Inele de ceapă cu sos de maioneză și ketchup

inele de ceapa reteta
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Cauți o rețetă de gustări rapide și super ușor de făcut? Inelele de ceapă merg la fix. Sunt crocante și se combină minunat cu foarte multe sosuri. Preparate cu Făina albă superioară Boromir, inelele pane capătă un gust și o textură deosebită. Mai jos ți-am pregătit trucuri de preparare, dar și sfaturi de servire pentru atunci când vrei să experimentezi cu diferite combinații de arome.

Sfaturi de preparare inele de ceapă

  • Sarea înmoaie ceapa, motiv pentru care te sfătuim să folosești foarte puțină sare pentru compoziția lichidă prin care vei da rondelele. Abia după ce le-ai prăjit, poți pune mai multă sare.
  • Dacă vrei să obții un gust ușor dulceag, folosește ceapă roșie.
  • După ce ai tăiat cepele în rondele, trebuie să le desfaci cu grijă pentru a nu se rupe.
  • Poți folosi pentru compoziția lichidă lapte, bere sau apă. Este esențial ca acestea să fie foarte reci pentru a obține o textură crocantă.
  • Când dai inelele de ceapă prin făină, trebuie să te asiguri că aceasta le acoperă în întregime pentru a se forma uniform acea crustă crispy.
  • Dacă vrei ca textura rondelelor săiasă și mai crocantă, poți folosi în locul făinii Pesmetul Boromir.
  • După ce le-ai dat prin făină, așază-le deoparte pe un platou casăîți fie la îndemână când le vei prăji.
  • Înainte de prăjire, asigură-te că uleiul încins a atins temperatura optimă. Îți dai seama dacă uleiul este îndeajuns de fierbinte când vezi că sfârâie rondelele de ceapă odată ce le-ai pus în tigaie.
  • Îți recomandăm să prăjești rondelele de ceapă în câteva tranșe, fără să le suprapui. În felul acesta se vor rumeni mai repede și vor absorbi mai puțin ulei.
  • Mic truc înainte să le prăjești: după ce le-ai dat prin făină, acoperă-le cu un prosop de hârtie și lasă-le deoparte timp de 10-15 minute. Astfel, crusta va fi mai bine închegată și nu se va desprinde ușor făina de pe rondelele de ceapă.
  • La final, poți presăra deasupra mărar tocat mărunt pentru un plus de prospețime.
  • Poți presăra și parmezan sau cașcaval ras după ce le-ai scos pe șervețele în funcție de preferințe.
  • Inelele de ceapă se potrivesc foarte bine în combinație cu salate fresh, fripturi, cartofi prăjiți sau burgeri.

Cu ce sosuri poți servi inelele de ceapă?

-maioneză și ketchup

-maioneză, smântână sau iaurt grecesc și usturoi

-salsa de ardei picanți

-sos de hrean

– sos tzatziki

– cremă de brânză

-muștar Dijon șimaioneză

Inele de ceapă crispy cu Făina Boromir

Cu Făina Boromir prepari niște inele de ceapă cu crustă crocantă și gustoasă. Merg de minune cu sosul tău preferat. Dacă vrei să încerci și alte rețete de preparate pane, descoperă pe blogul nostru:

midii pane

dovlecei pane

vinete pane

În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. Comandă-o oricând vrei să gătești bunătăți de pe boromirmarket.ro. În magazinul nostru online te așteaptă multe alte ingrediente pentru rețetele tale.

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Amestecă într-un bol laptele rece și oțetul, apoi lasă deoparte compoziția timp de 5 minute. Adaugă smântâna și amestecă bine. În alt bol combină Făina Boromir, un vârf de sare, piperul și pudra de usturoi. Amestecă bine, apoi ocupă-te de ceapă.
  • După ce ai curățat cepele și le-ai tăiat în rondele cu grosimea de 1.5 – 2 cm, desprinde-le ușor una de alta ca să nu le rupi. Dă inelele de ceapă prin amestecul de lapte, apoi prin făină. Repetă procedura cu fiecare și pune-le pe un platou tapetat cu hârtie.
  • Încinge uleiul în tigaie și prăjește inelele în câteva tranșe. Te sfătuim să prăjești 3-4 inele deodată și nu mai multe. Rumenește-le timp de 3 minute în total, pe ambele părți. Când vezi că au căpătat o culoare aurie, ușor maronie, înseamnă că s-au prăjit îndeajuns. Transferă-le pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Ca să prepari sosul, amestecă bine toate ingredientele, apoi servește-l cu inelele de ceapă rumene! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *