

Crusta crocantă și umplutura bogată de nuci și stafide a Cozonacului Boromir se împletesc perfect cu crema de iaurt și topping-ul de fructe. Întrucât adorăm să experimentăm și să concepem noi deserturi reinventate, te așteptăm pe blog cu mai multe rețete inovative. De acolo afli cum poți găti îndată prăjitura cu budincă sau trufele de ciocolată din cozonaci. Le poți încerca când ai în plan să îți surprinzi familia sau prietenii cu un altfel de desert.

Punem mult suflet și pasiune în prepararea Cozonacilor Boromir pentru ca tu să te bucuri de un gust inconfundabil. Datorită fermentației naturale cu maia și ingredientelor de calitate superioară, pe care le folosim, din cuptoarele Boromir ies cei mai buni cozonaci.

Pe boromirmarket.ro găsești nenumărate sortimente numai bune de integrat în rețeta noastră. Descoperă și Cozonacii Casa Boromir cu cremă de nucă și portocale, ciocolată sau cireșe! Sunt surpriza dulce de care nu te mai saturi indiferent de ocazia la care îi savurezi.

 

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Într-un bol mic amestecă bine oul cu iaurtul grecesc și siropul de arțar. Te sfătuim să folosești un iaurt grecesc cu 10% grăsime dacă vrei să capete un gust cremos. Siropul de arțar poate fi înlocuit foarte bine și cu miere în funcție de ce ingrediente ai la îndemână.
  • Taie în felii Cozonacul Boromir, așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi turtește partea din mijloc a feliilor folosind lingura. Urmează să pui în adâncitură amestecul de ou.
  • Rumenește toast-ul în cuptorul preîncălzit la 175 grade C timp de 15 minute până când s-a închegat crema de iaurt și ou. Scoate feliile din cuptor și presară deasupra zahăr granulat. Apoi folosește o torță de bucătărie pentru a topi zahărul. Ca topping poți folosi fructe proaspete, chipsuri de ciocolată, fulgi de migdale, alune zdrobite sau alte ingrediente care îți fac cu ochiul. Servește toast-ul cu cei dragi și bucură-te din plin de gustul său irezistibil! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *