Budincă de ciocolată, delicioasă și ușor de făcut în casă

budinca de ciocolata reteta
Difficulty: Easy

Budinca de ciocolată este un desert de casă rapid și ușor de preparat ce îți aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când te bucuri de gustul său. Și cum vremea rece de afară este perfectă pentru a porni cuptorul, îți propunem să umpli bucătăria cu arome dulci și să prepari această bunătate în câțiva pași simpli.

Totuși deliciile reinventate într-un mod inedit sunt și mai de efect, așa că pentru astăzi ți-am pregătit o surpriză: rețetă de budincă de ciocolată neagră și bucățele pufoase de Cozonac Casa Boromir cu nucă și ciocolată. Fină, cremoasă și incredibil de gustoasă; așa am descrie noi acest răsfăț de zile mari!

Budinca de ciocolată, un desert aromat

budinca cremoasa de ciocolata

Ciocolata neagră creează un minunat contrast dulce-amărui și îi conferă budincii un gust și mai intens, însă poți folosi în locul ei și ciocolata cu lapte dacă îți place mai mult. Pentru a obține o budincă cu arome și texturi deosebite, poți adăuga în cremă și fructe deshidratate sau nuci pecan zdrobite. În plus, o poți aromatiza cu esență de vanilie, migdale sau rom. Rețeta noastră îți permite să faci multe alte combinații de ingrediente pe gustul tău, întrucât este vorba de un desert foarte versatil.

Budinca de ciocolată poate fi servită atât simplă, cât și cu o înghețată de cafea, vanilie sau caramel, dar și alături de un cappuccino bun la micul dejun. Iar dacă o savurezi la masa festivă, întreaga familie va fi cucerită de savoarea sa.

Mic truc: după ce ai preparat crema și ai amestecat-o cu bucățelele de cozonac, trebuie să aștepți 30 de minute înainte de a pune compoziția în cuptor. Astfel, aromele se vor întrepătrunde mai bine și cozonacul va avea destul timp să absoarbă crema.

Budincă de casă cu ciocolată și Cozonac Boromir

Cozonacul Casa Boromir completează perfect budinca cu nucile crunchy, crema bogată de ciocolată și textura sa pufoasă, ca de norișor. În prepararea sa folosim doar ingrediente de cea mai bună calitate pe care le alegem cu grijă pentru a-ți oferi o experiență desăvârșită a gustului.

Îl poți comanda oricând la tine acasă de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi nenumărate alte sortimente pe care le poți integra în rețeta de budincă de ciocolată, precum Cozonacul Casa Boromir cu nuci, stafide și portocale, sau sortimentul cu nuci și cireșe. Încearcă și rețeta noastră de budincă de cozonac de vanilie de pe blogul nostru; se prepară rapid, iar gustul este minunat.

budinca de ciocolata reteta

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Gătește smântâna dulce și laptele într-o oală medie la foc mediu, având grijă să nu apuce să fiarbă. Adaugă bucățelele de ciocolată neagră și așteaptă 2-3 minute până când acestea se topesc. Amestecă bine, după care poți pune deoparte compoziția pentru budinca de ciocolată.
  • Într-un bol mare amestecă ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie. Mai apoi toarnă ciocolata topită, dar asigura-te că s-a mai răcit puțin între timp ca să nu se gătească ouăle prea mult.
  • Împarte crema de ciocolată în două și amestecă cu una dintre creme bucățelele de Cozonac Casa Boromir. Poți folosi și alt sortiment precum Cozonacul Collection Boromir cu nuci și cireșe în cazul în care vrei să te bucuri de o aromă fructată.
  • Toarnă într-o tavă încăpătoare amestecul de cremă și cozonac. După ce l-ai distribuit bine pe fundul tăvii, adaugă și crema rămasă. Poți adăuga deasupra chipsuri de ciocolată, nuci pecan sau fructe uscate. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și lasă budinca la temperatura camerei timp de cel puțin 30 de minute.
  • Pune budinca de ciocolată în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și las-o la copt timp de 45-50 minute. După 20-25 de minute poți lua folia de aluminiu, după care trebuie să lași budinca în continuare în cuptor. Servește-o rece sau călduță cu un topping delicios de caramel, frișcă sau fructe de pădure pentru mai multă prospețime. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *