Trufe de ciocolată pentru orice ocazie

trufe de ciocolata
Difficulty: Easy

Trufele de ciocolată îți trezesc simțurile cu umpluturile fine, învelite în topping-urile pline de farmec. Micile delicatese sunt desertul perfect de savurat în clipele de răsfăț, indiferent de ocazie. Decorul și aromele lor le transformă în vedetele dulci ale oricărei zile speciale sau obișnuite, petrecute cu cei dragi.

Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă inedită de trufe de ciocolată cu miez aromat, preparat din Cozonacul Boromir cu arahide și unt. Sunt ușor de făcut și de mare efect, așa că sigur vor deveni preferatele tale după prima degustare.

Bomboanele sau trufele de ciocolată

Oricând ai poftă de un deliciu rapid și deosebit, nu trebuie decât să te delectezi cu gustul irezistibil al bomboanelor de ciocolată. După cum vei vedea, compoziția pentru trufe se pregătește fără prea mult efort. Într-un blender amesteci toate ingredientele pentru umplutură, apoi modelezi biluțele în funcție de mărimea pe care o preferi. La final decorezi trufele de ciocolată cu ce topping îți place. Simplu, nu?

Nouă ne plac mult și pentru faptul că sunt versatile. Poți folosi ciocolata neagră, albă sau cu lapte după cum îți place. Gustul dulce-amărui de ciocolată neagră se potrivește foarte bine și cu aroma de rom, așa că poți adăuga esență de rom.

Când vine vorba de topping, poți folosi fel și fel de ingrediente ca să obții un gust bun de tot și un decor aparte. Merge să tăvălești bomboanele prin pudră de cacao, fistic tocat mărunt, nucă de cocos, căpșuni sau zmeură uscată, sprinkles în diferite culori, alune de pădure sau nuci zdrobite. Dacă vrei să obții un contrast plăcut de texturi, poți pune în interiorul trufelor o migdală sau alună.

Trufe de ciocolată reinventate din Cozonacul Boromir

trufe de ciocolata reteta

Miezul pufos și umplutura bogată de arahide a Cozonacului Boromir desăvârșesc gustul trufelor de ciocolată. Pentru a-ți oferi clipe și emoții cât mai dulci, punem mult suflet și pasiune în prepararea Cozonacilor Boromir. Ingredientele de cea mai bună calitate pe care le folosim, dar și procesul lung de preparare cu fermenți naturali conferă Cozonacilor Boromir un gust inconfundabil.

Dacă îți plac deserturile preparate din cozonaci, aruncă o privire la rețetele noastre de budincă de vanilie cu mere și bucățele de cozonac, crumble cu piersici sau frigănele la cuptor cu portocale și fulgi de migdale.

Cozonacii Boromir se găsesc atât în magazine, cât și pe site-ul boromirmarket.ro, locul în care te așteaptă ingrediente și delicii de o calitate superioară. Poți comanda online și Cozonacul Casa Boromir cu cremă de nucă și cireșe, un alt sortiment numai bun de integrat în rețeta de trufe de ciocolată. Descoperă mai multe surprize pline de savoare în magazinul nostru online și bucură-te împreună cu familia și prietenii de un răsfăț minunat!

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • După ce ai rupt în bucățele Cozonacul Boromir, pune-l într-un blender împreună cu untul topit și ciocolata topită. Mixează ingredientele bine până când obții o compoziție omogenă, cu textura unei paste. În funcție de preferințe, untul topit poate fi înlocuit și cu smântână dulce pentru gătit sau brânză ricotta. Adaugă și esență de vanilie, cafea sau rom pentru o aromă mai bogată.
  • În continuare trebuie să modelezi cu mâna trufele de ciocolată. Îți poți umezi mâinile cu puțină apă, după care trebuie să formezi biluțe cât de mari sau mici preferi. Totuși, te sfătuim să păstrezi aceeași dimensiune pentru fiecare trufă.
  • Tăvălește apoi trufele de ciocolată prin fistic mărunțit, ciocolată rasă, nucă de cocos rasă și pudră de cacao. Dacă vrei, poți introduce în trufe câte o alună de pădure sau migdală. Trufele de ciocolată sunt gata! În cazul în care preferi să le servești în zilele următoare, pune-le într-o caserolă bine închisă și lasă-le în frigider. Alături de Boromir gătești numai bunătăți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *