
Tocmai când credeam că niciun desert nu ne mai poate surprinde atât de ușor, am creat o rețetă absolut delicioasă de budincă de croissant. Cremoasă, fină și foarte aromată, această bunătate promite să te cucerească definitiv.
Bucățelele de Croissant Boromir cu cremă de lapte completează foarte bine crema de vanilie, în timp ce afinele dulci-acrișoare conferă budincii mai multă prospețime. Cum poți adapta ușor rețeta de astăzi? Hai să descoperim împreună!
Versatilitate cu budinca de croissant
Te poți juca cu multe arome și ingrediente când vine vorba de budincă. Ca să capete o textură mai cremoasă și un gust bogat, am preparat-o cu smântână dulce pentru frișcă. Totuși, smântână merge înlocuită și cu lapte dacă vrei să iasă mai light și puțin mai fluidă. În plus budinca poate fi preparată cu cremă de vanilie, ciocolată sau migdale după cum îți place.
Pentru un plus de savoare, am pregătit un sos de Bourbon, pe care l-am aromatizat cu scorțișoară. Tot în această combinație se potrivește și sosul de ciocolată sau fructe de pădure. De asemenea, poți alege de pe boromirmarket.ro diferite sortimente de croissant pentru rețeta de astăzi: cu cremă de ciocolată, caramel, vanilie, gem de caise sau cu două creme.
În afară de sosul Bourbon, poți folosi ca topping fructe fresh, zahăr pudră sau fulgi de migdale. Astfel decorul va fi fermecător. Te sfătuim să o servești apoi cu o cupă generoasă de înghețată dacă preferi un gust răcoros, irezistibil.
Budincă din Croissantele Boromir
Pufoase și delicioase, Croissantele Boromir cu cremă de lapte transformă budinca într-un desert memorabil. În prepararea lor folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru a te surprinde de fiecare dată cu gustul lor unic. Pentru iubitorii de delicii reinventate, am pregătit pe blog și o rețetă de budincă de vanilie cu mere și bucățele de cozonac. Savoarea sa îți oferă multe zâmbete dulci, fie că o mănânci la micul dejun sau după cină.
Ingredients
Instructions
- Pentru început taie Croissantele Boromir în cubulețe cu latura de 2.5 – 3 cm. Dacă folosești croissante moi și pufoase, trebuie să le rumenești la cuptor mai întâi la temperatura de 120 grade C timp de 10 minute. Budinca va ieși umedă la interior în cazul în care croissantele nu sunt îndeajuns de uscate.
- Amestecă într-un bol mare ouăle bătute, zahărul brun și alb, pasta de vanilie sau esența de vanilie, vârful de sare și smântâna dulce. Pune bucățelele de croissant în compoziția obținută, apoi lasă bolul deoparte ca să se înmoaie cât mai bine croissantul. Ar trebui să dureze cam 2-3 ore. În cazul în care ai rumenit mai întâi croissantele în cuptor, trebuie să le lași la răcit și apoi să le înmoi.
- Între timp, poți pregăti sosul de Bourbon. Într-o oală medie topește untul, adaugă zahărul, smântâna dulce pentru frișcă și scorțișoara, amestecând după fiecare adăugare. Gătește sosul la foc mediu până când începe să fiarbă, apoi mai lasă-l pe foc timp de 1 minut. Ia oala de pe foc și toarnă Bourbonul și esența de vanilie. Amestecă bine până se omogenizează.
- Preîncălzește cuptorul la 175-180 grade C și unge cu unt o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îți recomandăm să folosești o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de aproximativ 22x33cm. Distribuie uniform în tava amestecul de croissant și cremă. Poți presăra deasupra afine fresh înainte sau după coacere în funcție de preferințe. Lasă la copt budinca timp de 1 oră. După ce s-a făcut, las-o la răcit timp de 10 minute, după care o poți pudra cu zahăr pudră. Servește minunatul desert alături de sosul Bourbon și de înghețata preferată împreună cu cei dragi. Poftă mare!