Bruschetele cu roșii îmbină armonios simplitatea ingredientelor cu bogăția de gusturi. Ce o să îți placă mult de tot la rețeta de astăzi? Cel mai probabil combinația dintre roșiile gătite la tigaie, crema de brânză, sosul pesto și textura crunchy a pâinii prăjite. Sigur o să te încânte și faptul că în câțiva pași simpli obții o bunătate de gustare light, ideală pentru orice moment al zilei. Ne-am dorit să folosim pentru bruschete o pâine bogată în fibre, gustoasă și fără conservanți, așa că am ales Franzela integrală Boromir cu maia naturală. Dacă vrei să afli cum prepari și bruschetele cu somon, aruncă o privire pe Blogul Boromir la rețeta noastră. Pot fi un aperitiv minunat!
Bruschete cu roșii și Franzela Boromir
Preparate cu Franzela Boromir, bruschetele cu roșii vor căpăta un gust și o textură unică. Roșiile rumene completează perfect crema de brânză și sosul pesto, iar Franzela integrală Boromir le îmbogățește savoarea. Dospirea lentă cu maia naturală și ingredientele atent selecționate transformă Franzela Boromir într-o pâine gustoasă, cu miez pufos. Întrucât am folosit făină integrală în prepararea ei, are un conținut bogat de fibre și alți nutrienți. Găsești o colecție variată de pâini în magazinul online, boromirmarket.ro. Acolo te așteaptă franzelele albe, fără sare, cu graham, cu făină neagră, cu secară și multe alte sortimente.
Sfaturi de preparare bruschete cu roșii
• Roșiile pot fi sotate în tigaie sau rumenite în cuptor în funcție de preferințe.
• Dacă nu te grăbești, rumenește roșiile în cuptor la 200 grade C timp de 35-40 minute sau la 220 grade C timp de 20 minute. După ce s-au făcut, trebuie să le scoți și să le lași la răcit.
• Înainte să asamblezi bruschetele cu roșii, unge feliile de pâine prăjită cu ulei de măsline pentru un plus de aromă.
• Ce tipuri de brânzeturi poți folosi în afară de crema de brânză? Brânză burrata, ricotta sau feta.
• Bruschetele cu roșii pot fi completate cu prosciutto și rucola. Astfel obții o gustare mai consistentă.
• Bruschetele pot fi preparate și fără cremă de brânză, dar te sfătuim ca la final să presari peste roșii parmezan ras.
Ingredients
Instructions
- Mai întâi trebuie să sotezi roșiile cherry. Încinge într-o tigaie o lingură de ulei de măsline, la foc mediu-mare. Adaugă roșiile, sare și piper, amestecă bine, apoi lasă-le la gătit timp de aproximativ 2 minute sau până când se înmoaie. Completează cu usturoiul zdrobit și amestecă. Când simți că usturoiul începe să miroasă, poți opri focul.
- Adaugă busuioc fresh, tocat mărunt și lingura de ulei de măsline care a rămas. Roșiile sotate sunt gata pentru asamblarea bruschetelor cu roșii!
- Rumenește feliile de Franzelă Boromir în cuptor, toaster sau în tigaie, apoi întinde deasupra un strat de cremă de brânză și altul de pesto. Completează cu roșiile sotate. Simplu și gustos. Poftă bună!