Brioșe pufoase cu unt de arahide și vanilie

briose-pufoase
Yields: 24 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

Brioșele pufoase merg perfect alături de cafeaua sau ceaiul preferat pe care îl servim cu prietenii atunci când depănăm amintiri și povești frumoase. Totuși le putem servi foarte bine și în zilele speciale sau în clipele în care pur și simplu avem poftă de un dulce ușor de făcut. Aceste pufoșenii dulci cu textură fină, aerată, se savurează de fiecare dată cu o plăcere cu care numai minunatele muffins se pot savura.

Rețeta noastră simplă de brioșe cu unt de arahide și vanilie este potrivită pentru orice ocazie. Nu numai că se prepară rapid și fără prea mare efort, dar dacă vrei să le conferi acestor muffins un gust și decor festiv, poți adapta rețeta foarte ușor. Cum? Trebuie doar să pregătești o glazură splendidă din gem de căpșuni și unt, și astfel brioșele pufoase din Făina superioară Boromir se transformă în cupcakes cu frosting cremos, dulce-acrișor.

Idei de brioșe cu diferite arome

Pentru că iubim gustul bogat al untului de arahide, l-am integrat în compoziția preparată cu unt. Iar datorită untului gras și Făinii Boromir, am obținut niște brioșe pufoase, ușor umede și tare aromate. În același timp, am completat gustul intens de arahide cu aroma de vanilie și frosting-ul din gem de fructe ca savoarea lor să fie și mai spectaculoasă. În funcție de textura pe care vrei să o obții, poți prepara compoziția de brioșe cu unt sau cu iaurt. Folosind iaurt în loc de unt, vei obține niște brioșe mai fragede.

Dacă vrei să încerci și alte combinații de ingrediente, poți folosi de la cacao și esență de rom sau migdale, până la cafea instant și banane zdrobite. Merge să adaugi în compoziția de brioșe pufoase și suc de lămâie sau portocale ca să capete un gust ușor acrișor. Brioșele pot fi umplute cu fulgi de ciocolată, nuci crocante pentru o textură delicioasă, gem, creme sau fructe precum afine, căpșuni, vișine, cireșe, struguri și multe altele.

Frosting-ul pentru cupcakes poate fi preparat din unt, mascarpone, frișcă sau un mix dintre acestea. Le aromatizezi ușor cu gem sau piure de fructe, cacao, diferite esențe pe placul tău, caramel, cafea sau matcha. Decorul va și mai fermecător dacă folosești frosting în nuanțe pastelate, sprinkles sau fructe fresh de dimensiuni mici. Yummy!

Cum obținem cele mai pufoase muffins?

Pentru ca textura de muffins să fie perfectă, te sfătuim să lași ingredientele la temperatura camerei înainte a te apuca să le prepari. De asemenea, este nevoie să folosești pentru rețeta noastră unt de calitate, cu 80% grăsime. După ce ai mixat untul cu untul de arahide, laptele și ouăle, adăugate unul câte unul, pune în ploaie făina și praful de copt, și încorporează-le ușor cu spatula, nu cu mixerul.

Încă un aspect esențial constă în faptul că nu trebuie să deschizi ușa cuptorului până nu au trecut cele 20 de minute de coacere. După aceea, poți folosi o scobitoare să vezi dacă s-au rumenit îndeajuns. Dacă crezi că nu s-au făcut, le mai poți lăsa încă câteva minute.

Brioșe pufoase din Făina Boromir

Fină și mătăsoasă, Făina albă Boromir creează un gust divin în combinație cu celelalte ingrediente pentru muffins. Astfel că din cuptorul tău vor ieși cele mai bune brioșe pufoase. Cei dragi le vor adora atât de mult încât vor deveni preferatele lor, fie că le vei servi la micul dejun, ca gustare sau pe platourile cu prăjiturele asortate.

Poți încerca și rețeta de clătite franțuzești elastice și subțiri de pe blog, un alt desert gustos preparat cu făina noastră. Comandă oricând Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online plin cu bunătăți pe placul tău.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C și pregătește o tavă specială cu forme de brioșe. Dacă pui compoziția în forme de hârtie pe o tavă obișnuită, s-ar putea să nu obții forma dorită întrucât aceasta se poate lăsa într-o parte.
  • Amestecă într-un bol făina Boromir și praful de copt, după care le poți cerne. În alt bol mai mare, mixează la viteză medie untul și zahărul până când capătă o textură cremoasă. Combină untul bătut cu untul de arahide și esența de vanilie. Apoi adaugă ouăle, amestecând bine după fiecare ou.
  • Încorporează cu o spatulă amestecul de făină în compoziția pentru brioșele pufoase, amestecând ușor de jos în sus până când se omogenizează.
  • Pune compoziția de brioșe pufoase în fiecare formă din tavă și lasă-le la rumenit timp de 20 de minute. Când sunt gata poți face testul scobitorii să vezi dacă s-au făcut. Nu deschide cuptorul mai înainte, căci altfel textura lor nu va fi cum trebuie.
  • După ce le-ai lăsat la răcit, pregătește frosting-ul cu care să decorezi pufoasele muffins. Bate untul cu zahărul pudră și gemul de fructe, iar apoi ornează brioșele cu crema obținută. Bucură-te de aceste delicii alături de cafea, ceai sau un vin bun. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *