Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Prăjitura merge foarte bine asamblată direct în farfurie sau în tavă în funcție de preferințe. Pentru început, taie Cozonacul Boromir în felii groase, apoi așază un rând de felii într-o tavă sau câte o felie pe farfurie. Toarnă peste feliile de cozonac brandy sau coniac astfel încât să se umezească bine. În locul băuturii poți folosi și suc de fructe sau sirop de cafea.
- Încălzește pe foc mic laptele amestecat cu esența de vanilie. Apoi, mixează într-un bol ouăle cu zahărul. Adaugă amidonul de porumb și amestecă cât mai bine. După aceea poți adăuga treptat laptele călduț peste compoziția de ouă.
- În continuare, pune amestecul în oală și fierbe budinca pe foc mic până când capătă o textură mai consistentă. După ce a început să fiarbă și să se îngroașe mai las-o la gătit 2-3 minute. Nu uita că trebuie să amesteci încontinuu în tot acest timp pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Pune budinca peste feliile însiropate, apoi las-le deoaprte la temperatura camerei. Urmează să prepari topping-ul de caramel.
- Caramelizează zahărul într-o oală mică la foc mic. Odată ce observi că zahărul a căpătat o culoare ușor arămie, ia oala de pe foc și adaugă untul moale la temperatura camerei. Completează cu smântâna pentru frișcă, apoi gătește sosul la foc mic până când se omogenizează. Nu ar trebui să îți ia mai mult de 5 minute. Lasă sosul la răcit la temperatura camerei, amestecând în el din când în când.
- După ce s-a răcit de tot budinca și sosul, pune peste ea caramelul și lasă la frigider prăjiturelele. Savurează desertul cu budincă la masa în familie și bucură-te de clipe nespus de dulci alături de cei dragi! Poftă bună!