Prăjitură cu budincă de vanilie fără coacere

prajitura cu budinca
Difficulty: Easy

Prăjitura cu budincă de vanilie este perfectă pentru zilele în care vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu desert super simplu și rapid. Nici nu ai nevoie de multă îndemânare ca să obții un gust absolut irezistibil!

Cu gândul la bucuria pe care ne-o aduc micile plăceri dulci, am conceput o rețetă deosebită de prăjitură cu budincă, caramel și Cozonac Boromir cu cremă de nucă și stafide. Acest deliciu în straturi minunate de budincă, cozonac însiropat și caramel împletește într-un mod minunat aromele și texturile.

Prăjitura cu budincă de vanilie

Cum o prepari ușor? După ce ai însiropat cu lichior feliile de Cozonac Boromir, pregătești budinca de vanilie. Crema de vanilie sau budinca se gătește dintr-un amestec de ouă și lapte, pe care îl îngroși cu amidon de porumb sau făină. Pe blogul nostru ți-am pregătit mai multe sfaturi și trucuri pentru a pregăti crema de vanilie perfectă pentru prăjituri și torturi.

După ce s-a făcut crema, trebuie să asamblezi prăjitura cu budincă și să prepari sosul de caramel cu care o vei acoperi la final. Fără să fie nevoie să folosești cuptorul și să depui un efort prea mare, te vei bucura de o bunătate de desert.

Alte variante de prăjituri cu budincă

În locul budincii de vanilie, pot pregăti și o budincă de ciocolată pe care o completezi cu un sos de caramel. Iubitorii de ciocolată o vor îndrăgi! Pentru prăjitura cu budincă merge să folosești și alte sortimente de Cozonaci Boromir. Miezul pufos și umplutura bogată a Cozonacului Collection cu nuci și ciocolată o transformă în deliciul perfect pentru momentele de răsfăț.

De asemenea, prăjitura poate fi preparată și cu straturi suprapuse de budincă și Biscuiți Cookie Bun cu miere și scorțișoară. Atât feliile de cozonac, cât și biscuiții pot fi însiropați cu lichior, suc de fructe sau cafea.

O bunătate de prăjitură cu budincă și Cozonac Boromir

prajitura cu budinca de vanilie

Pufos și foarte aromat, Cozonacul Boromir cu 35% cremă de nucă și stafide completează armonios budinca cremoasă și sosul fin de caramel. Dacă îți plac deserturile reinventate într-un mod inedit, încearcă și rețeta noastră de budincă de vanilie cu mere rumene și bucățele de cozonac. Pe cât de ușor se prepară, pe atât de delicioasă este! De pe blog afli cum obții și frigănelele la cuptor cu portocale și fulgi de migdale. Sunt alegerea cea mai bună pentru un mic dejun de neuitat.

Pentru a-ți oferi cele mai dulci emoții, punem mult suflet și pasiune în prepararea Cozonacilor Boromir. Datorită ingredientelor de cea mai bună calitate, dar și procesului de fermentare naturală cu maia, Cozonacii Boromir capătă o savoare inconfundabilă. Pe boromirmarket.ro, găsești multe alte sortimente pe gustul tău, de la cozonaci cu umpluturi bogate de ciocolată, cireșe sau portocale, până la cozonaci glazurați cu ciocolată și umpluți cu creme fine.

Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Prăjitura merge foarte bine asamblată direct în farfurie sau în tavă în funcție de preferințe. Pentru început, taie Cozonacul Boromir în felii groase, apoi așază un rând de felii într-o tavă sau câte o felie pe farfurie. Toarnă peste feliile de cozonac brandy sau coniac astfel încât să se umezească bine. În locul băuturii poți folosi și suc de fructe sau sirop de cafea.
  • Încălzește pe foc mic laptele amestecat cu esența de vanilie. Apoi, mixează într-un bol ouăle cu zahărul. Adaugă amidonul de porumb și amestecă cât mai bine. După aceea poți adăuga treptat laptele călduț peste compoziția de ouă.
  • În continuare, pune amestecul în oală și fierbe budinca pe foc mic până când capătă o textură mai consistentă. După ce a început să fiarbă și să se îngroașe mai las-o la gătit 2-3 minute. Nu uita că trebuie să amesteci încontinuu în tot acest timp pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Pune budinca peste feliile însiropate, apoi las-le deoaprte la temperatura camerei. Urmează să prepari topping-ul de caramel.
  • Caramelizează zahărul într-o oală mică la foc mic. Odată ce observi că zahărul a căpătat o culoare ușor arămie, ia oala de pe foc și adaugă untul moale la temperatura camerei. Completează cu smântâna pentru frișcă, apoi gătește sosul la foc mic până când se omogenizează. Nu ar trebui să îți ia mai mult de 5 minute. Lasă sosul la răcit la temperatura camerei, amestecând în el din când în când.
  • După ce s-a răcit de tot budinca și sosul, pune peste ea caramelul și lasă la frigider prăjiturelele. Savurează desertul cu budincă la masa în familie și bucură-te de clipe nespus de dulci alături de cei dragi! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *