
Aperitiv sau garnitură, buletele de cartofi îți aduc oricum zâmbetul pe buze. Miezul moale de cașcaval și crusta crispy din Pesmetul Boromir le transformă în mici bunătăți. Descoperă în continuare ce trucuri de preparare ți-am pregătit, dar și ce combinații de arome poți face pornind de la rețeta noastră de bulete din piure de cartofi.
Bulete în crustă de Pesmet Boromir
Boromir Preparată cu Pesmetul Boromir, crusta buletelor devine crocantă, super crispy și completează perfect interiorul moale de cașcaval topit. Dacă vrei să încerci și alte rețete de gustări, află de pe blogul nostru cum prepari:
–vinete pane, servite cu sos dulce-sărat de miere
–inele de ceapă cu sos de maioneză și ketchup
În prepararea Pesmetului Boromir folosim ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să ai la dispoziție un pesmet de calitate superioară. Îl poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă o gamă variată de ingrediente cu care gătești bunătăți.
Sfaturi de preparare bulete de cartofi
• Te sfătuim fierbi cartofii timp de 10-15 minute până când devin mai moi. Ai grijă să nu îi fierbi prea mult, altfel vor absorbi mai multă apă și vor avea o textura sfărâmicioasă.
• Cașcavalul poate fi înlocuit cu mozzarella sau alte brânzeturi în funcție de preferințe.
• Cu ce poți completa umplutura de cașcaval?
–alte brânzeturi: brânză de vacă, telemea, brânză Cheddar, parmezan sau mozzarella
–bacon sau șuncă
–verdețuri pentru un gust mai aromat: ceapă verde, pătrunjel sau mărar
–condimente spicy: paprika sau fulgi chili
• Buletele de cartofi pot fi prăjite în baie de ulei sau pot fi rumenite în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 10-15 minute.
• Îți recomandăm să le prăjești în câteva tranșe, nu mai mult de 5 bulete deodată. Altfel nu se vor rumeni rapid și vor absorbi mai mult ulei.
• Pentru un plus de savoare te sfătuim să servești buletele de cartofi cu un sos de smântână sau iaurt și usturoi.
• Servite că garnitura, buletele se potrivesc foarte bine cu:
-legume la grătar
-tocănițe de pui sau legume
-salate de crudități
Ingredients
Instructions
- Decojește cartofii, apoi fierbe-i într-o oală cu apă timp de 10-15 minute. Îi poți înțepa cu furculița pentru a vedea dacă au textura mai moale.
- Combină făina, amidonul de porumb, condimentele și laptele într-un bol, apoi pregătește un alt bol cu Pesmetul Boromir.
- După ce ai scos din apă cartofii, lasă-i la scurs și pisează-i până când obții un piure fără cocoloașe. Adaugă pudra de usturoi, sare și piper, apoi amestecă bine.
- Ia cu mâna o porțiune măricică din piure, turtește-o, apoi pune în mijloc cașcavalul ras și suprapune un alt strat de piure turtit. Modelează piureul umplut sub forma unei bile măricele. Repetă procedura până când termini piureul.
- Dă pe rând buletele prin amestecul de făină și lapte, apoi prin Pesmetul Boromir. Așază-le pe un tocător, apoi încinge uleiul într-o tigaie adâncă.
- Prăjește în baie de ulei buletele de cartofi până când capătă o crustă crispy, de culoare aurie-maronie. Este important să le rumenești bine pe ambele părți. Așază-le pe șervețele care să absoarbă excesul de ulei. Servește buletele de cartofi cu un sos de iaurt grecesc, usturoi și mărar la masa în familie! Poftă mare!