
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Gătește smântâna dulce și laptele într-o oală medie la foc mediu, având grijă să nu apuce să fiarbă. Adaugă bucățelele de ciocolată neagră și așteaptă 2-3 minute până când acestea se topesc. Amestecă bine, după care poți pune deoparte compoziția pentru budinca de ciocolată.
- Într-un bol mare amestecă ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie. Mai apoi toarnă ciocolata topită, dar asigura-te că s-a mai răcit puțin între timp ca să nu se gătească ouăle prea mult.
- Împarte crema de ciocolată în două și amestecă cu una dintre creme bucățelele de Cozonac Casa Boromir. Poți folosi și alt sortiment precum Cozonacul Collection Boromir cu nuci și cireșe în cazul în care vrei să te bucuri de o aromă fructată.
- Toarnă într-o tavă încăpătoare amestecul de cremă și cozonac. După ce l-ai distribuit bine pe fundul tăvii, adaugă și crema rămasă. Poți adăuga deasupra chipsuri de ciocolată, nuci pecan sau fructe uscate. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și lasă budinca la temperatura camerei timp de cel puțin 30 de minute.
- Pune budinca de ciocolată în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și las-o la copt timp de 45-50 minute. După 20-25 de minute poți lua folia de aluminiu, după care trebuie să lași budinca în continuare în cuptor. Servește-o rece sau călduță cu un topping delicios de caramel, frișcă sau fructe de pădure pentru mai multă prospețime. Poftă bună!